Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie ja ich nie widziałam na żywo i stąd moje obawy. Mamy taki model w domu ale w kolorze ciemniejszym i zupełnie gładkie, złoty dąb widziałam w tłoczeniach ale innych niż my wybraliśmy (te tłoczenia co widzieliśmy miały inny kolor) no i normalnie inne szybki są dostępne a my wybraliśmy wycięcie na zamówienie zupełnie z innego modelu i szkło weneckie a nie to co w standardzie. Także te nasze drzwi to wielka niewiadoma. Wykonawca mówi że fajne, kolega u którego braliśmy że ładnie się prezentują także mam nadzieję, że nie będę płakała.

Znasz to powiedzonko - Nie pomoże sprzętu kupa, gdy fotograf..., a tym razem nawet sprzętu nie było;) Brama w kolorze okiennym, czyli złoty dąb. Miałam gdzieś ujęcie, na którym widac i profil okienny i bramę, ale nie nadawało się do publikacji. Wrzucę takie przy okazji prezentacji wylewek:)

Dziękuję za uznanie dla bramy:) (czy przed budową zwracał ktoś z Was uwagę na bramy?!;))

Esiak, powodzenia z tym sznurkowaniem:)

Lukarna, mnie się nasz taras wcale nie wydaje duży, i w realu i na fotkach raczej wygląda na mały... Będzie miał 25m, wiec chyba średni...

25m2??????????

I Ty mówisz że średni?????????

Duży będzie:D

Jaki będzie długi/szeroki?

Nasz będzie miał 3*6 i już wydaje mi się duży:)

W domku letniskowym mamy 18m i jakoś mało nam;) Twój przynajmniej będzie w pełni zadaszony:) Taras ma mieć 3,5x7.

Myślałam, że nic nas dziś nie czeka na działce, ale trzeba było uprzątnąć przód, bo transport piasku do wylewek przyjechał. Pan od elewacji przełożył spotkanie na przyszłą sobotę.

Sama bym chętnie pojechała coś popracować na działce... zamiast mycia okien w domu np:)

U nas zadaszone będzie 3 x 4 (tak plus minus:)) reszta będzie słoneczna w myśl zasady dla każdego coś miłego:)

Nasz taras jest juz intensywnie uzytkowany, panowie murarze maja tam jadalnię:) Postawili tam ławkę szkolną, zrobili ławki z desek i pustaków i jest super:)

Aż ostatnio sobie zrobiłam fotkę na pamiatkę;)

Nic mi nie mów o porządkach przedświątecznych;)

Myślę, że taki letniskowy taras jest takim centrum, więc dlatego jest potrzeba, zeby był duży, a przydomowy to wystarczy. Nasz miał mieć 20, ale musiał się zgrać z końcówką okna trójskrzydłowego i mamy 25m:)

I Ty Lukarna już w zasadzie masz taras, a ja ...;)

Brama zamontowana, drzwi i tynki pooglądane za dnia, a i z drzwiami wewn. decyzje podjęte (w sensie jak się będą otwierały). Udało mi się jeszcze umówić panów od pomiaru paneli. Oczywiście dalej decyzja nie podjęta czy tniemy koszty i bierzemy te cieńsze quickstep czy jednak bierzemy droższe z v-fugą (tu nie mam przekonania do sprzątania i czy warto 15zł na metrze płacić drożej)

Brama zamontowana, drzwi i tynki pooglądane za dnia, a i z drzwiami wewn. decyzje podjęte (w sensie jak się będą otwierały). Udało mi się jeszcze umówić panów od pomiaru paneli. Oczywiście dalej decyzja nie podjęta czy tniemy koszty i bierzemy te cieńsze quickstep czy jednak bierzemy droższe z v-fugą (tu nie mam przekonania do sprzątania i czy warto 15zł na metrze płacić drożej)

a fotki porobiłaś...?