gurek 09.04.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam.Jestem szczęśliwcem podłączonym do kanalizacji i ostało mi się szambo o pojemności 7m3, które mam zamiar zagospodarować na deszczówke do podlewania ogrodu latem.Czy ktoś z was robił juz takie rzeczy? Czy jakieś sugestie? Jakich rur użyć?Aha jeszcze jedno- czy odprowadzanie deszczówki do kanalizacji ( planuje taką możliwość po napełnieniu szamba wodą) obarczone są jakimiś regulacjami prawnymi?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 09.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 nie wolno podłączać deszczówki do kanalizacji jest to zabronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 09.04.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 nie wolno podłączać deszczówki do kanalizacji jest to zabronione UPS ! No to dobrze wiedzieć pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 12.04.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Aha, ale jeśli odprowadze do rowu przydrożnego na brzegu działki będzie OK?Rów ten zresztą ma przepust do kanalizacji burzowej.Wolno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 13.04.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Aha, ale jeśli odprowadze do rowu przydrożnego na brzegu działki będzie OK? Rów ten zresztą ma przepust do kanalizacji burzowej. Wolno? Wolno, kwestia jeszcze czy oficjalnie czy nie. Pierwsze trochę zajmuje w zależności od "humoru" właściciela drugie trochę stresu coby sąsiedzi nie widzieli . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 13.04.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 o jakiej powierzchni i objętości winien byc rozsącz aby spac spokojnie (grunt piasek, zlewnia ok 120-130 m2) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts