Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Pinacolada my mieliśmy taki plan że tylko salon dajemy dobre panele a góra cokolwiek. Pogadaliśmy jednak ze znajomymi którzy tak zrobili i żałują. W praktyce jednak dzieci nie przesiadują całymi dniami w salonie i właśnie na pokoje dzieci narzekają.

Zresztą 1/3 kwoty którą trzeba zapłacić to niestety wszystkie przygwizdy potrzebne do ułożenia. Ja jeszcze zwróciłam uwagę na koszt listw pasujących do paneli. W tych naszych cena wyjściowa była 24.99 ale w jednych które oglądałam o zgrozo 48,99 od metra bieżącego.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chemii do impregnacji czy ...? Chcę je olejowane, ale jeszcze nic więcej nie wiem - tu poszukam jakiś fachowców i zdam się na nich.

A przy tak drogich panelach to deska trójwarstwowa nie wychodzi tylko ciut drożej?

chemia do gruntowania i klejenia parkietu oraz do jego olejowania lub lakierowania...

dobrą chemię robi mapei

pumpaluna - nasi znajomi tez tak zrobili ale oni akurat sa zadowoleni - dziei podrosły, zmieniły im sie gusta i w ciągu jednego dnia miały nowa podłogę w swoich pokojach. I znów nienajdroższą żeby za 3-4 lata nie żal im było wymienic na nową :) ja tak właśnie planuję :) A że listwy przypodłogowe będę mieć dobrane do koloru ścian (białe) to wymiana paneli = koszt samych paneli bo przecież pianka podkładowa zostanie ta sama :)

Tez bym chciała mieć białe listwy ale nie na moją kieszonkę. A moim dzieciom do rośnięcia to jeszcze sporo zostaje, zdążą pewnie niejedną demolkę strzelić ;)

Moja kuzynka ma piękne drewniane, drogaśne podłogi, przyjechał do niej chrześniak i tak fajnie mu się dziobało w tej desce że narobił cud dziurek. A na dodatek grzebał w nich prezentem od chrzestnej - zestawem narzędzi dla małego majsterkowicza :eek:

A no to chyba nie o takich myślimy. Ja widziałam takie fajne gotowe, dość wysokie, te były drogie.

no te z mdf są jak najbardziej gotowe, różne kształty i szerokości...

http://gamax.com.pl/image/IMG_8011.jpg

http://gamax.com.pl/image/IMG_8009.jpg

http://gamax.com.pl/image/IMG_7996.jpg

http://www.tokir.pl/galerie/c/cokol-mdf-ozdobny-250-25_546.jpg

Ja i Aga? Nie odcinaj sie tak łatwo od nas, bo też tu nieźle pasujesz;) Po prostu stereotypowo listwy powinny być zgrane ze stolarką lub podłogą, kiedyś był trend, ze listwy stapiały się kolorystycznie ze ścianą, ale żeby takie odcięcie - to trzeba by nieźle pokombinować, ja tego nie widzę (na razie;))

Miłej pracy, ja mam okienka umyte, pierogi zamrożone, prezenty zapakowane, pierniki upieczone - luuuzzz

Mam tak na co dzień, mąż mówi - weź sie posłuchaj, jakie przekątne, jaki kąty padania światła;) wstawia sie kanapę, stół i po sprawie;)

To jak u mnie gdy mówiłam, ze od białych lakierowanych szafek w kuchni ładnie sie będzie odbijać światło wpadające przez narożne okna:sick:

Witamy wszyscy wszystkich nowych Gości:)

Myszonik, ja myślałam, że skoro on jest z nazwy przemysłowy to on jaki by nie był da radę... Widzieć widziałam - dąb w knajpce i lapacho widuję co drugi dzień podczas zakupów w Manufakturze (szpilki, wózki dziecięce, wózki z zakupami itp.) jest idealnie, nawet z czasem wygląda bardziej szlachetnie. Jaki gatunek drewna jest u |Ciebie w pracy?

Nie mam pojęcia co to za gatunek drewna - jakieś jasne - może jesion?

parkiet przemysłowy polega na tym, że klepki układa się na ich wysokość a nie poziomo, przez jest twardszy niż deski kładzione na płasko...

no tak właśnie jest u mnie w pracy położone...

Nie wiem czemu tak fatalnie ta podłoga wygląda - może to wina lakieru?