pumpaluna 12.11.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 aaaa, no to w poniedziałek dorwę wykonawcę i jeszcze zapytam. Jak czytałam na muratorze to pisali raczej o cenach za robociznę z materiałem rzędu 150zł i więcej ale nie wiem czy to było to samo czy żywica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.11.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 150zł to cena za żywicę. Też o tym myślałam, ale okazało się, że jest przynajmniej 2x droższa od przemysłówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.11.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Odzywaliście się może do Pana Piotrka? Mówił jaką blachę na komin kupować? Mi mówił, żeby zakładać trapezową, ale w ogóle mi się to nie widzi :/ Wolę gładką :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.11.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Nie dzwoniliśmy, mamy tyle spraw na głowie ostatnio, że nie było kiedy - na jutro mamy rozpiskę składającą się z 10 punktów, pan Piotr jest na szóstej pozycji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.11.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Jak mu powiedziałem żeby okładać komin blachą to minę miał nietęgą. Nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.11.2011 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Nam nic nie mówił, że coś nie teges;) U mnie to i tak decyzja nieodwołalna - blachujemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.11.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Dzisiaj wybrałem się do niego osobiście. Rozmowa przez telefon to nie to samo co w cztery oczy. Jak zwykle z tygodnia na tydzień przekłada wizytę u nas. Ale tym razem obiecał, ze ma rozpoczęte dwie roboty, kończy je i wchodzi do nas najpóźniej do 25 listopada. Trochę się zdenerwowałem,ponieważ kazał drewno przywozić na działkę więc przywiozłem - ale cóż ja mogę. Teraz je przykryłem folią od góry i modlę się o dobrą pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 13.11.2011 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Za to, gdy już wejdzie to zrobi Ci to w tydzień Nasz razem z więźbą zajął mu 4dni robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 13.11.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Tylko, że u Was pracowali od 7 do 19 U mnie od 7 do 15 więc trochę więcej niż tydzień. Bardzo się martwię o pogodę, oto żeby drewno się dobrze trzymało i oto, żeby Niewiarek nie sprzedał mojej blachy komuś innemu, bo dzisiaj Piotrek opowiadał jak pojechał robić dach a nie miał z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Jeśli mogę się wtrącić, to na komin dałabym blachę płaską a nie trapezową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Pamiętam, gdy już o tym rozmawiałyśmy, na tej gładkiej rzeczywiście może być wdać brzydkie załamania, ale zapytam jeszcze dekarza. Ja wizualnie też chyba wolałabym gładko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 14.11.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 I ja też gładką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 14.11.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Dla porównania:Blacha trapezowahttp://dach-wz.com/uploads/images/komi2.jpg Blacha gładkahttp://www.budowanie-domu.pl/wp-content/gallery/inne/dach1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Na tych zdjeciach blacha wyglada tak sobie. Żadna nie powala. Kiedyś pokazywałam coś takiego: http://cdn13.muratordom.smcloud.net/t/photos/41/46/25/414625cbb5b957e9.jpg Wyglada elegancko, nie będzie widocznych załamań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Mnie do mojego dachu (falista dachówka) najbardziej pasuje ta gładka, ale wiem o widocznych załamaniach:( Ta pokazana przez Agę wygląda jak kładziona na rąbek i jest ładna, chociaż podobna do trapezowej, ale te kratki to koszmarnie na niej założyli i ten błękitnawy kolor przeszkadza w odbiorze;) wizualnie gładka rządzi, ale zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Kratki założyli beznadziejnie, o kolorze nie wspominając. Chodziło o teksturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Chciałam pomóc a tu jeszcze uwagi, że nie ten kolor, nie te kratki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Chciałam pomóc a tu jeszcze uwagi, że nie ten kolor, nie te kratki.... Chyba na siłę próbuję obronić moją teorię z gładką blachą Oczywiście jestem wdzięczna i doskonale wiesz, że z Twoim zdaniem akurat sie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.11.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Miło mi:) Zaraz obrosnę w piórka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.11.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Miło mi:) Zaraz obrosnę w piórka;) I słusznie, bo doradzać też trzeba umieć Ja nie umiem, nawet, gdy się staram to chyba moje wypowiedzi brzmią jak wtrącanie się, dlatego unikam doradzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts