Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I mnie się te panele baaardzo podobają... I już Pumpalunie to wczoraj wyznałam:D zanim zasnęłam:D

Tylko cena:( Jak policzyłam sobie nasze podłogi do "opanelowania" to wyszło mi 145m2. A jak dodać do ceny paneli robociznę i wszystkie inne duperele to cena się robi duża. Wiem wiem takie uroki "mania" dużego domu.

I dlatego się zastanawiam tak takim rozwiązaniem:

Do salonu dać droższe, porządne panele bo jest on najbardziej narażony na zniszczenia:) chociażby przez trakt komunikacyjny na ogród a wiadomo jak jest przy dzieciakach:) A do gościnnego i na całą górę poszukać jakichś tańszych??

U mnie jak wiecie salon i jadalnia z wyjściem na taras - parkiet przemysłowy (prawie niezniszczalny;) i pasujący mi do klimatu, kuchnia, wiatrołap, łazienki itp. w gresie - panele to pokoje i korytarz na górze. Jeżeli nie drewno to chcę przynajmniej porządne panele, ale zobaczymy jak bardzo nadwyrężymy budżet budowlany;) Jeśli te panele mają takie ceny to może wycenię też deskę trójwarstwową...

Tylko się nie śmiejcie, wstrzymałam zamówienie drzwi. Przegadaliśmy wczoraj sprawę i stwierdziliśmy że ten orzech będzie strasznie mdły zwłaszcza przy jasnych ścianach. Obejrzałam kilka realizacji online i zwyczajnie na fotach mi się nie podobały ( tu chociazby zestawienie kolorow). Chyba jednak weźmiemy ciemne, trudno będzie mroczno na piętrze ale przynajmniej odcień będzie mi odpowiadał. Edytowane przez pumpaluna

Ardea

a widziałaś gdzieś ten Twój wybrany parkiet przemysłowy po dłuższym użytkowaniu? Bo u mnie jest w pracy położony i powiem szczerze, że się mocno zniszczył (ma jakieś 4 lata) i to w najbardziej nieoczekiwanych miejscach - wcale nie tam gdzie jest największe natężenie ruchu... ale to pewnie od parkietu zależy, nie wykluczam, że u mnie w pracy położyli jakiś najtańszy dostępny...

Witamy wszyscy wszystkich nowych Gości:)

Myszonik, ja myślałam, że skoro on jest z nazwy przemysłowy to on jaki by nie był da radę... Widzieć widziałam - dąb w knajpce i lapacho widuję co drugi dzień podczas zakupów w Manufakturze (szpilki, wózki dziecięce, wózki z zakupami itp.) jest idealnie, nawet z czasem wygląda bardziej szlachetnie. Jaki gatunek drewna jest u |Ciebie w pracy?

To na bank orzech dlatego jak sobie dłużej pooglądałam to zrezygnowałam.On aż wpadał w taki delikatny nawet wręcz różowawy kolor. Zmieniliśmy więc zamówienie - będzie kolor merbau, wzór po prawej i kolor jak na TYM zdjęciu, w łazienkach tylko środkowa szybka zostanie.

z 'wywiadu' zdradzę że po targach mają wejść jeszcze jakieś nowe kolory niestety też w nowych cenach także komu się nie spieszy to może poczekać na nowości.