Lukarna 28.12.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Oby tylko nie przesuwać ich jeszcze bardziej w przyszłość Nie mogę się doczekać takiego etapu, żeby móc na serio już wybierać... Kuchnię... drzwi... panele... Ale jak się na coś długo czeka to jest potem większa radość, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Oby tylko nie przesuwać ich jeszcze bardziej w przyszłość Nie mogę się doczekać takiego etapu, żeby móc na serio już wybierać... Kuchnię... drzwi... panele... Ale jak się na coś długo czeka to jest potem większa radość, nie?? No pewnie:) Tylko mnogość możliwości wyboru trochę przeraża;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No pewnie:) Tylko mnogość możliwości wyboru trochę przeraża;) Och Aga no przestań Jestem tym przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.12.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Tylko mnogość możliwości wyboru trochę przeraża;) "trochę"? ja boję się wejść do sklepu, gdy mam podjąć ostateczną decyzję tak naprawdę mało kiedy jestem wpełni usatysfakcjonowana z dokonanego wyboru, zawsze wydaje mi się, ze inni mają lepiej, ładniej, bardziej przemyslane itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Napisałam "trochę", żeby Lukarny nie straszyć A tak serio to zanim coś kupię przekopuję internet, szukam opinii, zdjęć itd i im więcej szukam tym mniej wiem. Widać wiedza szkodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Napisałam "trochę", żeby Lukarny nie straszyć O ja naiwna dałam się nabrac:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No, proszę. Techniki perswazji opracowane do perfekcji;) To teraz poprosze o jakieś szczegóły: połysk, mat, lakier, fornir....? trudne pytanie mi zadałaś bo ja np nie wiem czym różni się połysk od lakieru :/ w tej kwestii zdam się na to co doradzi znajomy stolarz, bym chciała żeby były lakierowane, zostaje do tych białych blat betonowy no i zrodziła się chrapka na czerwone hartowane szkło, płytek na bank nie chcę mieć na ścianie A tak serio to zanim coś kupię przekopuję internet, szukam opinii, zdjęć itd i im więcej szukam tym mniej wiem. Widać wiedza szkodzi;) to tak samo jak ja, byliśmy zdecydowanie na pralko-suszarkę, tyle pozytywych opinii od znajomych usłyszeliśmy ale jak zaczęłam czytać to wymiękłam. Będzie więc po prostu pralka a kiedyś jak nas stać będzie to pewnie dopiero nastawiana suszarka. Strasznie nad tym ubolewam bo wyjdzie na to, że zimą w sypialni a latem na tarasie przyjdzie ubrania suszyć zresztą z lodówką było podobnie, miał byc hotpoint będzie beko, panele jedynie na korzyść zmieniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 trudne pytanie mi zadałaś bo ja np nie wiem czym różni się połysk od lakieru :/ w tej kwestii zdam się na to co doradzi znajomy stolarz, bym chciała żeby były lakierowane, zostaje do tych białych blat betonowy no i zrodziła się chrapka na czerwone hartowane szkło, płytek na bank nie chcę mieć na ścianie to tak samo jak ja, byliśmy zdecydowanie na pralko-suszarkę, tyle pozytywych opinii od znajomych usłyszeliśmy ale jak zaczęłam czytać to wymiękłam. Będzie więc po prostu pralka a kiedyś jak nas stać będzie to pewnie dopiero nastawiana suszarka. Strasznie nad tym ubolewam bo wyjdzie na to, że zimą w sypialni a latem na tarasie przyjdzie ubrania suszyć zresztą z lodówką było podobnie, miał byc hotpoint będzie beko, panele jedynie na korzyść zmieniłam Pumpaluna meble będą z połyskiem? Wtedy mogą być np. lakierowane albo w okleinie. Płytek też nie chcę i na szkło się zdecyduję. Pralko-suszarki nie polecam, bo rodzice mają już pare lat i praktycznie tylko w niej piorą. Żeby wysuszyć musisz podzielić pranie na części. Suszysz jedną część ok. 1-1,5 godziny a i tak nie jest całkiem suche. W tym czasie reszta prania leży i się gniecie. Chyba zacznę już teraz zbierać na suszarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Aga polecam skarbonkę;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Ja się boję że po prostu będzie w łazience za ciasno nie umiem zrobić wizualki na tyle by zrobić szafkę do samej góry zabudowaną a jakoś sobie teraz nie umiem tego wyobrazić. Jedyna nadzieja to jak będą kupowała płytki to wtedy mi jakiś miły pan zrobi wizualkę. A co do kuchni to chcę, żeby meble miały połysk, nie mam ciśnienia na szmary bajery; muszę poczytać/popytać czym się różni okleina i lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.12.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Aga polecam skarbonkę;D Mam, ale chyba ciut dziurawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.12.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Pralko-suszarki nie polecam, bo rodzice mają już pare lat i praktycznie tylko w niej piorą. Żeby wysuszyć musisz podzielić pranie na części. Suszysz jedną część ok. 1-1,5 godziny a i tak nie jest całkiem suche. W tym czasie reszta prania leży i się gniecie. Chyba zacznę już teraz zbierać na suszarkę A ja użytkuję od lat 10 i nie narzekam. Ale fakt nie uzywam jej do suszenia całego prania bo to chyba dość kosztowne by było. Mam ja po to, żeby coś dosuszyć kiedy nie doschnie na "sznurku" a własnie jest potrzebne, albo zeby wysuszyc jedną- dwie konkretne rzeczy potrzebne na "gwałt". Nigdy nie myslałam o suszarce w kategorii suszenia całego "wsadu" bo ciagle uważam że to nie na polskie stawki za prąd - ale może się mylę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 przy 7-8 pralkach tygodniowo z pewnością nie moglibyśmy sobie pozwolić na suszenie wszystkiego bo rachunki za prąd by nas z torbami puściły. Chodziło mi raczej o suszenie pościeli czy chociażby skarpetek (bo mamy ich moc, np z młodego 2pary dziennie :/) czy jeansów, które są przyjemniejsze w dotyku niż jak się je na sznurku dosusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Popracowałam, sporo tego było i jestem teraz z Wami:) Na temat suszarki już mnie kiedyś Aga uświadomiła i nawet pralnię przeprojektowałam pod dwa osobne urządzenia, ale stawiane jedno na drugie. I jak zwykle ja muszę wszystko pod prąd;) był szał na płytki w kuchni to ja płytek nie chciałam, jest szał na szkło to ja rozważam samą farbę lub płytki (znalazłam takie, które tam bardzo będą pasować, ale to tylko ewentualność, gdyby farba nie dała rady). Wykończeniówka mnie tak niesamowicie fascynuje, że aż się zaczęłam bać po tym, co mówicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Myśleliśmy o farbie ale pan w sklepie powiedział, że do kuchni trzeba by brać taką farbę po ok 100zł/l i pewnie na tym zostanie bo odnośnie szkła moment temu dzwoniłam i wybarwiane na czerwono 500zł/m2 plus odpłatność za montaż Jest jeszcze opcja, że weźmiemy bezbarwne tylko przy kuchni na farbę damy albo nawet tapetę winylową z allegro jakąś (ale tu nie mam do końca przekonania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.12.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 z tą farbą za 100zł/l to jakaś przesada chyba...?w kuchni bardzo dobrze się sprawdzi (z własnego doświadczenia) dobra farba lateksowa (np Tikkurila)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.12.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Co do suszarki to się nigdy w życiu wcześniej nad nią nie zastanawiałam zanim nie zaczęłam czytać forum:) Na pewno na początku stanie sama pralka ale myślę żeby zostawić sobie te 60 cm na suszarkę na "zaś". Ogólnie tak sobie myślę żeby nad pralką zrobić blat na całą długość ściany. I zostawić tam miejsce puste na suszarkę... I czy jest zasadne żeby robic w pralni małą wannę?? W projekcie mam ale co ja będę w tej wannie prać jak ja zupełnie nic ręcznie nie piorę?? I raczej zrobię większą umywalkę a wanienkę sobie podaruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.12.2011 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 No też jestem ciekawa o jakiej farbie pan sprzedawca myślał? Szkło bezbarwne ma tak naprawdę lekko zielonkawy odcień (takie superbezbarwne jest za dużą dopłatą) i bezbarwnego nie można kleić, bo widać placki kleju, musi iść na śruby i trzeba dobrze zabezpieczyć silikonem, żeby świństwa pod nie nie wpadały... Ja ryzykuję z farbą, a jak nie da rady to zawsze zdążę płytki (te ładne) położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Mąż mnie uświadomił, że sprzedawca mówił o farbie lateksowej firmy Para (a może to się parah pisze?? wybaczcie ale mi się googlować nie chce) i że u nas to tylko na zamówienie. Tikkurili nie znam ale też bierzemy ją pod uwagę, zwłaszcza do łazienek. Teraz mieliśmy w kuchni dulux kitchen&bathroom i o kant tyłka potłuc tę ich zmywalność tylko można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts