pumpaluna 07.08.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 pokażesz jakie te drzwi montujecie bo w dzienniku budowy nie znalazłam?mi się niestety mało które wejściowe podobają, ale chwilowo bierzemy pod uwagę KMT ze względu na ponoć niezłą 'ciepłotę' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Po niedzieli nie będziemy już tak otwarci;) ponieważ montujemy drzwi i okna:) Mam nadzieję, że dla stałych bywalców drzwi pozostaną otwarte:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.08.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 agalind - drzwi oczywiście otwarte i dla stałych bywalców i nowych też zapraszamy, ja lubię gości, po pewnym czasie to gości prawie jak domownicy:) pumpaluna - fajnie, że wpadłaś, bo tak to mijałyśmy się tylko u innych... Słyszałam o jakiejś nieprzyjemnej historii z Twoim dziennikiem, ale uważam że szkoda iż go nie ma:( Uszanujemy Twoją decyzję, ale napisz nam czasami, co słycha (ja nawet nie wiem jaki dom budujesz), może jeszcze Ci się zmieni i wrócisz do forumowego dziennika. Drzwi KMT, bo nie znalazłam stalówek o lepszych opiniach, a poleciła mi je ulciam, za co jej dziękuję. Model zobaczysz u nas jutro lub pojutrze, najprostsze - teraz nie pamiętam symbolu. A elewację planuję białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.08.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Pumpaluna, właśnie obejrzałam - dzięki. Ja pamiętam Twój dziennik, fajny, sprytnie rozplanowany domek na małej działce:) Czyli teraz dokończenie daszeku przed Wami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.08.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ardea my też KMT wybraliśmy zaprzyjaźniony człowiek nam je polecił ze względu na dobrą izolację cieplną i nieawaryjnośc. Pracuje w branży oknowo-drzwiowej i mamy do niego całkowite zaufanie. Dach to liczę, że zaczną w tym tygodniu jeśli pogoda nam się nie skiepści. A później konieczne okna żeby ruszyć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ardea, co tam z tym kominem? Chcecie obudowywać, bo chyba nie rozbierac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 agalind - drzwi oczywiście otwarte i dla stałych bywalców i nowych też zapraszamy, ja lubię gości, po pewnym czasie to gości prawie jak domownicy:) Czuję się zaproszona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.08.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Nasz komin jest systemowy, tylko obłożony płytką klinkierową, więc na nią chyba można dac blachę i zakryc klinkierowe ustrojstwo (wiem tylko mnie się nie podoba klinkier, ale ja mam taki dziwny gust;) Tylko tej kasy wydanej szkoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.08.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 mi też nie podoba się klinkier ale panowie (mąż z wykonawcą) wytłumaczyli mi że nic innego nie będzie już dobrze wyglądać przy naszej blasze (idzie plannja royal grafitowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ja tez specjalna fanka klinkieru nie jestem, ale jest solidny. Też mamy systemowy i chcialam pociagnac go tynkiem, ale ze wzgledu na problemy z ociepleniem sie nie zecydowalismy. Skoro i tak chcesz klinkier przykryc to może tynk bedzie lepszy i tanszy? Wtedy odpada chyba ociplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.08.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Dzięki za porady, zobaczymy co powie dekarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Czekam na wieści z placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 A myslałaś o struktonicie? Podobno fajny material, chociaz nie wzielismy go, bo nie pasowal mi do plaskiej blachy. Nie wiem jak Tobie sie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Tu cos na szybko znalazlam o nietypowych wykonczeniach: http://muratordom.pl/budowa/dachy-i-stropy/kominy-o-nietypowych-ksztaltach-galeria-zdjec-dachow,17_7885.html?&photo=24478 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.08.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Aga, już Ci kiedyś pisałam,że jesteś boska:hug: teraz to potwierdzam, dzięki wielkie. Najfajniejszy ten z blachą na rąbek, ale on jest przy płaskiej dachówce... Struktonit bardziej mi pasuje niż klinkier, ale blacha chyba najlepsza, ale u nas pasuje prosta i tak pewnie zrobimy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Oj, nie przesadzaj, bo się zaczerwienie Blacha będzie najfajniej wyglądać, bo spokojnie, bez wprowadzania kolejnego wzoru. Daj znać na czym stanęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Rumieńce są urocze;) Jesteśmy po rozmowie z dekarzem, za tydzień podjedzie pomierzy i da listę rzeczy, które trzeba kupić. Nie ma czasu do końca sierpnia, ale we wrześniu nam to zrobi. Nawet nie był zbyt zszokowany, powiedział, że takie płytki często odpadają pod wpływem mrozu i mogą przeciekać. Utwierdził mnie w przekonaniu, że nie tylko zmieniam ze względu na estetykę. Ty się Aga, nie musisz martwić, bo masz z pełnej cegły i połączenie u Ciebie z blachą nawet jak dla mnie jest ok. Zostało nam jeszcze sporo paczek tych płytek i pewnie nie uwolnię się od klinkieru, bo na cokole blachy nie położę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Na pewno będzie piknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.08.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Na pewno będzie piknie! Musi być! I najważniejsze, żeby ja wreszcie była zadowolona i żeby było szczelnie, i więcej życzeń co do komina na razie nie mam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.08.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts