Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pumpaluna, czyli wybraliście zewnętrzne okleinie innej niż okna i brama, czy gerda była lepsza w orzechu, dlatego wzięliście deltę w dębie - bo nie mogę zrozumiec;) O pol skone słyszałam same dobre rzeczy - obejrzałam sobie ten model w necie i dąb royal bardzo by mi pasował, a wzór chcę bez szybek. Fajnie macie, ja nie mam pojęcia jakie drzwi wewnętrzne wstawic, a nie lubię nie wiedziec, no widocznie jeszcze nie ten etap, może z czase coś mi się wyklaruje...

Z tą arkesią to poczytaj bo pisali że z impregnacją coś tam trzeba (jak się zrobi coś nie tak to później niezmywalne plamy zostają)

do wyboru mieliśmy drzwi dre, porta i polskone, wszystkie w dobrych cenach ale ze względu na cena vs jakość wzięliśmy polskone. Ważne jest żeby drzwi nie miały w środku "plastra miodu"

Z tymi zewnętrznymi to nieźle zamotałam. Wiadomo drzwi takie same jak brama czyli obowiązkowo w złotym dębie. Gerda wygląda w złotym kiepsko za to w orzechu już ok no ale kombinować nie będziemy. Stanęło więc na złotodębowej delcie ;)

W zasadzie każdy gres polerowany trzeba impregnowac, najlepiej co pół roku, nawet tak zaleca producent. A Arkesia jakaś taka fajna, mimo ze nie lubię świecących płytek, ale do mojej drewnianej kuchni wniesie taki powiew chłodu i nowoczesności - tak, jak pisałam na 99% więc jeszcze nie na 100, ale w tym tygodniu chcemy zamawiac.

Drzwi zewnętrznych jestem bardzo ciekawa, szczególnie po info co do wzoru:)

Aga, łupek chyba jednak nie do końca praktyczny, przemyślałam i będzie tylko za i pod kozą. A kuchnia i wiatrołap pójdą nietypowo w polerowanym gresie - na 99% będzie to grafitowa Arkesia (przypomina mi podłogę na jednej ze stacyjek francuskiego metra);)

Łupek przy kozie będzie wyglądał świetnie. A nie chciałaś przy kozie szkła?

PS. Linia 12 metra ma chyba taką polerowaną podłogę? Pamiętam, że na stacji Solferino tak było.

Nie planowałam szkła, mam tylko taką fotkę w dzienniku, zawsze pisałam o łupku w formie dywanu. Zamontujemy ją dopiero gdy będzie tynk, wylewki, łupek itp., czyli wiosną, teraz mam nieco inny model;)

Boję się trochę tego polerowanego gresu i tych impregnacji, ciągle się łamię, bo nie wiem co zrobić... u nas i tak będzie sporo rzeczy do impregnowania i czyszczenia, a jak dobiorą mi źle impregnat? Może pójdę w surowość, na razie wiem, że będzie to jakiś szary gres... Jakieś sugestie?

Stacja kojarzy mi się właśnie któraś z końcowych: 13 lub 14, ale ja najczęściej jeździłam 1. Zresztą w Paryżu byłam bardzo krótko, dłużej mieszkałam w Nicei.

Tam nie było podtekstów. A co Ty proponujesz?

Podtekstów nie było, tylko z tego co napisałaś to tylko poler wchodzi w grę;) Dlatego nie będę Cię namawiać na nic innego. Decyzja podjęta:)

Ja szukam czegoś bardziej matowego, wiec zbytnio nie pomogę, bo jak się na coś nastawię to innych rzeczy po prostu nie widzę.