poziomiasta 30.07.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 jaka jest roznica miedzy wkladem TARNAVA a TARNAVVA??? to dwie rozne firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 07.08.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 jedna to oryginał szybko rozwijający się, druga to kopia, n awet nie wierna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
triada1301 29.09.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Czy ktoś z fachową wiedzą mógłby sie wypowiedziec na temat wkładów, który wybrać?-Wkład kominkowy TQD Sunfire 700 Flat mogę kupić za 3200zł- Wkład Kominkowy Seguin Dueteriez Europa 7 Black Line mogę kupić za 3500złDom parterowy, pow. użytkowa 136m, główne ogrzewanie gazowe, kominek opcja dodatkowa ale chetnie uzywana. Moze ktos zaproponuje cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.09.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Przyznam, że takich nazw wkładów to nie słyszałem...No ale całe szczęście że Polacy produkują dobre wkłady kominkowe dla Polaków i nie tylko. Nazwy są polskie i bardziej dla mnie przyjazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_pool 30.09.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Tarnava 14 kw kupiona dwa tygodnie temu stoi w pokoju czekając na montaż. Estetyka wkładu mnie nie przeraża, gdyż większość będzie zabudowana. AndrzejuS. Widzę, że kupiłeś (sporo czasu temu) Taranwę 14 kW. Jak się sprawdza? Na jakiej powierzchni. Ja chcę kupić taki sam na 153 m2 z DGP. Czy myślisz, że wystarczy? Może dołożyć trochę i kupić 16 kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 02.10.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 (edytowane) jedna to oryginał szybko rozwijający się, druga to kopia, n awet nie wierna. Jeżeli udzielasz odpowiedzi to proszę bądź poinformowany i precyzyjny ... Była to kiedyś jedna firma która rozbiła się na 3-różne ... Tarnava , Tarnavva i trzecia która specjalizuje się we wkładach kominowych.. Zdecydowanie polecam T a r n a v v e http://www.tarnavva.pl Osobiście posiadam model PRIMERO PLUS typ 18KW ... jeżeli zapytacie o mój komentarz do tego wkład , odpowiem wam tak...piła do lasu po drzewo i palić 24h/366 dni w roku.. no coments Pozdrawiam paradox Edytowane 2 Października 2010 przez paradox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pedro2010 03.10.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Kupiłem ceniący się bardzo Spartherm. Błąd. Firma cechuje arogancja w stosunku do klienta. Umywaja ręcę od problemów z jakoscią dostarczonego wkładu, zwalając wszystko na wykonawcę, za którego pracę (autoryzowany sprzedawcy) nie ponoszą żadnej odpowiedzialności. Rozmowy zarowno z przedstawicielem handlowym, jak i w zakladzie odbywają się na zasadzie kupiłeś, twój problem. Nie kupujcie, odradzam. Za drogo, jakość marna. Socjalistyczna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.10.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 I jak sprawują się Wasze kominki po latach palenia w nich? Czy Tarnawy są dalej takie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 04.10.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 (edytowane) Witam.Pedro - po przeczytaniu Twojego "postu" w innym wątku, aż samo ciśnie się pytanie: a co ma do tego producent wkładu ???No chyba że dużo rzeczy nie dopowiedziałeś ...Co ma spieprzona robota przez wykonawcę do tego jakie masz palenisko? Przecież równie dobrze mogli to spartolić robiąc kominek na marketowcu za przysłowiowego "tysiaka" ...Obiektywnym trzeba być ...Pozdrawiam. Edytowane 4 Października 2010 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pedro2010 05.10.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam. Pedro - po przeczytaniu Twojego "postu" w innym wątku, aż samo ciśnie się pytanie: a co ma do tego producent wkładu ??? No chyba że dużo rzeczy nie dopowiedziałeś ... Co ma spieprzona robota przez wykonawcę do tego jakie masz palenisko? Przecież równie dobrze mogli to spartolić robiąc kominek na marketowcu za przysłowiowego "tysiaka" ... Obiektywnym trzeba być ... Pozdrawiam. Witam, Ano ma- producent wkładu jesli wyznacza autoryzowanych dystrubutorów, to w każdej branzy dba o swój wizerunek, czyli i o to, jak jego dystrybutor działa. Spartherm sam na swojej stronie wyznacza firmy- nieliczne- wiążąc gwarancję z montażem tylko przez autoryzowanego przedstawiciela. Jesli wyznacza i umywa ręcę od poziomu fachowości tego punktu, to nie jest to w porządku. Mówimy tutaj o wąskiej liczbie dystrybutorów i o drogim! producencie wkładów. Przez analogię- Mercedes, Ford, Honda etc. mają autoryzowane serwisy i poziom ich jakości jest w jakimś stopniu kontrolowany przez firmę. Oczywiście poziom kontroli jest różny w zależności od producenta- co innego stacja Mercedesa, co innego Forda. Spartherm np. szkoli sowich dystrybutorów- po co? O jakość właśnie chodzi. Kozłowski ma całą gamę materiałów marketingowych od Sparthermu Umywanie rąk od takich spraw nie świadczy dobrze o producencie. No, chyba że uwolnią wkłady do sprzedaży w każdym punkcie.... Firmy opierające swoją działalność na dystrybutorach zawsze ich kontrolują- w każdej branży. O ile oczywiście zależy im na długoterminowych wynikach sprzedaży. Obiektywnie- 90% niedoróbek to Kozłowski, 10%- brak zainteresowania Sparthermu. Jednak 10% to zawsze coś. Pozdrawiam i życzę więcej szczęścia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 05.10.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam. Poziom i jakość usług serwisów samochodowych jest chyba właśnie w wielu przypadkach najlepszym zaprzeczeniem tego co mówisz. Przynajmniej takie są moje doświadczenia. Socjalistyczna to była właśnie kiedyś odpowiedzialność zbiorowa No ale spierać się nie będę - Twoja sprawa i Twój pogląd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 06.10.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Zły na wszystkich, to się człowiek wyżywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 06.10.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 A ja przymierzam się do Brunera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pedro2010 07.10.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Zły na wszystkich, to się człowiek wyżywa. Wycieczek personalnych nie stosuje, więc i odpowiadać nie będę. Zdjęć Ci przesyłać nie będę, bo do czego to Ci? Nic taka dyskusja nie wnosi, nie śmieć forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pedro2010 07.10.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Forest- nie zgodze się w sprawie autoryzowanych serwisów samochodowych. Jasne, że często to, co robią to fuszerka etc. Ja tez miałem takie sytuacje i jednak interwencje w siedzibach firmy działają. Jeśli kiedyś będziesz mial problem- spróbuj zadzwonic do centrali firmy. Z reguły mają dział obsługi klienta i są czuli na wszystkie sygnały.... nie zawsze oczywiście, no i sytuacja musi być jednoznaczna. Socjalistyczne tez jest podejscie do pracy Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 07.10.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Nie zmieniając tematu wątku odpowiem:Od wczoraj posiadam(jeszcze nie użytkuję) Tarnavę 16kWpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_pool 07.10.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Nie zmieniając tematu wątku odpowiem: Od wczoraj posiadam(jeszcze nie użytkuję) Tarnavę 16kW pozdrawiam Ja właśnie zamówiłem Tarnavę 16 kW. Napisz proszę o swoich uwagach na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 08.10.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Ja właśnie zamówiłem Tarnavę 16 kW. Napisz proszę o swoich uwagach na jego temat. Na razie nic nie powiem, bo jeszcze wkład nie podłączony Wizualnie Ok. A dalej zobaczymy (za ok 6 dni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 11.10.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 prosze powiedzieć czy wkłady kominkowe typu Zuzia czy Maja są warte uwagi? sa dość tanie a my planujemy funkcje kominka głównie dekoracyjną, rozpalimy w nim może raz, dwa razy w miesiącu, czy brać je wogóle pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiekkk 11.10.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 No ja właśnie po sugestii hydraulika rozważam Zuzię z płaszczem wodnym z Kratki.pl. Niestety moje dotychczasowe próby uzyskania porady z tej firmy spełzły na niczym;(. Może ktoś z Forumowiczów może coś doradzić w kwestii Zuzi czy ogólnie KRATKI.PL?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts