Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a propos wełny, to facet który nas "towaruje" powiedział, że jego wycena jest ważna zawsze tylko do końca danego miesiąca i że chociażby w tym miesiącu cena w porównaniu z październikową jest już wyższa o kilkadziesiąt groszy na metrze a że zaczął się sezon na wykończeniówkę to będzie szła w górę aż do marca-kwietnia. Nasz wykonawca to potwierdził.

a propos wełny, to facet który nas "towaruje" powiedział, że jego wycena jest ważna zawsze tylko do końca danego miesiąca i że chociażby w tym miesiącu cena w porównaniu z październikową jest już wyższa o kilkadziesiąt groszy na metrze a że zaczął się sezon na wykończeniówkę to będzie szła w górę aż do marca-kwietnia. Nasz wykonawca to potwierdził.

folnet ma super-mate...? na stronie tego nie widzę...

Połacie dachu będą 23cm, ale my pod dachem jeszcze mam stryszek, który też będzie izolowany i dopiero pomieszczenia mieszkalne, mąż stwierdził, ze powinno byc dobrze.

Nie obrazicie się jeśli napiszę, że:

Izolację cieplną zakończ na jętkach. Nie ma żadnego merytorycznego uzasadnienia aby ciągnąć ją wyżej. Pozdrawiam.

I jeszcze:

Montaż tej izolacji nic nie daje gdyż strych nie jest ogrzewany. Wykonując to ocieplenie strych powinien być wentylowany. Wentylując świadomie wpuszczasz zimne powietrze. W przypadku gdy krycie wstępne jest wykonane papą na deskowaniu otwierając kalenicę masz doskonałą wentylację izolacji cieplnej i strychu. Względy ekonomiczne też są ale nie mają istotnego znaczenia.
Edytowane przez klaudiuszozo

Pozwolę sobie na ostatni wpis za ktory serdecznie przepraszam z góry. Jeśli ja podając dane o wypadku w postaci małego tekstu i zdjęć do przejścia przez tory podałem Wasze dane to jak nazwać Waszą wypowiedź:

klaudiuszozo, u Was to już nie na wsi, tylko na Kochanowskiego:P

?

Ponadto sama pisałaś na jakiej ulicy mieszkasz i dlaczego tak się nazywa, a właściwie od czego jej nazwa pochodzi. Dlatego uważam, ze atak na moją osobę jest niepotrzebny. Jeśli jednak nie jesteście pewni czy tak napisaliście to poproszę o prywatną wiadomość do mnie, pokażę u kogo w komentarzach, podam numer strony oraz numer wiadomości.

Pozdrawiam, i wiedzcie, że życzę Wam jak najlepiej, bo naprawdę bardzo Was lubię w życiu realnym. Chciałem Wam jako małżeństwu bardzo podziękować, bo Wasza pomoc zarówno ta merytoryczna jak i nie, okazała się bardzo potrzebna. Ja również w razie jakiś wątpliwości służę pomocą.

Edytowane przez klaudiuszozo