pumpaluna 21.12.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Pinacolada my mieliśmy taki plan że tylko salon dajemy dobre panele a góra cokolwiek. Pogadaliśmy jednak ze znajomymi którzy tak zrobili i żałują. W praktyce jednak dzieci nie przesiadują całymi dniami w salonie i właśnie na pokoje dzieci narzekają. Zresztą 1/3 kwoty którą trzeba zapłacić to niestety wszystkie przygwizdy potrzebne do ułożenia. Ja jeszcze zwróciłam uwagę na koszt listw pasujących do paneli. W tych naszych cena wyjściowa była 24.99 ale w jednych które oglądałam o zgrozo 48,99 od metra bieżącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Chemii do impregnacji czy ...? Chcę je olejowane, ale jeszcze nic więcej nie wiem - tu poszukam jakiś fachowców i zdam się na nich. A przy tak drogich panelach to deska trójwarstwowa nie wychodzi tylko ciut drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.12.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Chemii do impregnacji czy ...? Chcę je olejowane, ale jeszcze nic więcej nie wiem - tu poszukam jakiś fachowców i zdam się na nich. A przy tak drogich panelach to deska trójwarstwowa nie wychodzi tylko ciut drożej? chemia do gruntowania i klejenia parkietu oraz do jego olejowania lub lakierowania... dobrą chemię robi mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.12.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ardeo u nas na dechę poniżej 140zł/m2 nie ma szans, także panele ciągle to połowa ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.12.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 my mamy wycenę na deskę litą barlinek - dąb amber - wychodzi na gotowo z robocizną i chemią - 210 zł brutto/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.12.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 pumpaluna - nasi znajomi tez tak zrobili ale oni akurat sa zadowoleni - dziei podrosły, zmieniły im sie gusta i w ciągu jednego dnia miały nowa podłogę w swoich pokojach. I znów nienajdroższą żeby za 3-4 lata nie żal im było wymienic na nową ja tak właśnie planuję A że listwy przypodłogowe będę mieć dobrane do koloru ścian (białe) to wymiana paneli = koszt samych paneli bo przecież pianka podkładowa zostanie ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.12.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Tez bym chciała mieć białe listwy ale nie na moją kieszonkę. A moim dzieciom do rośnięcia to jeszcze sporo zostaje, zdążą pewnie niejedną demolkę strzelić Moja kuzynka ma piękne drewniane, drogaśne podłogi, przyjechał do niej chrześniak i tak fajnie mu się dziobało w tej desce że narobił cud dziurek. A na dodatek grzebał w nich prezentem od chrzestnej - zestawem narzędzi dla małego majsterkowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.12.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Tez bym chciała mieć białe listwy ale nie na moją kieszonkę. A moim dzieciom do rośnięcia to jeszcze sporo zostaje, zdążą pewnie niejedną demolkę strzelić no przecież białe listwy są tanie, dajesz je z mdf-u i malujesz na ulubiony kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.12.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 A no to chyba nie o takich myślimy. Ja widziałam takie fajne gotowe, dość wysokie, te były drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ładne są białe listwy, tylko do czego by mi pasowały - okna dąb, drzwi dąb, podłoga pewnie też dab, a ściany szare...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.12.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Arda przy szarych ścianach i dębowej podłodze widziałam i mi się podobały. Takie fajne odcięcie powstało. No ale ja to jestem inna bajka i nie mam takich przemyśleń jak ty czy Agaling no nic, my tu gadu gadu a 2 okna do umycia czekają. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.12.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 A no to chyba nie o takich myślimy. Ja widziałam takie fajne gotowe, dość wysokie, te były drogie. no te z mdf są jak najbardziej gotowe, różne kształty i szerokości... http://gamax.com.pl/image/IMG_8011.jpg http://gamax.com.pl/image/IMG_8009.jpg http://gamax.com.pl/image/IMG_7996.jpg http://www.tokir.pl/galerie/c/cokol-mdf-ozdobny-250-25_546.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ja i Aga? Nie odcinaj sie tak łatwo od nas, bo też tu nieźle pasujesz;) Po prostu stereotypowo listwy powinny być zgrane ze stolarką lub podłogą, kiedyś był trend, ze listwy stapiały się kolorystycznie ze ścianą, ale żeby takie odcięcie - to trzeba by nieźle pokombinować, ja tego nie widzę (na razie;)) Miłej pracy, ja mam okienka umyte, pierogi zamrożone, prezenty zapakowane, pierniki upieczone - luuuzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.12.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ładnie zostałyśmy podsumowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ładnie zostałyśmy podsumowane;) Mam tak na co dzień, mąż mówi - weź sie posłuchaj, jakie przekątne, jaki kąty padania światła;) wstawia sie kanapę, stół i po sprawie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.12.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Dzisiaj ubieramy choinkę a w piątek pieczenie ciast:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.12.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Mam tak na co dzień, mąż mówi - weź sie posłuchaj, jakie przekątne, jaki kąty padania światła;) wstawia sie kanapę, stół i po sprawie;) To jak u mnie gdy mówiłam, ze od białych lakierowanych szafek w kuchni ładnie sie będzie odbijać światło wpadające przez narożne okna:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.12.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 ja dziś robię kapustę z grzybami (też na farsz do pierogów) i modrą kapustę... pierogi ruskie już gotowe i się mrożą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.12.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witamy wszyscy wszystkich nowych Gości:) Myszonik, ja myślałam, że skoro on jest z nazwy przemysłowy to on jaki by nie był da radę... Widzieć widziałam - dąb w knajpce i lapacho widuję co drugi dzień podczas zakupów w Manufakturze (szpilki, wózki dziecięce, wózki z zakupami itp.) jest idealnie, nawet z czasem wygląda bardziej szlachetnie. Jaki gatunek drewna jest u |Ciebie w pracy? Nie mam pojęcia co to za gatunek drewna - jakieś jasne - może jesion? parkiet przemysłowy polega na tym, że klepki układa się na ich wysokość a nie poziomo, przez jest twardszy niż deski kładzione na płasko... no tak właśnie jest u mnie w pracy położone... Nie wiem czemu tak fatalnie ta podłoga wygląda - może to wina lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.12.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Esiak jak to Ty robisz? Na pewno masz jakieś wady? Ja mamz zamrożone pierogi z kapustą i grzybami oraz z kaszą i serem, kapusta z grochem - jutro, a modrej sie u nas nie robi na Wigilię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts