ewanz 27.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 wiesz, jak pierwszy raz spojrzałam na ten wyraz to mi się skojarzyło z "dojeniem" , dopiero po chwili z niedowierzaniem wczytałam się, jakim to zabiegom chcesz poddać córeczkę . Budowanie w tym samym czasie ma same zalety. My niestety jesteśmy pionierami na naszej ulicy. Czasami zastanawiam się, na co ci ludzie czekają? aż złotówka się umocni, czy może jak kanalizę na Wiejskiej zrobią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.07.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Na Waszej uliczce ma działkę moja koleżanka i ona akurat tę ziemię traktuje jak lokatę kapitału... A wczasy oczywiście mają coś wspólnego z dojeniem, tylko bardziej nas ten zabieg dotyczył niż naszej córki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.07.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Na Waszej uliczce ma działkę moja koleżanka i ona akurat tę ziemię traktuje jak lokatę kapitału... Ja mam wrażenie, że większość nabywców ma taki zamysł. Do businessu trzeba mieć nie tylko głowę, lecz również pieniądze i czas. My nie mieliśmy ani jednego ani drugiego. A wczasy oczywiście mają coś wspólnego z dojeniem, tylko bardziej nas ten zabieg dotyczył niż naszej córki;) My zbieramy cały rok, aby pozwolić sobie na wypoczynek w godziwych warunkach, a Oni czekają, aż przyjedziemy żeby odpocząć i zapłacić za "godziwe" warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.07.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Moja przyjaciółka ma ultranowoczesny, piękny dom, ale na wielohektarowej działce - wygląda bajecznie. W pełni się z Tobą zgadzam. Nowoczesne budynki (przeważnie sporych rozmiarów) potrzebują przestrzeni wokół. Wciśnięte pomiędzy tradycyjne domki dużo straciłyby ze swego uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.07.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Podobno dom są takie jak ich właściciele... To ja w myśl tej teorii, z zewnątrz muszę być niepozorna i nudna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Gratuluję czapeczki! Piękny dach macie. Roben naprawdę świetnie wygląda. Widzę, że kolory też będziemy miały podobne. Podobno dom są takie jak ich właściciele... To ja w myśl tej teorii, z zewnątrz muszę być niepozorna i nudna;) Oj, nie bądź taka skromna i krytyczna wobec siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.07.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Oj, nie bądź taka skromna i krytyczna wobec siebie:) Nie mam kompleksów za to mam spory dystans do siebie, więc i żartowac z siebie mogę bez uszczerbku dla własnego ego;) A kolorki jak na razie rzeczywiście zbliżone, bo u Ciebie też blacha grafit i okna złociste:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.07.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Zdrowo jest mieć do siebie dystans i umieć śmiać sie z siebie. Czasami warto jednak pochwalić i porozpieszczać siebie samą. Jakie kolory elewacji planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.07.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Jedyny słuszny;) biel, bo zawsze marzył mi się mały biały domek wśród brzóz, do którego prowadzi lipowa aleja... Poza tą aleją wszystko na razie się realizuje. A Wy jakie macie plany kolorystyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.07.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Widzę, że nadajemy na tych samych falach. Biel z elementami szarości (w nawiazaniu do dachu). Brzozy już są, a z lipami będize lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.07.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Widzę, że nadajemy na tych samych falach. Biel z elementami szarości (w nawiazaniu do dachu). Brzozy już są, a z lipami będize lipa. Właściwie paleta moich ulubionych barw ogranicza się do bieli, szarości i czerni - w różnym natężeniu, a nie mówiłam, że jestem nudziarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.07.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Daszek śliczny - na taki widok serduszko się raduje Roben antracyt bardzo mi się podoba, szczególnie za tę cienko wykończoną falista linię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.07.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Dziękuję bardzo, to miłe, że nie tylko nam się podoba. Szczerze mówiąc dla mnie każda falista dachówka wygląda podobnie, a antracytową Monzę lubię za jej matowośc. A kiedy Wasza będzie na miejscu? Widziałam Waszą Nibrę na kilku dachach, ale na każdym wyglądała inaczej (ale zawsze ładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 28.07.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Śliczny daszek Chciałbym mieć taki sam, ale ciekawe czy będzie mnie na niego stać Pewnie pozostanie jakaś blacha do wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 29.07.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jak się pojawi czapeczka na domku to aż się serce raduje (tak było u mnie)-pięknie wygląda dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.07.2011 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 klaudiuszozo - dziś blachy są świetnej jakości, wystarczy dobrze wyciszyć poddasze i często są lepsze od niektórych dachówek;)a propos widziałam ostatnio nieźle spękanego Creatona, a podobno to Roben jest kiepski;) Masz jeszcze trochę czasu do dachowych wyborów, więc rozgladaj się za promocjami. Chociaż z nimi też trzeba uważać, nam się udało i ta partia Robenka była niemal bez skazy:) ulciam - dziękuję bardzo, gdy zobaczyłam nasz dach już z oddali to czułam się jakoś dziwnie onieśmielona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.07.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Właściwie paleta moich ulubionych barw ogranicza się do bieli, szarości i czerni - w różnym natężeniu, a nie mówiłam, że jestem nudziarą Od kiedy klasyka jest nudna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.07.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 No wiesz, skądś się wzięły określenia"szara myszka", "szara rzeczywistość";) ale wolę określenie klasyka:) chociaż mój gust nigdy nie uchodził za klasyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.07.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witaj Ardea:) Z przyjemnością przeczytałam Twój dziennik:) tak jak obiecałaś na wstępie - żadnego lania wody (oprócz tej na strop oczywiście:)) i rzeczowe opisy:) Gratuluję dachu, wygląda pięknie (że też mój minister finansów ciemnym dachom mówi zdecydowane NIE bez widoków na zadną dyskusję:/) ps. napisałaś Jeśli chodzi o doświetlenie to już wiem po co są lukarny z balkonami i normalne (niepołaciowe) okna czy to znaczy, że lukarny to dobry wybór?? My zdecydowanie odrzuciliśmy okna dachowe i jak teraz czytam o oglądaniu gwiazd to tak troszeczkę po cichutku... zazdroszczę pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 30.07.2011 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Lukarno, lukarna to świetny wybór:) Zawsze wiedziałam, że dzięki nim pomieszczenia są lepiej doświetlone, a napisałam, że teraz wiem, bo mam porównanie, tam gdzie jest tylko połaciówka jest ciemniej(na szczęście to tylo pralnia) A na gwiazdy i tak lepiej patrzeć bez szyb, czyli np z tarasu;) I cieszę się, że mnie odwiedziłaś Zapraszam ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts