Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

wiesz, jak pierwszy raz spojrzałam na ten wyraz to mi się skojarzyło z "dojeniem" , dopiero po chwili z niedowierzaniem wczytałam się, jakim to zabiegom chcesz poddać córeczkę :p.

Budowanie w tym samym czasie ma same zalety. My niestety jesteśmy pionierami na naszej ulicy. Czasami zastanawiam się, na co ci ludzie czekają? aż złotówka się umocni, czy może jak kanalizę na Wiejskiej zrobią...

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na Waszej uliczce ma działkę moja koleżanka i ona akurat tę ziemię traktuje jak lokatę kapitału...

Ja mam wrażenie, że większość nabywców ma taki zamysł. Do businessu trzeba mieć nie tylko głowę, lecz również pieniądze i czas. My nie mieliśmy ani jednego ani drugiego.

A wczasy oczywiście mają coś wspólnego z dojeniem, tylko bardziej nas ten zabieg dotyczył niż naszej córki;)

:lol2: :rotfl:

My zbieramy cały rok, aby pozwolić sobie na wypoczynek w godziwych warunkach, a Oni czekają, aż przyjedziemy żeby odpocząć i zapłacić za "godziwe" warunki :p

Moja przyjaciółka ma ultranowoczesny, piękny dom, ale na wielohektarowej działce - wygląda bajecznie.

W pełni się z Tobą zgadzam. Nowoczesne budynki (przeważnie sporych rozmiarów) potrzebują przestrzeni wokół. Wciśnięte pomiędzy tradycyjne domki dużo straciłyby ze swego uroku.

Gratuluję czapeczki! Piękny dach macie. Roben naprawdę świetnie wygląda. Widzę, że kolory też będziemy miały podobne.

Podobno dom są takie jak ich właściciele... To ja w myśl tej teorii, z zewnątrz muszę być niepozorna i nudna;)

Oj, nie bądź taka skromna i krytyczna wobec siebie:)

Widzę, że nadajemy na tych samych falach. Biel z elementami szarości (w nawiazaniu do dachu). Brzozy już są, a z lipami będize lipa.;)

:rotfl:

Właściwie paleta moich ulubionych barw ogranicza się do bieli, szarości i czerni - w różnym natężeniu, a nie mówiłam, że jestem nudziarą;)

Dziękuję bardzo, to miłe, że nie tylko nam się podoba. Szczerze mówiąc dla mnie każda falista dachówka wygląda podobnie, a antracytową Monzę lubię za jej matowośc.

A kiedy Wasza będzie na miejscu? Widziałam Waszą Nibrę na kilku dachach, ale na każdym wyglądała inaczej (ale zawsze ładnie:)

klaudiuszozo - dziś blachy są świetnej jakości, wystarczy dobrze wyciszyć poddasze i często są lepsze od niektórych dachówek;)

a propos widziałam ostatnio nieźle spękanego Creatona, a podobno to Roben jest kiepski;) Masz jeszcze trochę czasu do dachowych wyborów, więc rozgladaj się za promocjami. Chociaż z nimi też trzeba uważać, nam się udało i ta partia Robenka była niemal bez skazy:)

ulciam - dziękuję bardzo, gdy zobaczyłam nasz dach już z oddali to czułam się jakoś dziwnie onieśmielona;)

Witaj Ardea:)

Z przyjemnością przeczytałam Twój dziennik:) tak jak obiecałaś na wstępie - żadnego lania wody (oprócz tej na strop oczywiście:)) i rzeczowe opisy:)

Gratuluję dachu, wygląda pięknie (że też mój minister finansów ciemnym dachom mówi zdecydowane NIE bez widoków na zadną dyskusję:/)

ps. napisałaś

Jeśli chodzi o doświetlenie to już wiem po co są lukarny z balkonami i normalne (niepołaciowe) okna

czy to znaczy, że lukarny to dobry wybór?? My zdecydowanie odrzuciliśmy okna dachowe i jak teraz czytam o oglądaniu gwiazd to tak troszeczkę po cichutku... zazdroszczę;)

pozdrawiam:)

Lukarno, lukarna to świetny wybór:) Zawsze wiedziałam, że dzięki nim pomieszczenia są lepiej doświetlone, a napisałam, że teraz wiem,;) bo mam porównanie, tam gdzie jest tylko połaciówka jest ciemniej(na szczęście to tylo pralnia)

A na gwiazdy i tak lepiej patrzeć bez szyb, czyli np z tarasu;)

I cieszę się, że mnie odwiedziłaś:) Zapraszam ponownie.