agalind 20.11.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Wpisując się w forumową nomenklaturę: mam drzwi inspirowane (drewnem) To podobnie jak ja będę miała, bo okna już mam "inspirowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.11.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Co myślicie o łupku na podłodze? Mam pomysł, żeby położyć go w wiatrołapie, a w kuchni tę Arkesię grafitową Paradyża... podłogi się nie łączą, więc mogę tak zrobić, jedyny problem z praktycznością takiego rozwiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.11.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Masz jakąś fotkę łupku na podłodze? Praktyczność zależy jak bardzo nierówną powierzchnię będzie miał łupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.11.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Wpadłam napisać, że drzwi zamówione - ostatecznie zewn będą delta, gerda wizualnie ok ale nie w złotym dębie, prędzej orzechowa. Wewnętrzne też wybraliśmy sempre model w03 w kolorze dąb royal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.11.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Pumpaluna, czyli wybraliście zewnętrzne okleinie innej niż okna i brama, czy gerda była lepsza w orzechu, dlatego wzięliście deltę w dębie - bo nie mogę zrozumiec;) O pol skone słyszałam same dobre rzeczy - obejrzałam sobie ten model w necie i dąb royal bardzo by mi pasował, a wzór chcę bez szybek. Fajnie macie, ja nie mam pojęcia jakie drzwi wewnętrzne wstawic, a nie lubię nie wiedziec, no widocznie jeszcze nie ten etap, może z czase coś mi się wyklaruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.11.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Aga, łupek chyba jednak nie do końca praktyczny, przemyślałam i będzie tylko za i pod kozą. A kuchnia i wiatrołap pójdą nietypowo w polerowanym gresie - na 99% będzie to grafitowa Arkesia (przypomina mi podłogę na jednej ze stacyjek francuskiego metra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.11.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 agalind, pumpaluna - zapraszam do moich komentarzy - potrzebuję pomocy , plissss..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.11.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Z tą arkesią to poczytaj bo pisali że z impregnacją coś tam trzeba (jak się zrobi coś nie tak to później niezmywalne plamy zostają) do wyboru mieliśmy drzwi dre, porta i polskone, wszystkie w dobrych cenach ale ze względu na cena vs jakość wzięliśmy polskone. Ważne jest żeby drzwi nie miały w środku "plastra miodu" Z tymi zewnętrznymi to nieźle zamotałam. Wiadomo drzwi takie same jak brama czyli obowiązkowo w złotym dębie. Gerda wygląda w złotym kiepsko za to w orzechu już ok no ale kombinować nie będziemy. Stanęło więc na złotodębowej delcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.11.2011 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 W zasadzie każdy gres polerowany trzeba impregnowac, najlepiej co pół roku, nawet tak zaleca producent. A Arkesia jakaś taka fajna, mimo ze nie lubię świecących płytek, ale do mojej drewnianej kuchni wniesie taki powiew chłodu i nowoczesności - tak, jak pisałam na 99% więc jeszcze nie na 100, ale w tym tygodniu chcemy zamawiac. Drzwi zewnętrznych jestem bardzo ciekawa, szczególnie po info co do wzoru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.11.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Aga, łupek chyba jednak nie do końca praktyczny, przemyślałam i będzie tylko za i pod kozą. A kuchnia i wiatrołap pójdą nietypowo w polerowanym gresie - na 99% będzie to grafitowa Arkesia (przypomina mi podłogę na jednej ze stacyjek francuskiego metra) Łupek przy kozie będzie wyglądał świetnie. A nie chciałaś przy kozie szkła? PS. Linia 12 metra ma chyba taką polerowaną podłogę? Pamiętam, że na stacji Solferino tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.11.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Nie planowałam szkła, mam tylko taką fotkę w dzienniku, zawsze pisałam o łupku w formie dywanu. Zamontujemy ją dopiero gdy będzie tynk, wylewki, łupek itp., czyli wiosną, teraz mam nieco inny model;) Boję się trochę tego polerowanego gresu i tych impregnacji, ciągle się łamię, bo nie wiem co zrobić... u nas i tak będzie sporo rzeczy do impregnowania i czyszczenia, a jak dobiorą mi źle impregnat? Może pójdę w surowość, na razie wiem, że będzie to jakiś szary gres... Jakieś sugestie? Stacja kojarzy mi się właśnie któraś z końcowych: 13 lub 14, ale ja najczęściej jeździłam 1. Zresztą w Paryżu byłam bardzo krótko, dłużej mieszkałam w Nicei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.11.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Rozumeim, że półpoleru lub matowego gresu nie chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.11.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Chcę albo efekt lustra, albo totalną betonową surowość. Arkesia najlepiej wygląda w polerze, w satynie do przyjęcia, a w macie nie do przyjęcia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.11.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Zrozumiałam przesłanie;) Poler jest fajny, bo światło się w nim odbija, ale boję się smug przy sprzątaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.11.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Tam nie było podtekstów. A co Ty proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.11.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Tam nie było podtekstów. A co Ty proponujesz? Podtekstów nie było, tylko z tego co napisałaś to tylko poler wchodzi w grę Dlatego nie będę Cię namawiać na nic innego. Decyzja podjęta:) Ja szukam czegoś bardziej matowego, wiec zbytnio nie pomogę, bo jak się na coś nastawię to innych rzeczy po prostu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.11.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A widzisz, chodziło tylko o Arkesię, więc naprawdę przesłania nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.11.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Chyba, że Affron? Chociaż to półpoler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.11.2011 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 W sobotę wybieram się na przegląd płytek, może Nową Galę zobaczę w końcu na zywo, dlatego pytam na co zwrócić uwagę, Affrony też ładne - a trzba je impregnować, bo z tego co wiem to tylko poler trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.11.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Też słyszałam, że tylko poler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts