asizo 09.04.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Może znajdą się jacyś fachowcy, którzy podpowiedzą mi (rozmawiałam już z 3 stolarzami i każdy ma inne zdanie), czy można zrobić drzwi do garderoby, które nie wygladałyby jak drzwi, ale jak lustro w szerokiej dębowej ramie wiszące na ścianie? No i żeby nie było klamki.Chodzi mi o to, zeby osiągnąć efekt lustra, które w rzeczywistości będzie drzwiami prowadzącymi do mojej garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.04.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 09.04.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.04.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 rozwiń zdania tych 3 stolarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 09.04.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Jeden powiedział, ze się nie da - po prostu.Drugi (taki co robi w drewnie, nie w płycie), ze zrobi, ale od grudnia się nie odezwał.Trzeci (taki co tylko w płycie robi), ze można, ale niezupełnie tak, jak chcę. Moze zrobić szerszą framugę, która będzie "ramą" lustra i drzwi (płyta z naklejonym lustrem), które będą bezprzylgowo wchodzić we framugę. Ale nie wiem, jak widziałby kwestię otwierania, bo ja chciałabym bez klamki. No i drzwi takie, według niego, nie mogłyby być zbyt wysokie (a chciałabym, zeby miały 2,30m, bo tak mi pasuje do układu wnęk i zabudowy), bo i tak będą bardzo ciężkie (płyta + lustro) i zawiasy tego nie wytrzymają, A nie wstawi zawiasów takich, jak do drzwi wejściowych zewnętrznych, bo będzie głupio wyglądało. I jak, kogo słuchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.04.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Jeden powiedział, ze się nie da - po prostu. Drugi (taki co robi w drewnie, nie w płycie), ze zrobi, ale od grudnia się nie odezwał. Trzeci (taki co tylko w płycie robi), ze można, ale niezupełnie tak, jak chcę. Moze zrobić szerszą framugę, która będzie "ramą" lustra i drzwi (płyta z naklejonym lustrem), które będą bezprzylgowo wchodzić we framugę. Ale nie wiem, jak widziałby kwestię otwierania, bo ja chciałabym bez klamki. No i drzwi takie, według niego, nie mogłyby być zbyt wysokie (a chciałabym, zeby miały 2,30m, bo tak mi pasuje do układu wnęk i zabudowy), bo i tak będą bardzo ciężkie (płyta + lustro) i zawiasy tego nie wytrzymają, A nie wstawi zawiasów takich, jak do drzwi wejściowych zewnętrznych, bo będzie głupio wyglądało. I jak, kogo słuchać? ja nie jestem osobą , która może posiadać wiedzę w tym temacie , .Więc pierwszemu powiedz ze może zamknąć działalność , jeżeli odpowiada w ten sposób . Odnośnie drugiego , sprawdź czy żyje > Natomiast trzeciemu , powiedz ze idzie w dobrym kierunku , lecz wystraczy przemysleć rozwiązania . Natomiast teraz moja opinia wszystko się da wykonać , tylko wystarczy użyć odpowiednich okuc jak i dobrze dopasować wykonanie do wizji klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 09.04.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Wiesz Anse, z tym pierwszym nie mam już kontaktu, bo i tak nam podpadł, po tym jak odwalił chałę w naszej kuchni.Drugi żyje, ale obawiam się, ze trudno będzie go zapędzić do roboty - chyba chłop nie chce zarobić.Trzeci moze i dobrze kombinuje, ale ja się ciągle zastanawiam, czy nie prościej byłoby zrobić tych drzwi na tej zasadzie, jak zamykają się fronty zwykłych szafek. Wtedy drzwi jakby nachodziłyby na ścianę, tak jak front szafki zamykając przylega do ścianek korpusu. Nie wiem, czy nie można użyć takich zawiasów, tylko mocniejszych i w większej ilości, np. nie 2, ale 4? A lustra nakleić nie na płytę, tylko na coś lżejszego, a la plaster miodu, żeby odciążyć skrzydło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 09.04.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 idziesz w dobrym kierunku- Ok przedstaw mi wymiary owej zabudowy , jak i jeżeli masz ramę , jaka ma być i najlepiej podam gg wówczas na bierzącpo mozemy porozmawiać 6378403 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 09.04.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Anse, wymiary otworu wejściowego do mojej garderoby to 78x230. I właśnie od strony sypialni to wejście ma być zamykane drzwiami-lustrem. Ramy nie mam, musi zostać zrobiona. Ma być prosta, dębowa, lub w dębowym fornirze, szer. 10-12cm. Przypuszczam, ze skrzydło powinno z ok. 2 cm zachodzić na ścianę z obydwu boków i z góry. Drzwi otwierałoby się chwytając za brzeg ramy, po prostu, bez żadnych uchwytów. Pewnie potrzebne byłyby jakieś specjalne zawiasy, zeby drzwi nie trzaskały, lub jakieś spowalniacze - nie wiem, czy tak to się nazywa. Ale pewnie takie są. Co do GG to nie mam zainstalowanego, nie używam. Ale i tak Ci jestem wdzięczna za dobre chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.04.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Nie jestem stolarzem, może nie o takie chodzi, ale może się przyda, mam jedne drzwi z lustrem, tak wyglądająhttp://img851.imageshack.us/img851/7094/dsc0142t.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 11.04.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Cześć MarrJel ! Super pomysł z tymi drzwiami :ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.04.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 asizo, niestety takie drzwi z lustrem, jeśli są zbyt wysokie - wyginają się mój brat takie ma w wiatrołapie i boi się, że lustro w końcu pęknie (mieszka od dwóch lat, a zaczęło się wyginać rok po zamontowaniu) - dlatego do wysokich szaf wnękowych stosuje się profile aluminiowe, co już niestety nie wygląda tak ładnie Sama myślałam nad takim rozwiązaniem, ale rozmyśliłam się, widząc, co się z nim dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 11.04.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 asizo, niestety takie drzwi z lustrem, jeśli są zbyt wysokie - wyginają się mój brat takie ma w wiatrołapie i boi się, że lustro w końcu pęknie (mieszka od dwóch lat, a zaczęło się wyginać rok po zamontowaniu) - dlatego do wysokich szaf wnękowych stosuje się profile aluminiowe, co już niestety nie wygląda tak ładnie Sama myślałam nad takim rozwiązaniem, ale rozmyśliłam się, widząc, co się z nim dzieje Ilona Ty masz jednak pecha , kiedy nie napiszesz ja mam na ten temat inne zdanie ale Piszesz Prawdę , Natomiast takie sprawy reguluje sie rozwiązaniami jeżlei Ciebie to interesuje pisz na priv :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek0101 20.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, Takie drzwi z lustrem oczywiście da się zrobić, ja osobiście zamówiłem takie drzwi w firmie filo, http://www.filo-drzwi.pl koszt ok 3500 zł. Efekt super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 20.02.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakaga 21.02.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 i jak wyszły Twoje drzwi asizo? planuję podobne drzwi miedzy sypialnią i garderobą tylko przesuwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 21.02.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 i jak wyszły Twoje drzwi asizo? planuję podobne drzwi miedzy sypialnią i garderobą tylko przesuwane Ciągle ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts