Ardea 15.07.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Matrix - świetnie pasuje do blachy na rąbek (przynajmniej z nazwy) Właśnie odeszłam od pakowania, jutro przed świtem - wyjazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.07.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Jaką pogodę na urlop zapowiadają? Dzisiaj w Trójmieście słońce, ale wieje. Temp. wody w zatoce 19st.C. W które rejony się wybieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.07.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ty to masz fajnie, całe życie na wczasach;) Wymyśliłam sobie, że pojedziemy do Rowów, ostatnio byłam tam jako czterolatka. Wg prognoz ma być upalnie i burzowo, na wszelki wypadek bierzemy podwójne zestawy ciuchowe,(nie damy się zaskoczyć aurze;) Na kominie będziesz miała blachę, czy ten Matrix to klinkier, a może jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.07.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Niby cały czas na wczasach a nie pamiętam kiedy na plaży byłam, chociaż mam 15 min spacerem. Cały czas tylko budowa i budowa. Komin będzie z cegły klinkierowej, kolor Matrix, czyli coś jakby grafitowy. Dostawa koło środy i wtedy pokaże go w pełnej krasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 15.07.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No i bym zapomniała - udanego urlopu życze. Mam nadzieję, że odpoczniecie od budowalnej zawieruchy i nabierzecie sił na kolejne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.07.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Dzięki, będziemy wypoczywać (bez względu na pogodę), ale o budowie nie zapomnimy, bo nie wiem czy już o tym wspominałam, ale budowanie to fajna sprawa:) Pozdrawiam wszystkich gorąco i urlopowo:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 16.07.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Wypoczywaj i oddychaj jodem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.07.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Dzięki, będziemy wypoczywać (bez względu na pogodę), ale o budowie nie zapomnimy, bo nie wiem czy już o tym wspominałam, ale budowanie to fajna sprawa:) Pozdrawiam wszystkich gorąco i urlopowo:bye: Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 20.07.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ładnie się sam stawia ten daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.07.2011 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dziękuję Wszystkim za życzenia miłego wypoczynku nad morzem (właśnie wróciłam), było cudownie, chociaż pogoda w kratkę 6 dni plażowania, 2-deszczu, pozostałe ciepłe, ale pochmurne. W czasie jazdy (400km w jedną stronę) oglądałam architekturę... oto wynik spostrzeżeń:największą popularnością cieszą się rdzawe dachówki, podobnie jak żółte elewacje, klinkierowe ogrodzenia, thuje w ogródku i zachowawcze bryły budynków, zaś złoty dąb okienny coraz częściej oddaje palmę pierwszeństwa orzechowi. Klaudiuszozo, widzę, że dzielnie wywiązywałeś się z funkcji wicekierownika naszej budowy;) Gdy przestanie padać lub, gdy będzie padać troszkę mniej - pojadę cyknąć fotki ukończonego daszku. Pozdrawiam pourlopowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.07.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam urlopowiczkę! Widzę, że od budowania nie da się oderwać. Mam podobnie:yes:. Byłam ostatnio na południu Polski, więc miałam duuużo czasu na obserwację i potwierdzam Twoje spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.07.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Czekamy na fotki dachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.07.2011 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 To widać, że z północy na południe ludzie budują podobne domy. Ciekawe z czego to wynika, czy z podobnych gustów, czy z niechęci do wyróżniania się, czy z wzorowania się na innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.07.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Parę lat temu była na łazienki kremowo-brązowe i co się wchodziło do nowego mieszkania były identyczne kopie pomieszczenia. Ludzie boją się chyba wyróżniać, bo niemożliwe, że wszystkim podoba się to samo. No chyba, że kupują to co w sklepie na wystawie leży zamiast poszukać głębiej. Idą na łatwiznę i biorą "to co wszyscy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.07.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Zawsze były jakieś mody i obecnie też są, zarówno w architekturze jak i w wnętrzarstwie, tylko one mają do siebie to,że przemijają i nawet jeśli wracają to nie w tej samej wersji... Myślę, że należy wybierać to, co nam się podoba, bo nawe, gdy moda minie to zostaniemy z czymś, co lubimy... Trudniej mają ci, którzy nie wiedzą, co im się podoba albo za wszelką cenę chcą być trendy. My też z naszym Bławim wpisujemy się częściowo w ogólny trend - złoty dąb + zachowawcza bryła domu, ale to chyba już wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 27.07.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 U nas tez będzie powszechnie panujący złoty dąb, bryła też podobna jak wszędzie (choć na to nakładają się warunki zabudowy). Jeśli chodzi o zewnętrzny wygląd budynku to może dobrze gdy okoliczne domy sa w pewnie sposob ujednolicone, bo przynajmniej nie ma chaosu. Za to we wnętrzu można zrobić jak się podoba. Najważniejsze żeby wnętrze było MOJE i żeby dobrze sie w nim czuć. Wkońcu to ja tam będę mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.07.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Ja również uważam, że nietuzinkowa architektura wymaga odpowiedniego otoczenia, bo nietypowe domy wciśnięte wśród "zwyklaków" wyglądają jak ufo, dlatego niektóre gminy śrubują WZ. Z drugiej strony te domki wszystkie podobne do siebie, trochę to smutne... Moja przyjaciółka ma ultranowoczesny, piękny dom, ale na wielohektarowej działce - wygląda bajecznie. Zdjęcia. będą jutro, ponieważ dziś miałam gości i nie zdążyłam odwiedzić Bławatka. Edytowane 27 Lipca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.07.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Witam pourlopowo:) Czy czujecie się odpowiednio "dojodowani" ( to nowe słowo bardzo mi się spodobało, choć początkowo przekręciłam je i źle odczytałam ) Jak to nie zdążyliście odwiedzić Bławatka? Wydaje się to być niemożliwe, no chyba ze byliście wczoraj - to tylko Was usprawiedliwia Przejeżdżając obok Waszej ulicy zerknęłam z daleka i zobaczyłam, że Bławatek ma już dachówkę, czyli ekipa świetnie się spisała pod Waszą nieobecność. Ponadto wokół wyrastają nowe domy jak grzyby po deszczu. Czy to słonce, czy to deszcz, to jednak aura sprzyjała budowaniu Edytowane 27 Lipca 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.07.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 W Bławatku byliśmy prosto "z morza" z bagażami i rybami w bagażniku;)Ciekawe jak odczytałaś dojodowani?! Neologizmy są specjalnością jednego z moich kolegów i chyba mi się udzieliło:) Opalona nie jestem zbyt, bo nie nie lubię i używam diabelnie mocnych filtrów.Rozbudowuje się ta nasza uliczka, dobrze, bo później inne budowy mogłyby byc uciążliwe dla już mieszkających, a tak wszyscy jedziemy na jednym wózku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 27.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Klaudiuszozo, widzę, że dzielnie wywiązywałeś się z funkcji wicekierownika naszej budowy;) Ponieważ przejeżdżam obok Waszego bławatka kilka razy dziennie wiem po prostu co w trawie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts