Ardea 08.11.2011 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Moze to była jakaś jednorazowa wypowiedź, żeby wzniecić ferment? Mnie udało się wystraszyć i na pewno co się uda kupię przed styczniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Myślałam, ze uda się te zakupy zrobić jakoś na spokojnie, bo czasu będzie dużo. A tu na szybko byle taniej trzeba będzie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Na razie myślałam, żeby wszystkie prezenty kupić do końca listopada i mieć już świąteczną gorączkę z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ja prezenty kupuję w jeden dzień Myślę ze podwyżki też nie pojawią sie zaraz po pierwszym stycznia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 A podobno na wiosnę drożeje wszystko co związane z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2011 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Co roku obserwuje się wiosną podwyżkę materiałów budowlanych, dlatego w miarę możliwości trzeba kupić ile się da wcześniej. W naszym przypadku to będzie na pewno wełna i styropian. Do domu może armatura i część elektroniki. Drzwi, panele, płytki pewnie już po nowych cenach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Na wiosnę to norma, ale żeby przed końcem roku to już mniej spotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.11.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Grzać i tak zamierzamy, żeby mury nie przemarzły, ale tak lekko kozą budowlaną... zobaczymy co powiedzą fachowcy, boję się zeby mi to nie popękało. A wolałabym teraz, bo będzie miejsce do trzymania różnych sprzętów, które zamierzamy kupić przed podwyżką vatu. jaką podwyżka vat-u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.11.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Nam powiedzieli, że najlepiej kupować styczeń-luty bo to największy zastój w handlu jest a i nowe kolekcje za moment mają się pojawić. Ceny w górę zawsze idą w drugiej połowie kwietnia, żeby zwariować w czerwcu. Na początku roku sprzedawcy dają najlepsze rabaty - to akurat wieści ze sklepu z armaturą gdzie kolega sprzedaje od kilku lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.11.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Pumpaluna nam też wszyscy tak mówią, więc materiały na SSO zamawiamy w styczniu, umowę na okna też tak podpiszemy, na bramę wjazdową i drzwi też sporo zaoszczędzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.11.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Pumpaluna nam też wszyscy tak mówią, więc materiały na SSO zamawiamy w styczniu, umowę na okna też tak podpiszemy, na bramę wjazdową i drzwi też sporo zaoszczędzimy z oknami trochę gorzej... trudno je zamówić bez obmiaru i gotowych otworów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.11.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 z oknami trochę gorzej... trudno je zamówić bez obmiaru i gotowych otworów... mężowi powiedziano, że nie będzie problemu, tylko murarze muszą tego dopilnować źle mu powiedziano? z murarzem jak gadałam, to go o to nie zapytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.11.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 no to wy później bierzecie odpowiedzialność jeśli okna nie będą pasować, nie montażyści.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.11.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 z tymi firmami z którymi miałem kontakt (okna, drzwi), zamówienie było dopiero możliwe po pomiarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.11.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 z tymi firmami z którymi miałem kontakt (okna, drzwi), zamówienie było dopiero możliwe po pomiarze... my nie zamawiamy już okien, tylko podpisujemy umowę przedwstępną i wpłacamy zaliczkę, dzięki czemu w momencie podpisania właściwej umowy, będziemy mieli cenę z zimy sam pomiar okien oczywiście jak już mury będą chyba się wcześniej nie zrozumieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.11.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 trochę to dyskusyjne...bo niby jaka jest ta cena z zimy, jeśli nie masz wyceny..? czy masz na podstawie projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 08.11.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 mam wycenę na podstawie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2011 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Dobra, wiem skąd wiem;) Rostkowski na posiedzeniu w Brukseli mówił, że podwyżka vatu to najlepsze rozwiązanie obecnych problemów, chwalił posunięcia Francji, a że PO u władzy to możliwe że jego projekt zostanie wcielony w życie. Ja nie lubię politykować ani nie zajmuję się spekulacjami gospodarczymi, po prostu usłyszeliśmy o tym z mężem i postanowiliśmy szybciej zrobić zakupy;) Wcześniejsze zaopatrzenie się w to co i tak musimy mieć na pewno nie zaszkodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 08.11.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Prędzej bym prognozował obniżkę vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.11.2011 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 W takim razie macie odmienne zdanie z panem Rostkowskim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts