ewanz 26.06.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Wcale nie taki zwykły ten Wasz Bławatek - to bardzo udany i ładny projekt A pisząc o zwykłych domkach nie masz chyba na myśli tego vis a vis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 26.06.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Tego, którego przezwałam "Żwirkiem"? Nie, bo on jest niezwykły... i nie jest tak bardzo vis a vis... Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 27.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Gratuluję wiechy !!!! Tempo do pozazdroszczenia, jak tak dalej pójdzie, to jeszcze mnie prześcigniecie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.06.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Ciebie na pewno nie prześcigniemy, gdzie nam do planowania elewacji... A nowy avatarek - śliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.06.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Piękna wiecha - bezkonkurencyjna! Od razu widać, ze domek oczkiem w głowie inwestorki Nam wiechę robotnicy wystawili, czym nawet trochę byliśmy zaskoczeni Na szczęście przed fajrantem udało nam się zorganizować "wiechowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.06.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Nie myślałam, że wiecha może wywołać takie uczucia. Powstający DOM to jest dopiero wydarzenie. Gratuluję.Piękne chaberki, uwielbiam polne kwiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.06.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 (edytowane) ewanz- wiechowe ważna rzecz, dla niektórych ekip najważniejsza;) agalind- jak ktoś jest sentymentalny i nadwrażliwy to byle czym się wzrusza;) ale nie mów, że na Tobie wybudowanie ścian własnego domu nie zrobiło żadnego wrażenia? A pisząc DOm chodziło mi nie tylko o ściany, mury, ale o takie nasze miejsce na ziemi;) nasz kawałek świata Edytowane 28 Czerwca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.06.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ardea doskonale Cię rozumiem. Może niejasno się wyraziłam w poprzednim poście. Mi samej łezka się zakręciła w oku (no fakt, do wrażliwych należę). Nie spodziewałam się po prostu, że tak będzie. A pisząc DOM też miałam na myśli "nasze miejsce na ziemi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 29.06.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Gratuluję zakończenia prac murarskich! Ciekawi mnie czy już planujecie coś wyburzać, przestawiać, przesuwać, ulepszać...? "Taki zwykły jakiś" - dobre prawie spadłem z fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.06.2011 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 To dobrze agalind, że też Cię to wzruszyło, bo już myślałam, że tylko ja przeżywkę robię. wroblewm, my jeszcze nie mamy działówek, więc i przestawiać nie ma co, ale już po uzyskaniu PNB poszaleliśmy ze zmianami i trzeba było robić aneks do adaptacji.Komentarz o "zwykłości" rzucił jeden z sąsiadów, który jest teraz na etapie chudziaka, więc nie wiem co sam pokaże, ale dla mnie to był komplement, fakt, że zabawny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.06.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Wzruszyło, oj wzruszyło. Nie wiem jakie u Ciebie są zwyczaje, ale tutaj Kaszubi po zawieszeniu wianka śpiewają jakaś kościelną pieśń. Jak pięciu chłopa zaczęło śpiewać to miałam gęsią skórę. Będzie co wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.06.2011 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Nie miałam pojęcia o różnych tradycjach budowlanych... U Ciebie to było dopiero wzruszająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.06.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Oooo! Widzę, że już macie na czym rozłożyć folię, żeby Wam do domku nie kapało No i z bławatka zrobił się bławat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.07.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Jaki bławat? Dla nas to zawsze będzie kochany bławateczek:D A na serio to po położeniu więźby domek zmalał... Dobrze,że wczoraj skończyli, bo przy dzisiejszej aurze to chyba by sobie nie popracowali, chociaż kto wie, dziś przywieźli H+H i operator delektował się równiutkim rozstawianiem palet w deszczu, fakt na proźbę męża, bo musimy jeszcze gdzieś upchnąć dachówki. Folia przydałaby się, bo ulewy spłukały barwnik i mamy zieloną podłogę na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.07.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 jeszcze niedawno napisałaś: Ciebie na pewno nie prześcigniemy, gdzie nam do planowania elewacji No i z tego co widzę, to teraz idziemy "łeb w łeb", lecz w zasadzie to o "długość kopyta" wysuwacie się już na prowadzenie naszą więźbę dziergali 10 dni, a ile materiału poszło, to nie wspomnę... bławateczek górą nad chaberkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.07.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Pisałam tak, bo znam Wasze plany;) i wiem, że takie tempo zamierzacie utrzymywać jak długo się da, a my gdzieś jesienią spasujemy i chaberek znów będzie górą Wiosną Wy już się zaczniecie wprowadzać, a my nadal będziemy się bujać z tynkami, ociepleniami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.07.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 między zamiarem a urzeczywistnieniem jest ogromna przepaść, ale oczywiście życzylibyśmy sobie - chyba jak wszyscy budujący - realizacji zgodnie z planem teraz szukamy solidnej ekipy od dociepleń, może macie jakąś do polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 01.07.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Hej, migusiem sobie cieśle poradzili Przykryjcie tylko szybko całość folią to nie będzie padać na głowę a i same krokwie nie powykręcają się na słońcu. Tak patrzę na zdjęcia... nie myśleliście o poszerzeniu bramy garażowej? Koszt poszerzenia będzie porównywalny z wymianą oberwanych lusterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.07.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Więźba pierwsza klasa!!!! Gratuluję! Trzymam kciuki żeby murarze szybko wrócili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.07.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 A co do drzwi to masz jakiegoś faworyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts