pumpaluna 20.12.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 a to jest opcja modelu nieszklanego? Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje :/ Zerknij tutaj na panele, taniej w sieci już nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.12.2011 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Ja mówię o całym szklanym froncie bez dodatku elementów stalowych (no poza uchwytem) i o szkle barwionym na czarno + wszystkie funkcje, które chciałam - nie było łatwo. Dzięki za namiar na panele, muszę zobaczyć na żywo, ale czuję, że mogę je zgapić, mimo ceny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.12.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Balterio było naszym typem zanim zobaczylismy Kaindla - w naszym przypadku zadecydował kolor Gratuluję dobrego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.12.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 I mnie się te panele baaardzo podobają... I już Pumpalunie to wczoraj wyznałam:D zanim zasnęłam:D Tylko cena:( Jak policzyłam sobie nasze podłogi do "opanelowania" to wyszło mi 145m2. A jak dodać do ceny paneli robociznę i wszystkie inne duperele to cena się robi duża. Wiem wiem takie uroki "mania" dużego domu. I dlatego się zastanawiam tak takim rozwiązaniem: Do salonu dać droższe, porządne panele bo jest on najbardziej narażony na zniszczenia:) chociażby przez trakt komunikacyjny na ogród a wiadomo jak jest przy dzieciakach:) A do gościnnego i na całą górę poszukać jakichś tańszych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.12.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ja tak zrobiłam - na parterze, gdzie się chodzi o wiele więcej i również z dworu i tarasu dałam wszystkoznoszącą olejowaną deskę, a na piętrze ekenomicznie panele. Na pewno warto dać coś wytrzymalszego do salonu i innych pomieszczeń łączonych z tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 U mnie jak wiecie salon i jadalnia z wyjściem na taras - parkiet przemysłowy (prawie niezniszczalny;) i pasujący mi do klimatu, kuchnia, wiatrołap, łazienki itp. w gresie - panele to pokoje i korytarz na górze. Jeżeli nie drewno to chcę przynajmniej porządne panele, ale zobaczymy jak bardzo nadwyrężymy budżet budowlany;) Jeśli te panele mają takie ceny to może wycenię też deskę trójwarstwową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.12.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Pumpaluna, bardzo ładne panele i mają 4x v-fugę. W sumie myślałam, żeby deskę warstwową kleić, ale kto wie. Na szczęście jeszcze mam trochę czasu;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Aga, wreszcie się pojawiłaś, a ja znikam i sobie nie pogadamy (idę na choinkę do przedszkola) - może wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.12.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Aga, wreszcie się pojawiłaś, a ja znikam i sobie nie pogadamy (idę na choinkę do przedszkola) - może wieczorem Miłej imprezy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.12.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Tylko się nie śmiejcie, wstrzymałam zamówienie drzwi. Przegadaliśmy wczoraj sprawę i stwierdziliśmy że ten orzech będzie strasznie mdły zwłaszcza przy jasnych ścianach. Obejrzałam kilka realizacji online i zwyczajnie na fotach mi się nie podobały ( tu chociazby zestawienie kolorow). Chyba jednak weźmiemy ciemne, trudno będzie mroczno na piętrze ale przynajmniej odcień będzie mi odpowiadał. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 21.12.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witam!Bardzo ciekawe ogrodzenie! Będę zaglądać i czekać na końcowy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.12.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ardeaa widziałaś gdzieś ten Twój wybrany parkiet przemysłowy po dłuższym użytkowaniu? Bo u mnie jest w pracy położony i powiem szczerze, że się mocno zniszczył (ma jakieś 4 lata) i to w najbardziej nieoczekiwanych miejscach - wcale nie tam gdzie jest największe natężenie ruchu... ale to pewnie od parkietu zależy, nie wykluczam, że u mnie w pracy położyli jakiś najtańszy dostępny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witamy wszyscy wszystkich nowych Gości:) Myszonik, ja myślałam, że skoro on jest z nazwy przemysłowy to on jaki by nie był da radę... Widzieć widziałam - dąb w knajpce i lapacho widuję co drugi dzień podczas zakupów w Manufakturze (szpilki, wózki dziecięce, wózki z zakupami itp.) jest idealnie, nawet z czasem wygląda bardziej szlachetnie. Jaki gatunek drewna jest u |Ciebie w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Pumpaluna a to na fotkach to na pewno orzech, bo jakiś strasznie jasny się wydaje... U mnie chyba jeszcze bardziej mdło będzie, bo wszędzie dąb planuję, chociaż mąż ciągle liczy na podłogę lapacho;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.12.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 To na bank orzech dlatego jak sobie dłużej pooglądałam to zrezygnowałam.On aż wpadał w taki delikatny nawet wręcz różowawy kolor. Zmieniliśmy więc zamówienie - będzie kolor merbau, wzór po prawej i kolor jak na TYM zdjęciu, w łazienkach tylko środkowa szybka zostanie. z 'wywiadu' zdradzę że po targach mają wejść jeszcze jakieś nowe kolory niestety też w nowych cenach także komu się nie spieszy to może poczekać na nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.12.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Lukarna- my zrobimy dokładnie tak jak pisałaś. na dole w ciągu komunikacyjnym dalismy lepsze panele a na górę damy zwykłe bez zadnych fajerwerków. Do 50zł max bedziemy sie chcieli zmieścić. nie ma co przesadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.12.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 parkiet przemysłowy polega na tym, że klepki układa się na ich wysokość a nie poziomo, przez jest twardszy niż deski kładzione na płasko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Z przyjemnością poczekam na nowe wzory i bez przyjemności na nowe ceny;) Merbau myślałam, ze ma taki ciepły lekko rudawy odcień, a te pokazane przez Ciebie to właśnie z chłodnym ciemnym brązem orzecha mi się kojarzą - co firma to inne kolory, trzeba oglądać na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Esiak no właśnie, takie na sztorc kładzione deszczułki powinny być wytrzymalsze i można je niemal w nieskończoność cyklinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.12.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Esiak no właśnie, takie na sztorc kładzione deszczułki powinny być wytrzymalsze i można je niemal w nieskończoność cyklinować. dokładnie, ale jeszcze bardzo dużo zależy od zastosowanej chemii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts