Esiak 24.11.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Kupiliśmy taki parkingowy na dół i myśleliśmy, żeby taki sam dac na górę, a o dźwiękochłonnych nie wiedzieliśmy, ale mozemy jeszcze wymienic - myślisz, ze warto, bo ten się nie sprawdzi? jeśli możesz to wymień, styropian na stropie nad ogrzewanymi pomieszczeniami nie ma za zadanie izolacji cieplnej (bo ta jest zbędna) tylko właśnie wytłumienie dźwięków generowanych poprzez poruszanie się po stropie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Można go stosowac z ogrzewaniem podłogowym? Jaką grubosc wybrac - ze względu na okna balkonowe powinno byc u nas 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 ogrzewanie podłogowe bez problemu, bo zazwyczaj w miejscu rurek jest stosowany styropian instalacyjny montowany od razu przez instalatorów...okno balkonowe, chodzi Tobie o izolacyjność cieplną? okno jest postawione na profilach systemowych?zakrycie i izolacja tego profilu (i aby nie tworzyć mostka termicznego) należałoby zrobić od strony zewnętrznej balkonu... od środka możesz dać przy profilu jakiś ciepły styropian powiedzmy o grubości 15cm postawiony na sztorc, czyli na jego bocznej ściance... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Chodzi i o efekt mostka termicznego i o zakrycie tego profilu, żeby był możliwie najnizszy próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 najgrubsze styropiany akustyczne to widziałem yetico 70mmzawsze możesz dać styro w dwóch warstwach, aby osiągnąć odpowiednią grubość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.11.2011 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 70mm i trochę więcej wylewki powinno dac rade, jutro powiem mężowi i pewnie zdecydujemy się na wymianę... Muszę jeszcze poczytac o tych matach wyciszających, o których pisała Pinacolada - zobaczymy, które rozwiązanie przypadnie mężowi do gustu:) Dzięki za rady i dobranoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.11.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 no mam nadzieje, że Panie zechcą nas odwiedzić... Chcą, chcą, tylko przynajmniej w moim przypadku planowanie takie odległe jest dosyć kłopotliwe. Tym bardziej, że pewnie wtedy będziemy dopieszczać dom. Propozycja bardzo kusząca, więc nie odmawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.11.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 I tego się trzymajmy:) Ale byłoby fajnie się spotkać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.11.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Skoro spotkanie na wiosnę to oprócz regularnego basenu dorzucę jeszcze siłownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.11.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Skoro spotkanie na wiosnę to oprócz regularnego basenu dorzucę jeszcze siłownię Oj, widzę, że spotkanie w realu ktoś sobie wziął do serca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.11.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Na razie do serca a na siłowni także do innych mięśni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 25.11.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 To mnie Ardea teraz zdołowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.11.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 To mnie Ardea teraz zdołowałaś E tam zdołowałam, próżniactwo przeze mnie przemawia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.11.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ardea, a jak tam kwestia tynków? dzwoniłaś do El-Bau...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.11.2011 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Miałam tyle na głowie, że tylko wieczorem mogłam myśleć o budowie... Wycenę od nas mamy na 170zł i pan powiedział, że może jeszcze się dogadamy, wiec czekamy do jutra na ostatnie słowo, dobre jest to, że zapłacimy za towar, który dostarczą dopiero wiosną. U Was to normalna cena 139zł, czy Ty masz jakiś szczególny rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.11.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Atika, dała mi namiar, pojechałem, powiedziałem na ile m2 potrzebuje i taką cenę dostałem... Edytowane 25 Listopada 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.11.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Esiak, a może on nam wycenia jakiś inny, bo powiedział, ze nie ma opcji by gdziekolwiek było tak tanio. Możesz wrzucić fotkę tego wiaderka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.11.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 no fotki wiaderka Ci nie wrzucę, bo ja przecież w końcu tynku nie kupiłem...ale tynk silikonowy Caparol ma jeden!ale Atika może Ci fote wiadra zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 25.11.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 AmphiSilan Fassadenputz K20 - tynk silikonowy, baranek 2,0 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts