brachol 09.04.2011 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 WitamSprawa wygląda tak zarówno na piętrze jak i na parterze mam zamiar na podłogę dać deski na legarach na piętrze legary o wysokości 7 cm i szerokości 6 cm i chciałbym je wykonać z 3 desek o grubości 3 cm cięte na szerokość 7 cm. Wie ktos może czy jest to dobry pomysł żeby zastosować takie klejone legary czy może lepiej z jednego kawałka wykonać?Druga sprawa to legary na parterze z racji tego że pomiędzy ma byc ocieplenie z wełny legary mają mieć wysokość 12 cm i tak się zastanawiam czy szerokość 6 cm wystrarczy czy może dać szersze? A może nie szersze tylko dać poprzeczenie legary tworząc taką kratownicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 10.04.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam Sprawa wygląda tak zarówno na piętrze jak i na parterze mam zamiar na podłogę dać deski na legarach na piętrze legary o wysokości 7 cm i szerokości 6 cm i chciałbym je wykonać z 3 desek o grubości 3 cm cięte na szerokość 7 cm. Wie ktos może czy jest to dobry pomysł żeby zastosować takie klejone legary czy może lepiej z jednego kawałka wykonać? Druga sprawa to legary na parterze z racji tego że pomiędzy ma byc ocieplenie z wełny legary mają mieć wysokość 12 cm i tak się zastanawiam czy szerokość 6 cm wystrarczy czy może dać szersze? A może nie szersze tylko dać poprzeczenie legary tworząc taką kratownicę? Wykonaj kratownicę. Nie zapomnij na legarach wykleić taśmy z pianki polietylenowej dla zapobiegnięcia skrzypienia desek (tarcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 11.04.2011 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Wykonaj kratownicę. Nie zapomnij na legarach wykleić taśmy z pianki polietylenowej dla zapobiegnięcia skrzypienia desek (tarcie). takiej pianki jak pod profile przy zabudowie ścianek z gipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 12.04.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 takiej pianki jak pod profile przy zabudowie ścianek z gipsu? nie wiem czy jej się do tego celu używa. Samoprzylepna pianka 3mm szerokości 4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.04.2011 04:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 oki dzięki a czy lepiej dać legary klejone tak jak napisałem (deski cięte na wysokość legarów i sklejone razem ze sobą) czy w jednym kawałku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.04.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 oki dzięki a czy lepiej dać legary klejone tak jak napisałem (deski cięte na wysokość legarów i sklejone razem ze sobą) czy w jednym kawałku? w jakim konkretnym celu klejone ? Poza tym musiałyby być klejone pod prasą. W innym przypadku mogą się po kilku latach rozkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts