agalind 08.12.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 A tak przy okazji to jest jakiś reżim temperaturowy dotyczący montażu bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Pewnie jest, wszędzie się zabezpieczają, ale nie wiem jaki... szczerze mówiąc to co się może stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.12.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Właśnie trwa montaż bramy! Rano padał śnieg z deszczem, ale temperatura ciągle na plusie:) temp do instalacji bramy ma drugorzędne znaczenie... tam tylko wiercą otwory i nic więcej, nawet pianka nie jest używana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No napisałam, że co się właściwie może stać, ale jak znam życie to gdzieś w warunkach montażu coś skrobnęli o temperaturze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.12.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ja mam Ardea u Ciebie znowu jakieś zaległości:) Przede wszystkim również czekam na bramę z niecierpliwością Nie, kolejność jeszcze nie ta:) Przede wszystkim przede wszystkim przyłączę się do wyznań koleżanek ale to już wiesz;) To może kinowo-filmowo: Z polskich komedii widziałam w kinie Lejdis, Och Karol i To nie tak jak myslisz... I dla mnie zdecydowanym faworytem jest ten ostatni:) Jak jedziemy ze znajomymi do kina to jedynie na polski film bo kolega nie lubi filmów z napisami;) Pumpaluna Wyjazd... podobno kiepski A na Listy do M się wybiorę po Waszych rekomendacjach - tylko nie wiem kiedy:) Co do Sali samobójców - Najstarsza moja była i mówiła że film wciskający w fotel i powodujący wielki bałagan w głowie i sercu. Była pod wielkim wrażeniem. ps. czy myślicie że Pippi Pończoszanka to dobra lektura dla samotnej ośmiolatki?? Szukam książki która byłaby fajna, wciągająca, zabawna ale której akcja nie rozgrywałaby się w szczęśliwej, kochającej się rodzinie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Pippi może dodać skrzydeł i poprawić humor, bo mimo przeciwności losu daje radę i to jeszcze jak:) A co do zaległości - to czasami za wcześnie chodzisz spać chociaż Ty to ze skrajności w skrajność, raz 21 a raz 2;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.12.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No właśnie Pippi jedynie przyszła mi do głowy...Znalazłam fajną książkę "Złodzieje snów" ale tam odszedł tata a u mojej dziewczynki niestety odeszła mama:( Ardea ja jestem pełna skrajności:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ja też w szkolnym losowaniu trafiłam na dziewczynkę osieroconą przez mamę (kupię jej coś babskiego). Myślę, że Twoja ośmiolatka utożsami się z Pippi i poprawi jej się humor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.12.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Czytam, że wylewki u Ciebie w planie w przyszłym tygodniu, a ja już myślałam że to na wiosnę dopiero. Poczytaj o tych temperaturach jeszcze bo nasz wykonawca mówił że jak wylewki są wylewane to powinno być jakieś +5 i przez 2 czy 3 doby nie powinno być mrozów w nocy. Przyszłam sobie postękać, facet z którym mieliśmy się z wełną dogadać zwinął interes, no i wełny nie zamówiliśmy. Ale może to i dobrze bo kasa nam się mocno ukurczyła po zamówieniu całej hydrauliki i nie bardzo mamy jak zamrozić resztę w wełnie skoro i tak nie starczy na profile i płyty. Chyba jednak przyspieszymy transzę i zamiast w lutym weźmiemy na początku stycznia i całe zakupy konkretne wtedy poczynimy. Z tego co mi powiedzieli w 2 hurtowniach to mają spore zapasy i cena będzie obowiązywała do ich wyczerpania (tyle że po ok 1pln drożej na metrze niż u tamtego gościa). Nie sądziłam, że materiały do hydrauliki i CO, pociągną ponad 20tys Lukarna a z książek to jeszcze Ania z Zielonego Wzgórza, moja ukochana seria z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No boję się o te wylewki, ale ekipa gwarantuje poprawić gdyby cokolwiek było nie tak. Spiszemy umowę i chyba spróbujemy... Czytam i wiele osób robi wylewki właśnie teraz lub robiło parę lat temu zimą i nic im się nie stało... Sama nie wiem czy podejmować ryzyko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.12.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Moi kuzyni wylewali zimą i wszystko ok, ja jestem bojąca dupa i nawet przy -2 miałam pietra kiedy w domu przecież na plusie ciągle było. A powiedz, sprawdzaliście jakoś podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Tynki w gospodarczych schły w oczach, mimo sporej wilgotności powietrza i niskiej temperatury, nawet zaskoczyło to tynkarzy. U nas w nocy nie zawsze spada poniżej 0 (termometry mam zamontowane w trzech różnych miejscach). Próby zarówno podłogówki jak i wody były robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.12.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 A gdzie zdjecia bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ciemność widzę, ciemność Jutro będą. Brama jest na swoim miejscu, działa i wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.12.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Brama jest na swoim miejscu, działa i wygląda ok. I myślisz, ze to nam wystarczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Wybiórcze cytowanie;) Napisałam, że jutro będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.12.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mnie zupełnie takie info nie satysfakcjonuje ale wykażę się wyrozumiałością bo sama jestem winna foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.12.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Pumpaluna, brama jak brama, ale Ty wisisz nam drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.12.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Wybiórcze cytowanie;) Napisałam, że jutro będą Oj tam, oj tam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.12.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Ciemność to jest dopiero na fotkach które zrobił mój mąż wczoraj na naszej budowie:D Czekam grzecznie zatem na bramę ps. Pumpaluna mówisz że Ania z ... byłaby dobra dla 8-latki? Chyba poczekam do następnych okazji...Ona na dodatek niestety nie czyta płynnie jeszcze:( ps. Ale zapisuję w pamięci bo faktycznie seria przepiękna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts