Ardea 23.11.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Podejrzewałaś mnie o taką niemoralną propozycję:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Dziewczyny!!! trochę powagi bardziej Wam pasuje Poznań czy Kraków...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Do Poznania mam bliżej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Podejrzewałaś mnie o taką niemoralną propozycję:rotfl: Kto wie... Zrzucę to na wino;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 23.11.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ze względu na odległośc i spotkanie z Tobą - Poznań Ze względu na możliwoc odwiedzenia szerokiego grona znajomych i nocleg - Kraków... Mąż zadcyduje, ale koncertu nie odpuszczę - obojętnie gdzie, ale na Anathemie muszę byc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Kraków ma wiele walorów, gdyby tylko byl bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 w Poznaniu możemy się jeszcze spotkać forumowo oprócz samego koncertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.11.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ja chcę na koncert też!!!Ale tez chcę forumowo!!! Przyjedźcie do Poznania:)Mam rację Esiak, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ja chcę na koncert też!!! Ale tez chcę forumowo!!! Przyjedźcie do Poznania:) Mam rację Esiak, nie?? no mam nadzieje, że Panie zechcą nas odwiedzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 chyba jednak nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Chciec chcą, a jak wyjdzie zobaczymy:) Okazja w kazdym razie jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 co myślicie o takiej podłodze, barlinek, lita deska, dąb Amber: http://www.barlinek.com.pl/deska-lita/oferta-deski-litej/dab_amber01.jpg http://www.barlinek.com.pl/deska-lita/oferta-deski-litej/amber_aranz_high.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Mogę mówic tylko o walorach estetycznych, bo nie znam się na litych i na Barlinku. Decha ładna, bo lita i dąb (a ja go bardzo lubię) i jeszcze te sęki widoczne i ciekawe słoje - mnie się podoba, taka lekko rustykalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Mogę mówic tylko o walorach estetycznych, bo nie znam się na litych i na Barlinku. Decha ładna, bo lita i dąb (a ja go bardzo lubię) i jeszcze te sęki widoczne i ciekawe słoje - mnie się podoba, taka lekko rustykalna. czyli w sam raz do wnętrza retro...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Nawet nie tylko do wnętrza retro, ale do retro najbardziej pasuje:) Planujesz taką u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 taka ma być w salonie i pokojach na parterze...a całe poddasze ma być w panelach...strasznie podobają się nam Quick Step'a, ale cena wychodzi koło 90zł/m2 nie wiem czy nam kasy starczy: http://www.quick-step.com/images/floors/decor_widescreen/424073.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Esiak, Ty pisałeś, że na podłogi na górze dałeś jakiś wyciszający styro? A zwykły podłogowo-parkingowy 10cm nie wystarczy? U mnie też cała góra w panelach, ale jeszcze nie wiem w jakich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 a po co parkingowy? jest droższy...styropian na piętrze nie ma izolować cieplnie tylko akustycznie...dlatego są specjalne styropiany dźwiękochłonne, polega to na tym, że rozprężony ma np grubość 4,6cm, a po zalaniu posadzką skurcza się do 4cm i przez to tłumi dobrze dźwięki uderzeniowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Kupiliśmy taki parkingowy na dół i myśleliśmy, żeby taki sam dac na górę, a o dźwiękochłonnych nie wiedzieliśmy, ale mozemy jeszcze wymienic - myślisz, ze warto, bo ten się nie sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Dźwięki uderzeniowe: Powstają na skutek mechanicznego pobudzania przegrody, np.: podczas chodzenia po podłodze, przesuwania mebli, toczenia, uderzania. W praktyce źródłem hałasu uderzeniowego są najczęściej kroki oraz odgłosy związane z przemieszczaniem się obiektów po stropie lub schodach. W budynkach mieszkalnych mogą występować również inne wymuszenia dynamiczne związane z normalnym funkcjonowaniem mieszkańców i użytkowaniem przez nich obszaru swojego mieszkania. Będą to drgania konstrukcji budynku, które emitowane są, np.: przez pralkę czy też wirówkę. Dźwięki uderzeniowe są szczególnie uciążliwym rodzajem dźwięku. Mogą objąć swoim zasięgiem bowiem nie tylko sąsiadów, ale drogą konstrukcyjną mogą przenosić się nawet do odległych pomieszczeń w budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts