chab 08.04.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam, W zasadzie nie wiem gdzie umieścić ten temat i padło tutaj.Mam dom w stanie surowym zamkniętym, tynki, instalacje, wylewki porobione. Wystarczy pomalować ściany, położyć podłogę, karnisze itp drobne prace.Dom niewykończony bo stoi ok.100km od miejsca pracy więc mieszkam póki co w bloku blisko pracy, nie opłacało się dotąd wykańczać i codziennie dojeżdżać. Chciałbym jednak wykończyć ten dom (na zmianę pracy na razie się nie zanosi) na tyle żeby przyjeżdżać sobie na weekendy na wiosnę, lato, ewentualnie jesień. Nie chcę ogrzewać pustego domu zimą przez całe tygodnie.Zastanawia mnie szczególnie czy coś się nie stanie zimą np. z podłogami (chciałbym jakieś grubsze panele), meblami, jakimiś ciuchami, gdy temperatura spadnie w środku poniżej zera. W instalacji grzewczej mam wlany glikol, a wodę użytkową spuszczam na zimę.Ktoś może praktykuje coś takiego i wie z doświadczenia jakie mogą być potencjalne niedogodności? Będzie niszczało z powodu zimna? Czego ewentualnie nie kupować z wyposażenia?Wiem, że trochę ogólnikowo pytam ale ktoś kto tak pomieszkuje weekendowo i sezonowo będzie pewnie wiedział o jakie problemy chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts