Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jedna ściana i tak będzie malowana na inny kolor a między szafkami to długość coś ok 2,5m.

Nie wiesz czy tą farbą wystarczy raz malować czy trzeba minimum 2 warstwy? Ja mocno sceptycznie do tych podawanych wydajności podchodzę. Duluxem po gładziach trzeba było 3x malować żeby dobrze wyszło :(

Ale to jest Para:) Na puszce podają 13 - 14 m z litra, ale w praktyce wychodzi 12. Jest bardzo gęsta i dobrze kryje, ale intensywny kolor to chyba trzeba dwa razy malować i zalecają też stosować grunt z Pary - nie jest to tanie, ale tańsze niż np. szkło i u mnie nie ma górnych szafek, więc szkło by tam średnio wyglądało

Pinacolada a daleko macie od starej szkoły do nowej szkoły?

Hmmm, duzo ale w zasadzie na własne życzenie. Julka konczy teraz podstawówkę i wybrała gimnazjum na drugim koncu miasta mimo ze w centrum obok jej podstawówki jest tez gimnazjum. Ale poniewaz mieszkając juz w domu tak czy siak trzebab będzie ją do szkoły wozić (księżniczka autobusem nie może ;)- tak twierdzi tatuś ) to doszlismy do wnisku ze 2 km w tę czy w tamtą to juz bez różnicy. A ona bardzo chce do tamtego więc niech ma ;) Chodzi o to , że od wrzesnia zaczyna gimnazjum i jakby nie patrzec to bedzie dla niej jakis "stres" wiec nie chce jej kolejnego typu "przeprowadzka" fundować. Wolę to "odwalić" w wakacje i tego będę się trzymać.

Lukarna - mój m jest zagorzałym kbicem piłki nożnej więc nie ma bola - podejrzewam ze Tv zamieszka w domku wczesniej niz my ;)

tak czytam o tych super farbach i pomyslałam sobie, że może zdały by egzamin na pomalowanie podstopnicy

chciałam zrobić drewniane nakładki na stopnice a podstopnice malowane na biało, ale stolarz odradza, że malowanie szybko się zniszczy i radzi albo sklejkę malowana na biało albo po prostu drewniane