Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To prawda, że trochę mobilizuje, patrzenie na to, jak cudnie jest mieszkać w swoim domku, ale też może frustrować, bo czasami pewnych rzeczy nie można przyspieszyć... My na przykład zimową przerwę w budowie robimy całkiem świadomie, żeby ściany wyschły a budynek choć trochę osiadł.

Frustruje zwłaszcza gdy u innych prace się posuwają a u mnie nie.

Dlatego najlepiej się do nikogo nie porównywać, bo zawsze znajdzie się grupa, która ma lepiej od nas i grupa, która ma gorzej od nas;) Gdyby nie moja pewność, co do podjętych decyzji to już dawno byłabym sfrustrowana np. pytaniami w stylu dlaczego tak tradycyjna bryła? po co mi lukarny? czy zlikwiduję balkony?;)

Edytowane przez Ardea

Chociaz to dosyć miłe uczucie, że gdzieś w Polsce ktoś robi to sami co ja i podobnie to przeżywa.

A co do decyzji to oczywiście trzeba być zdecydowanym i nie zmieniać ich pod wpływem chwili, bo jeśli coś gdzieś pasuje nie znaczy, że u mnie też będzie dobrze.

Pewnie, że wspólne przeżycia bardzo łączą... Pamiętam, gdy miałam ciężki dzień na budowie (ściana kolankowa a połać dachu) i przeglądając dzienniki trafiłam do Ciebie i Ty też miałaś problem wiatrołapowy, poza tym byłyśmy na tym samym etapie budowy - od razu poczułam potrzebę napisania:)

Pewnie, że wspólne przeżycia bardzo łączą... Pamiętam, gdy miałam ciężki dzień na budowie (ściana kolankowa a połać dachu) i przeglądając dzienniki trafiłam do Ciebie i Ty też miałaś problem wiatrołapowy, poza tym byłyśmy na tym samym etapie budowy - od razu poczułam potrzebę napisania:)

I po to tu jesteśmy:hug: