Spider_RD 10.04.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Zastanawiam się nad zleceniem wykonania czegoś takiego na swojej budowie.Cena jest atrakcyjna, ale nie znam tego systemu.Czy ktoś może zna/widział/wie coś więcej na ten temat?Bardzo zależy mi na opinii fachowców. Poniżej link do szwedzkiej oryginalnej strony tego systemu:LINKStrona tłumaczona przez wujaszka Googla, ale z kontekstu można większość wyczytać. Na co zwrócić uwagę przy tej płycie? Na co uważać? Wszelkie rady i opinie będą mile widziane. Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez Spider_RD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 10.04.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Kilka takich płyt wykonałem w bieżącym roku. Jedyna moja uwaga dotyczy zbrojenia obwodowego, które powinno być zastąpione belkami. Konstrukcyjnie wymagałoby też rozważenie zastosowania dodatkowych dozbrojeń posadowienia wewnętrznych ścian nośnych i działowych. Przekrój pionowy szalunków "L" jakie stosowałem to 40cm. Po obwodzie 30cmx30 (40) betonu B30 a warstwa "nadbetonu" na pozostałym przekroju to 10cm. W płycie posadowione instalacje wod.-kan., ogrzewanie podłogowe. Beton samozagęszczalny SCC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 10.04.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Arturo72 wysłałem info. Proszę o kontakt na firmowy e-mail lub tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spider_RD 10.04.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 To ja również proszę o info na PW.z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 10.04.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Spider_RD napisz konkretnie co chcesz wiedzieć na podany wyżej adres firmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spider_RD 11.04.2011 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Jeszcze ktoś coś doda?Nikt nie robił sobie/nie robił komuś takiego fundamentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 15.04.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam Na moim placu budowy właśnie jest wykonywana taka płyta. Prawdopodobnie w czwartek zalewanie betonem. Na chwile obecną jestem bardzo zadowolony, wygląda bardzo dobrze i robi nie mała sensacje w okolicy. Warto patrzeć na jakość styropianu, gdyż nie którzy stosują zwykły styropian który nie nadaje się do tego celu. Może jutro wrzucę zdjęcie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 16.04.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Fotki z budowy. W chwili obecnej jest ramka;] . Teraz 30cm styropianu w 3 warstwach. zbrojenie, rurki na ogrzewanie i po robocie. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez Rubasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.04.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Może napisać jakie masz styro pod płytą? Gwoli informacji dla tych ktorzy jeszcze maja to przed sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 16.04.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Ja osobiście płyty nie wykonuje. Robi to firma i ona tu załatwia wszelkie sprawy. Kształtki są zamawiane pod wymiar ze Szwecji. Nie wiem jak to się tam dokładnie rozłoży ale będzie styropian XPS http://www.synthosxps.com/ oraz eps 100. Jak się dowiem to napiszę. W skład ceny wchodzi wykonanie wszystkich przyłączy, drenażu wokół płyty, no i sama płyta. Koszt około 80 tyś płyta około 240m2. Tyle że ta firma wykonuje cały budynek. Dają 25 lat gwarancji wiec tym eps aż tak się nie przejmuje. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez Rubasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 16.04.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Tyle że ta firma wykonuje cały budynek. Dają 25 lat gwarancji wiec tym eps aż tak się nie przejmuje. oni pewnie tez sie tym nie przejmuja:D zawsze moga sie przeksztalcic , przepoczwarzyc i szukaj wiatru w polu:popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 16.04.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Tak tak, będzie powódź , przyjadą rosjanie i wybuchnie wulkan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rubasznik 16.04.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Znalazłem opis. Jest tak podsypka żwirowa, geowłóknina, niwelacja precyzyjna oraz rozłożenie elementów narożnych. Pierwsza warstwa XPS70 I, na których będą stały ściany nośne. Następnie dwie warstwy płyt styropianowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts