Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Aga, a u tej kolezanki widziałaś poziom - tak się upewniam, bo ja chyba coraz mocniej skłaniam się do pionowego usłojenia...

Jakie oświetlenie planujesz u siebie w salonie i jadalni, bo ja chcę dac różne lampy... Co o tym myślicie, bo na wizualkach są takie same?

Poziom był wyraźnie zaznaczony. Meble coś jakby orzech, a te usłojenia jeszcze ciemniejsze i dosyć grube. Napisałam o tym, bo sie martwiłaś jak będzie wyglądało przechodzenie słoi. Dobry stolarz zrobi tak jak trzeba.

Lampy będą różne, bo nie chcę żeby wyglądało jak na sklepowej wystawie, gdzie wszystko jest z jednej kolekcji. Marzy mi sie coś takiego, ale jeszcze nie wiem gdzie ją zmieszczę:

http://www.meble.vox.pl/get_img.php?katalog=images/zdjecia&px=410&plik=1860427_lampa-Casablanca.jpg

albo taka:

http://www.meble.vox.pl/public/images_produkt_pw/1196871353luna_light_lampa_new_200px.jpg

Edytowane przez agalind

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lampy mam wymyślone, w zasadzie na etapie wyboru projektu już sporo wiedziałam, a w raz z oknami pojawiła się konkretna wizja wnętrz, teraz tylko zabawa detalami i wymiarami;) Z lampami to nie chodziło o identyczny żyrandolik i kinkieciki do pary;) tylko iść w podobne np. kształt lub kolory, czy zupełnie inne bajki, tylko styl by je łączył? Ciekawa jestem jak będzie u Was?

Podobają mi się lampy, które wstawiłaś, tylko u mnie poza sufitową i paroma nastrojówkami niczego innego nie będzie. A co do forniru to coraz bardziej podoba mi się pion jednak...

Lubię proste kształty, bez udziwnień. Kształty to walce, ściete stożki. Materiały - szkło i metal. Żadnych kryształów itp. Abażury w bieli lub kremie, ale to zależy jak nam wyjdą pomieszczenia po malowaniu. Ta na trójnogu jest najbardziej "odjechana".

W salonie będzie lampa wisząca nad stolem i nad kanapą. No i mam nadzieję, ze ta stojąca na trójnogu ("cyrkiel"). We wiatrołapie i holu pewnie będą takie:

http://www.oswietlenie.predom.pl/imagemagic.php?img=images/_produkty/salon/now/sufitowe/563303110.jpg&w=220&h=220&page=prod_info

chociaż nie jestem jeszcze do konca przekonana, ale innego pomyslu nie mam.

Chyba, ze na etapie wykonczenia cos mi wpadnie w ręce.

Edytowane przez agalind

Właśnie przecztałam co napisałam o tych lampach. Cholernie nudno będzie...

Przecież to nie Lunapark, że ma się dużo dziac;) a ja będę miała w kuchni takie jak Ty w holu, tylko kolor inny:)

Widzę, ze powstała nowa świecka tradycja - Esiakowe granie na budowlane stresowanie:)