agalind 30.08.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Sprawdź w TYM SKLEPIE Ja czekałam, czekałam i udało mi się upolować podłogową lampę do salonu za 1/4 pierwotnej ceny (przecena z 900 na 200zł!!!) Oooo, znam ten sklep:) Kupiłam tam oświetlenie na zewnątrz domu. No i są z Pomorza (Słupsk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.09.2012 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Mało mam czasu, żeby odwiedzać budowę, ale łupek po impregnacji musiałam zobaczyć, jest czarny naprawdę, smoliście czarny jak piekło:cool: bardzo mi się podoba, mam nadzieję, ze równie piękny będzie na ścianie i podłodze;) Płyty są kalibrowane, więc da się je położyć bez wielkich podziałów. Kamieniarz mówi, że nie ma potrzeby dodatkowej impregnacji po położeniu, ale ja chyba przetrę go jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 A ten łupek to jakiej grubości jest? Zastanawiam się nad wykombinowaniem czegoś (za jakiś czas rzecz jasna) na nasz kominek. Ta farba szczotkowana fajna jest ale jednak bardziej bym metalową obudowę wkładu "wtopić" w całość chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.09.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Na dziś już pracy mówię koniec! Pumpalunko, łupki są różnej grubości, chyba 10 - 20mm najpopularniejsze. Ja mam 60x30x12, bo takie udało mi się kupić okazyjnie i tak muszę robić wylewkę, żeby mi się zlicowało z parkietem. W ścianie mam wgłębienie na 1cm, więc będzie trochę (0,5 cm) odstawać, ale to akurat fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.09.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Mało mam czasu, żeby odwiedzać budowę, ale łupek po impregnacji musiałam zobaczyć, jest czarny naprawdę, smoliście czarny jak piekło:cool: bardzo mi się podoba, mam nadzieję, ze równie piękny będzie na ścianie i podłodze;) Płyty są kalibrowane, więc da się je położyć bez wielkich podziałów. Kamieniarz mówi, że nie ma potrzeby dodatkowej impregnacji po położeniu, ale ja chyba przetrę go jeszcze... Cieszę sie, że idzie wszystko po Twojej myśli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.09.2012 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Na szczęście idzie ok., chociaż nie pogniewałabym się, gdyby szło ciut szybciej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Na szczęście idzie ok., chociaż nie pogniewałabym się, gdyby szło ciut szybciej;) Grunt, ze dokładnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.09.2012 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Na budowie wszystko posuwa się we właściwym kierunku, ale pooowoooli;) Zastrzeżeń do pracy fachowców nie mam żadnych, ba - jestem ich gorącą fanką Anegdotka: Rozmawiam - ja z członkiem dalszej rodziny;) czdr - na jaki kolor pomalujecie ten pokój? ja - na biało czdr - a klatkę schodową ? ja - na biało czdr - a co na podłogi? ja - dąb czdr - a meble? ja - fornir dębowy i biały lakier czdr - to pewnie poszalejecie w dodatkach? ja - raczej nie, w każdym razie nie planuję wprowadzenia kolorów czdr - szkoda, ze nie macie pomysłu na wnętrza ja:eek: Pytanie o to kiedy malujemy elewację też oczywiście padło;) Wniosek - nadal nie wszyscy potrafią zrozumieć, że biel to nie brak pomysłu, a świadomy wybór;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.09.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ardea i tak biaaaało będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 04.09.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Na budowie wszystko posuwa się we właściwym kierunku, ale pooowoooli;) Zastrzeżeń do pracy fachowców nie mam żadnych, ba - jestem ich gorącą fanką Anegdotka: Rozmawiam - ja z członkiem dalszej rodziny;) czdr - na jaki kolor pomalujecie ten pokój? ja - na biało czdr - a klatkę schodową ? ja - na biało czdr - a co na podłogi? ja - dąb czdr - a meble? ja - fornir dębowy i biały lakier czdr - to pewnie poszalejecie w dodatkach? ja - raczej nie, w każdym razie nie planuję wprowadzenia kolorów czdr - szkoda, ze nie macie pomysłu na wnętrza ja:eek: Pytanie o to kiedy malujemy elewację też oczywiście padło;) Wniosek - nadal nie wszyscy potrafią zrozumieć, że biel to nie brak pomysłu, a świadomy wybór;) to tak jak my w domu mamy biało brązowo beżowo prosto ładnie brak pomysłu co z oknem w salonie tym najmniejszym bo reszta firanami ubrana takimi prostymi całkiem no i okazało się że od Mateusza strony od tej strony co sad czereśniowy rośnie ...rósł raczej teraz sąsiad nowy dom stawia i firanę jakąs trzeba kombinować ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Ardea no pytanie o malowanie białej elewacji to już chyba standard jakiś. Chociaż niedawno był u mnie pan który się o kolor dopytywał i firmę która u nas elewację popełniła a potem jeszcze żonę przywiózł aby sobie pooglądała hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Na budowie wszystko posuwa się we właściwym kierunku, ale pooowoooli;) Zastrzeżeń do pracy fachowców nie mam żadnych, ba - jestem ich gorącą fanką Anegdotka: Rozmawiam - ja z członkiem dalszej rodziny;) czdr - na jaki kolor pomalujecie ten pokój? ja - na biało czdr - a klatkę schodową ? ja - na biało czdr - a co na podłogi? ja - dąb czdr - a meble? ja - fornir dębowy i biały lakier czdr - to pewnie poszalejecie w dodatkach? ja - raczej nie, w każdym razie nie planuję wprowadzenia kolorów czdr - szkoda, ze nie macie pomysłu na wnętrza ja:eek: Pytanie o to kiedy malujemy elewację też oczywiście padło;) Wniosek - nadal nie wszyscy potrafią zrozumieć, że biel to nie brak pomysłu, a świadomy wybór;) Uwielbiam takich "członków dalszej rodziny";) Jak biało znaczy nudno i bez wizji. A wystarczyło powiedzieć, ze czerwona poduszka będzie i byłby zadowolony:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Nie pochwaliłaś sie jak pierwszy dzień w szkole? Klasa ta sama czy nowa? A tak wogle to kiedy będzie ten ważny dzień, bo coś mi sie zdaje, że to na jesieni miało być jak recenzent (czy ktoś tam inny) wróci ze stypendium. PS. Szampan sie chłodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.09.2012 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Recenzent wraca 13.09. więc wtedy się dowiem, ale już po woli się stresuję. Klasa ta sama już ostatni rok - chyba najfajniejszy, ale jakoś nie chce mi się nic ostatnio:( No nie wiem czy ta poducha by załatwiła sprawę, bo dodatki lepiej ulokować równomiernie;) Wiele można się nauczyć słuchając jakie pomysły mają inni na moje wnętrza:jawdrop: I to słynne ożywianie kolorem;) Khb - jak się mieszka, pewnie fantastycznie? Za mną chodzi ostatnio zimny piaskowy beż, ale i tak biel wygrywa ze wszystkimi kolorami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.09.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Recenzent wraca 13.09. więc wtedy się dowiem, ale już po woli się stresuję. Wiem, ze łatwo powiedzieć, ale myślę, że nie masz się co martwić, bo na tyle na ile dałaś się poznać on-line;) to cos czuje , ze perfekcyjnie jesteś przygotowana:yes: No nie wiem czy ta poducha by załatwiła sprawę, bo dodatki lepiej ulokować równomiernie;) Wiele można się nauczyć słuchając jakie pomysły mają inni na moje wnętrza:jawdrop: I to słynne ożywianie kolorem;) W takich sytuacjach zawsze sie boję, na jaki pomysł wpadną goście pierwszy raz nas odwiedzając. Ostatnio dostałam lampę w tym stylu," żeby było weselej" http://i.st-firmy.net/933k6fm/lampka-witrazowa-salonowa-nimfa-levanti-tokarz-ireneusz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.09.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Mam nadzieję, że pozory nie mylą Jestem dobrze przygotowana, ale mam też świetny PR (promotor i recenzent) a więc i oczekiwania gości będą spore;) Aga, witrażowa lampka na pewno rzuca bajecznie kolorowe cienie - o nudzie nie ma mowy:cool: U mnie chcieli pomalowac ścianę na bordo, dodatki w beżu (bo bordo i beż to eleganckie i ciepłe połączenie) Nikt się nie zapytał czy chodzi mi o ciepło i elegancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.09.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Wiem, ze łatwo powiedzieć, ale myślę, że nie masz się co martwić, bo na tyle na ile dałaś się poznać on-line;) to cos czuje , ze perfekcyjnie jesteś przygotowana:yes: W takich sytuacjach zawsze sie boję, na jaki pomysł wpadną goście pierwszy raz nas odwiedzając. Ostatnio dostałam lampę w tym stylu," żeby było weselej" http://i.st-firmy.net/933k6fm/lampka-witrazowa-salonowa-nimfa-levanti-tokarz-ireneusz.jpg dlatego ja, jak na rodzinnego odwrotka przystało, rozpowiadałam wszem i wobec że zbieramy kasę a to na rolety, a to lampę, stół itp i jak ktoś bliski chciał nas koniecznie prezentem uszczęśliwić to albo mówiliśmy co konkretnie chcemy podając link do auckcji albo sami kupowaliśmy a oni kasę zwracali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.09.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Prezenty od gości jakie będą to będą, ważne, że goście będą życzliwi, bo przecież nikt specjalnie nie kupuje badziewnych upominków. Dzięki temu, że kupiliśmy tanią dachówkę (pamiętacie rozczarowanie naszych fundatorów, że to nie meyerek;))dostaniemy kasę na żaluzje drewniane na cały dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.09.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Prezenty od gości jakie będą to będą, ważne, że goście będą życzliwi, bo przecież nikt specjalnie nie kupuje badziewnych upominków. Dzięki temu, że kupiliśmy tanią dachówkę (pamiętacie rozczarowanie naszych fundatorów, że to nie meyerek;))dostaniemy kasę na żaluzje drewniane na cały dom:) Oczywiście, ze prezenty dawana są z życzliwości, ale jak ktoś mnie zna i wie co lubię, a kupuje coś kompletnie niepasującego, bo uważa, ze nalezy "ożywić wnętrze" to zaczynam się zastanawiać czy to moze ze mna coś nie gra?! Założylismy drewniane żaluzje w sypialni, łazience i kuchni. Ślicznosci moje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.09.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Oczywiście, ze prezenty dawana są z życzliwości, ale jak ktoś mnie zna i wie co lubię, a kupuje coś kompletnie niepasującego, bo uważa, ze nalezy "ożywić wnętrze" to zaczynam się zastanawiać czy to moze ze mna coś nie gra?! Założylismy drewniane żaluzje w sypialni, łazience i kuchni. Ślicznosci moje:) pochwal się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts