Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie, ściskam Was cieplutko:) Dzięki bardzo za pamięć:)

Newsa budowlanego nie będzie, bo wykończeniówka przeszła w urządzeniówkę, a potem zmieniły się priorytety i temat został zaniedbany... Koncentruję się na sobie;) wszystko jest inaczej niż przewidywałam, co potwierdza fakt, że nie wszystko da się zaplanować. Dziewczyny zaraziły mnie relaksem na koszt NFZ i właśnie jutro się tam wybieram:cool:

Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję przeprowadzić się na noc świętojańską:) Gdy się sprawy najważniejsze unormują to wpadnę z pakietem zdjęć:)

Na pv nie mogę odp. bo mi się skrzynka zapchała i wszystkie wykasowałam:(

Uściski i wszystkiego dobrego:hug::hug::hug:

Ardea no w koncu:hug:

Słuchaj ty się za bardzo na enefzetowskie wczasy nie nastawiaj - to przereklamowane jest:yes:

Niech Cie przeswietlą w te i wewte i uciekaj gdzie pieprz rośnie, dobrze Ci radzę

Odpoczywaj jak się da, rozpieszczaj księzniczkę, daj rozpieszczac siebie i daj znać co i jak.

Ściskam mocno Ciebie i O. a dla małzonka pozdrowienia slę:hug:

uuujedna pani mi opowiadała o Ciechocinku

Sodomia z gomornią wymiekają :lol2:

Przytulam Ardea, nie daj się polskiej służbie zdrowia.

Mów się, że jak pacjent się uprze to nawet medycyna jest bezsilna ;)

Więc upieraj się i szybko zdrowiej :)

Wróciłam, trzymali mnie przepisowe parę dni, żeby NFZ zasponsorował bez oporów;) Badanka zrobione, zimne obiadki niestety odsyłane konsekwentnie:sick: kapuśniak czy rosół podane jako chłodniki - bardzo ekstrawagancki szpital;)

Pumpa, zdecydowanie za rzadko się odzywasz, a my Cię tu często wspominamy:yes:

Odwzajemniam uściski:hug::hug:

W domku w zasadzie jest już wszystko, teraz relaksacyjnie robię obrazki na ściany (suszone rośliny, jak u Linneusza;) i pióra oraz bardziej tradycyjnie mozaika z czarno - białych zdjęć rodzinnych, szczególnie tych starych, z początku wieku). Mąż i moja mama sprzątają, bo trzeba to robić ciągle i ciągle, powoli przewozimy (naszą mała osobówką:p) księgozbiór, więc już coraz bliżej:yes:

Pumpa już chyba wróciła na dłużej, o ile znowu jej coś z nóg nie skosi. W prawdzie pracy mam mnóstwo i tej służbowej i tej przydomowej ale ogólnie zaczęłam już to wszystko jakoś ogarniać

A u was wielka chwila lada moment, przeprowadzka w wakacje czy jeszscze przed?

Mam nadzieję, że u Ciebie nic poważnego i wszystko szybko wróci na właściwe tory :hug::hug::hug:

Luka, jest inaczej niż się spodziewałam, ale biorę co daje los i liczę na szczęśliwy finał:yes:

Mam nadzieję, żę "inaczej" znaczy "tak samo dobrze" :hug:

Odwzajemniam uściski:hug::hug:

W domku w zasadzie jest już wszystko, teraz relaksacyjnie robię obrazki na ściany (suszone rośliny, jak u Linneusza;) i pióra oraz bardziej tradycyjnie mozaika z czarno - białych zdjęć rodzinnych, szczególnie tych starych, z początku wieku). Mąż i moja mama sprzątają, bo trzeba to robić ciągle i ciągle, powoli przewozimy (naszą mała osobówką:p) księgozbiór, więc już coraz bliżej:yes:

Relaks teraz wskazany, a prace pewnie powalą na kolana. Cieszę się ogromnie, że wprowadzicie się do swojego wypieszczonego domku:hug:

Aga, dzięki, "inaczej" to było "idealnie", a teraz jest "mniej idealnie";), byle finał był szczęśliwy:)

Joannk - jak ja się cieszę, że się odzywasz:) Zdrówka dla Adasia:hug:

Pestka - sporo mnie ominęło ze skrzydlatego świata:( mam nadzieję, że nadrobię:) Będę miała do Ciebie parę spraw ogrodowych;)

Pumpa - to dobrze, że wróciłaś, ja też w zasadzie zaczęłam bywać po 2miesięcznej totalnej przerwie. Przeprowadzka, planowana tuż przed Sobótką, w zasadzie to nie wiem dlaczego jeszcze się nie przeprowadziliśmy;) chyba czekamy na jakiś spokojny czas, żeby rozkoszować się domkiem:)

Do Pestki i wszystkich znających się na rzeczy, a chętnych do pomocy:)

Mam projekt ogrodu (zrobiłam samodzielnie, bo jakże inaczej;)) zatwierdziła początkująca architektka ogrodów, ale pozostał problem z żywopłotem, chciałam bambusy (jest za sucho, za słonecznie, za wietrznie...) zaproponowali mi ałyczę i dławisza, ale one chyba za mocno się rozrastają??? Sama wpadłam na derenie lub tawuły - co o tym myślicie?

I jeszcze wrócę do bambusów, jak je posadzić i obcinać, żeby nie rosły w szerz, tylko tworzyły wąską ścianę?

Miłego dnia, wpadnę wieczorkiem, teraz śmigamy z córeczką do parku nawąchać się akacji i kasztanowców:)

Edytowane przez Ardea

Co do rozterek ogrodowych to nie pomogę, bo sama jeszcze po omacku się poruszam w tym temacie. Z tego co pamiętam to TARcia ma dławisza i całe mnóstwo innych zielonych różności , może ona Ci coś podpowie:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175128-Dz-B-TAR-Ogr%C3%B3d-i-i-nne-wariacje