Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co roku obserwuje się wiosną podwyżkę materiałów budowlanych, dlatego w miarę możliwości trzeba kupić ile się da wcześniej. W naszym przypadku to będzie na pewno wełna i styropian. Do domu może armatura i część elektroniki. Drzwi, panele, płytki pewnie już po nowych cenach...

Grzać i tak zamierzamy, żeby mury nie przemarzły, ale tak lekko kozą budowlaną... zobaczymy co powiedzą fachowcy, boję się zeby mi to nie popękało.

A wolałabym teraz, bo będzie miejsce do trzymania różnych sprzętów, które zamierzamy kupić przed podwyżką vatu.

jaką podwyżka vat-u?

Nam powiedzieli, że najlepiej kupować styczeń-luty bo to największy zastój w handlu jest a i nowe kolekcje za moment mają się pojawić. Ceny w górę zawsze idą w drugiej połowie kwietnia, żeby zwariować w czerwcu. Na początku roku sprzedawcy dają najlepsze rabaty - to akurat wieści ze sklepu z armaturą gdzie kolega sprzedaje od kilku lat ;)

z tymi firmami z którymi miałem kontakt (okna, drzwi), zamówienie było dopiero możliwe po pomiarze...

my nie zamawiamy już okien, tylko podpisujemy umowę przedwstępną i wpłacamy zaliczkę, dzięki czemu w momencie podpisania właściwej umowy, będziemy mieli cenę z zimy

sam pomiar okien oczywiście jak już mury będą

chyba się wcześniej nie zrozumieliśmy

Dobra, wiem skąd wiem;) Rostkowski na posiedzeniu w Brukseli mówił, że podwyżka vatu to najlepsze rozwiązanie obecnych problemów, chwalił posunięcia Francji, a że PO u władzy to możliwe że jego projekt zostanie wcielony w życie. Ja nie lubię politykować ani nie zajmuję się spekulacjami gospodarczymi, po prostu usłyszeliśmy o tym z mężem i postanowiliśmy szybciej zrobić zakupy;) Wcześniejsze zaopatrzenie się w to co i tak musimy mieć na pewno nie zaszkodzi:)