IlonaO 09.04.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Ile czasu przy zakładaniu firmy zajmie Ci wybór kasy fiskalnej? Zapewne niewiele, w obliczu wielu innych formalności. Spróbuj jednak poświęcić chwilę na ten post i zastanów się, kiedy sprzedawcy będą zachwalali kasę z elektroniczną kopią paragonów. Elektronika według producentów zapewnia bezpieczeństwo danych, a forma zapisu ma być wygodna w użyciu, wygodna jednak dla kogo? Największe korzyści w dostępie do danych z obrotu Twojej firmy będzie jednak miał Urząd Skarbowy. Zgranie danych z karty SD to jedynie kilka chwil, a wszystko w tabelkach, sprawdzenie wszystkiego co poprawne i to nie…… zajmie chwilę, niż żmudne przeglądanie paragonów, które już po roku tracą zapisane dane, kartę zaś należy trzymać cały czas użytkowania kasy….Czy na pewno wszystkie dane chcesz pokazać urzędnikom? Czy aż tak chcesz pomóc i uprzyjemnić pracę urzędnikom?Dodatkowo karta SD, stosowana w kasach z kopią elektroniczną nie gwarantuje zabezpieczenia, wręcz odwrotnie…. Wystąpienie błędu narasta w miarę zapełniania się karty. Próba odzyskania danych jest kosztowana, nie zawsze możliwa, czy wizja utraty całej historii firmy jest zachęcająca? Czy stać Cię na takie(!!) bezpieczeństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.04.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ile czasu przy zakładaniu firmy zajmie Ci wybór kasy fiskalnej? Zapewne niewiele, w obliczu wielu innych formalności. Spróbuj jednak poświęcić chwilę na ten post i zastanów się, kiedy sprzedawcy będą zachwalali kasę z elektroniczną kopią paragonów. Elektronika według producentów zapewnia bezpieczeństwo danych, a forma zapisu ma być wygodna w użyciu, wygodna jednak dla kogo? Największe korzyści w dostępie do danych z obrotu Twojej firmy będzie jednak miał Urząd Skarbowy. Zgranie danych z karty SD to jedynie kilka chwil, a wszystko w tabelkach, sprawdzenie wszystkiego co poprawne i to nie…… zajmie chwilę, niż żmudne przeglądanie paragonów, które już po roku tracą zapisane dane, kartę zaś należy trzymać cały czas użytkowania kasy….Czy na pewno wszystkie dane chcesz pokazać urzędnikom? Czy aż tak chcesz pomóc i uprzyjemnić pracę urzędnikom? Dodatkowo karta SD, stosowana w kasach z kopią elektroniczną nie gwarantuje zabezpieczenia, wręcz odwrotnie…. Wystąpienie błędu narasta w miarę zapełniania się karty. Próba odzyskania danych jest kosztowana, nie zawsze możliwa, czy wizja utraty całej historii firmy jest zachęcająca? Czy stać Cię na takie(!!) bezpieczeństwo? A tak dokładnie, to czego oczekujesz od Forumowiczów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 13.04.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 A tak dokładnie, to czego oczekujesz od Forumowiczów? Tych lat nie odda nikt... właśnie leci w PR I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.04.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Tych lat nie odda nikt... właśnie leci w PR I Ja własnie polecę do wyrka, żeby rano nie zaspać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 13.04.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja własnie polecę do wyrka, żeby rano nie zaspać To były piękne dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.04.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 To były piękne dni... Mówili, że to piosenka o quniowej "Kobyły piękne dni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 14.04.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Mówili, że to piosenka o quniowej "Kobyły piękne dni" Inna wersja, że to o tobołach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.04.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Inna wersja, że to o tobołach! No My tu sobie gadu, gadu, a Ilonkę - założycielkę wewątka chyba Urząd Skarbowy pojmał, bo słuch po niej zaginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaO 16.04.2011 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 A tak dokładnie, to czego oczekujesz od Forumowiczów? Czeko oczekuję, chwili zastanowienia nad tym tematem, żeby nie dali mydlić sobie oczu hasełkami o zbawiennych ekologicznych technologiach. Ja niestety kupiłam pierwszą kasę, którą mi zachwalali no i zobaczyłam jak wygodnie się z niej zgrywa wszystkie dany przez urzędników. A teraz zbieram pisemka z urzedu. Jedna wielka ściema i podawanie się na tacy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lijka 18.04.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Właśnie przeglądam informację na ten temat, bo szukam kasy i już miałam kupić, ale sprzedawca w sklepie zasugerował, że słyszał o tym, że łatwiej skontrolują firmę jeśli ma się kasę z tą kopią, zaskoczyło mnie to, jak widzę, nie mnie tylko. Jak coś wiecie więcej, to napiszcie, będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.04.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Właśnie przeglądam informację na ten temat, bo szukam kasy i już miałam kupić, ale sprzedawca w sklepie zasugerował, że słyszał o tym, że łatwiej skontrolują firmę jeśli ma się kasę z tą kopią, zaskoczyło mnie to, jak widzę, nie mnie tylko. Jak coś wiecie więcej, to napiszcie, będę wdzięczna. A co by to miało być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaO 18.04.2011 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Właśnie przeglądam informację na ten temat, bo szukam kasy i już miałam kupić, ale sprzedawca w sklepie zasugerował, że słyszał o tym, że łatwiej skontrolują firmę jeśli ma się kasę z tą kopią, zaskoczyło mnie to, jak widzę, nie mnie tylko. Jak coś wiecie więcej, to napiszcie, będę wdzięczna. Podrzucę Ci lepiej na priv info o tym co u mnie było, bo tutaj niestety atmosfera negacji panuje. A to zaczyna robić się pewien kłopot. PR to raczej to co robią w sklepach i producenci, wodę z mózgu, a potem biegaj człowieku z odwołaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.04.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Podrzucę Ci lepiej na priv info o tym co u mnie było, bo tutaj niestety atmosfera negacji panuje. A to zaczyna robić się pewien kłopot. PR to raczej to co robią w sklepach i producenci, wodę z mózgu, a potem biegaj człowieku z odwołaniem. Raczej zdziwienia. Zgranie danych z karty SD to jedynie kilka chwil, a wszystko w tabelkach, sprawdzenie wszystkiego co poprawne i to nie…… zajmie chwilę, niż żmudne przeglądanie paragonów, które już po roku tracą zapisane dane, kartę zaś należy trzymać cały czas użytkowania kasy….Czy na pewno wszystkie dane chcesz pokazać urzędnikom? Nie ma chyba kwestii czy chcesz, Ty po prostu musisz pokazać wszystkie dane urzędnikom, jeśli tego zażądają. Takie zbójeckie prawo Urzędu Skarbowego i jego urzędników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 19.04.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 już miałam kupić, ale sprzedawca w sklepie zasugerował, że słyszał o tym, że łatwiej skontrolują firmę jeśli ma się kasę z tą kopią,Co w tym złego? Jeśli nie oszukujesz, to kontrola przejdzie błyskawicznie i nie musisz tłumaczyć co jest a czego nie ma na paragonach itp. czysty zysk na czasie i nerwach. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.04.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Co w tym złego? Jeśli nie oszukujesz, to kontrola przejdzie błyskawicznie i nie musisz tłumaczyć co jest a czego nie ma na paragonach itp. czysty zysk na czasie i nerwach. K. Tak się składa że kontrola skarbówki i celników to coś na wzór policyjnego dochodzenia. tylko że policja nie ma prowizji ze znalezienia każdego błędu - tak mówię o przypadkowych błędach a nie przekrętach finansowych... poszukanie haczyka leży im na kieszeni - oni też przecież chcą wybudować wlasny domek a z gołej pensyjki to raczej się nie da... do każdego klienta podchodzą jak do przestępcy. Skazanie jest uzależnione tylko od włożonej pracy na zasadzie znajdźcie mi człowieka a kij się sam znajdzie... no właśnie dlaczego oskarżony ma już przychodzić z własnym kijem? Lepiej chyba postawić parę kartonów rolek niech sam szuka a nie że wetknie w uSB-ka i ma już gotowca... tak się składa że nawet w sądzie oskarżony nie składa przysięgi bo mu wolno broniąc się kłamać w żywe oczy! i dlatego ja wybrałbym wersję najbardziej upierdliwą jeśli chodzi o kontrolę! Nikt mi nie nakazuje przychodzić do skarbówki z własnym kijem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IlonaO 01.05.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Lepiej chyba postawić parę kartonów rolek niech sam szuka a nie że wetknie w uSB-ka i ma już gotowca... tak się składa że nawet w sądzie oskarżony nie składa przysięgi bo mu wolno broniąc się kłamać w żywe oczy! i dlatego ja wybrałbym wersję najbardziej upierdliwą jeśli chodzi o kontrolę! Nikt mi nie nakazuje przychodzić do skarbówki z własnym kijem! Dokładnie o to właśnie mi chodzi, żeby uświadomić innym to co mnie spotkało, bo nie warto, aż tak się podkładać Szkoda własnej pracy i energii włożonej w ruszenie z działalnością. I oczywiście, że piszę przypadkowych błędach, albo drobnych na korzyść startującej firmy, nie uwierzę że każdy zaczyna/ł bez problemu i od razu na pełnym legalu. Nie ten kraj i nie te realia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts