Ardea 15.11.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Nie nazwałabym naszych poczynań, że idą pełną parą Miały przyjśc przęsła, a jeszcze ich nie ma, tynkarze zaczynają w przyszłym tygodniu, jedynie hydraulika się robi i brama czeka na odbiór. Nie mam żadnych niezwykłych przecieków o podwyżkach, po prostu z roku na rok jest drożej i na rynkach europejskich też nie jest za ciekawie... Kupiliśmy maty na poddasze, płyty k-g wraz z całym osprzętem, zamówiliśmy kozę, mamy też styro, zaliczkowaliśmy tynki wewnętrzne, teraz kupujemy gres i przymierzamy się do AGD. Przez zimę chcemy jeszcze armaturę kupic i może płytki na ściany oraz panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 eee... ale jakie maty na poddasze?My kupujemy lada dzień piec i grzejniki, hydraulik skończył dzisiaj podłogówkę. W przyszłym tygodniu ma być cieplej więc pójdą wylewki. Wełnę i profile zamawiamy w tym miesiącu, zaliczkując płyty. Obawiam się jednak, że nie zostanie nam już tyle kasy żeby kupić w tym roku płytki, mooooże z ceramiką by się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Supermaty to się chyba nazywa do ocieplenia poddasza. No zapomniałam, ze piec też chcemy kupic, nie wiem czy wszystko z listy uda się nam kupic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.11.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ardea czy macie jakieś specjalne okna? bardziej wygłuszające hałas? pytam bo mieszkasz dość blisko torów i zastanawiam się czy mocno słychać? (pisze to osoba nie mieszkająca nigdy bliżej torów niż +/- 6 km, i rzadko korzystająca z tej formy transportu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ja też 10 razy w życiu jechałam pociągiem, a pierwszy raz jako 14latka;) Niestety pociągów nie słychac już przy trzyszybówkach zwykłych. Co mnie wielką miłośniczkę lokomotyw bardzo smuci, ale będę otwierac okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ee no to wełnę po prostu a nie jakieś maty my też ocieplamy supermatą isovera, ile płacicie od m2 i za jaką grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 jak trzyszybowe dają radę to ok, bo myślałam że muszą być jakieś z serii "dźwiękoszczelnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Maty=suprematy:P Musiałabym sprawdzic w papierkach, bo negocjowanie cen i zamawianie materiałów to męża działka. Grubośc to docelowo 23cm i też wzięliśmy Isovera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Moje miejsce na ziemi jest na pewno lokalizacją dla koneserów, ale nasz wybór był całkowicie przemyślany. działka ma wszystko, co lubię - pociągi, wiejskie klimaty, mimo miejskiej lokalizacji i obfitośc ptaków. Stukot pociągów działa na mnie kojąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 zerkniesz jak będziesz miała chwilkę? My jeszcze jesteśmy przed negocjacją. Będzie docelowo 25cm, bierzemy więc 15cm między krokwie i 10cm na stelaż. Cenowo 23,70-15cm, a 16,20-10cm, ale to nie była jeszcze ta ostateczna cena tylko "wystawiona" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Jutro zobaczę i Ci wyślę, bo dokumenty mam w pokoju Małej, która już śpi. Wzięliśmy 18 i 5 tyle pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 A no to ceny pewnie będą zupełnie inne, a mąż nie ma gdzieś w zanadrzu jakiegoś cennika? Ja porównywałam jedynie z cenami na folnet.pl i allegroJakiej grubości macie krokwie? U nas jest 16, nasłuchałam się jednak, że 25cm wełny to minimum dla supermaty a przy uni trzeba dawać grubiej jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Pumpaluna spytałam męż i powiedział, że my chyba 3lub4x tyle co Ty ????!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Ale że co, 3 - 4x tyle płaciliście co u nas wychodzi? To może wy wzięliście tą jeszcze lepszą PROFIT MATĘ? edit: sprawdziłam i profit ma λ 0,035 a super 0,033 więc nie jest jednak lepszy Edytowane 15 Listopada 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Nie wiem, jutro sprawdzę, chyba super, a ceny naprawdę duuuużo wyższe na pewno powyżej 50zł, a może nawet blizej 100zł!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Może wy macie cenę nie za metr kwadratowy a za rolkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 To jesteśmy w domu, ja mówiłam o rolce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Połacie dachu będą 23cm, ale my pod dachem jeszcze mam stryszek, który też będzie izolowany i dopiero pomieszczenia mieszkalne, mąż stwierdził, ze powinno byc dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.11.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Czyli ocieplacie aż po sam "czubek"? U nas idzie tylko na skosy i na sufit. Ten trójkąt co został jest tak mały że nawet przeczołgać byłoby się ciężko i to też tylko dziecku by się udało więc nie dajemy do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.11.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 U nas powstał fajny schowek, da się stanąc nawet po ociepleniu, przy małym metrażu domu to takie miejsce nam się przyda. Jutro dam Ci konkretne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts