Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Normalnie przy was się czuję jak kobieta z lasu, nie słyszałam w życiu o komorze 0 czy czymś typu hygienizer czy biocare... no jak dla mnie mnie to czarna magia.

Płytę i zmywarkę będziemy mieli z bosha, nad piekarnikiem musimy pogłówkować, no a lodówka beko bo jedyna spełnia nasze wymagania.

A powiedzcie - czy braliście w ogóle pod uwagę panel przedni w zmywarce? jeśli nie to dlaczego? ja mogę mieć taką z przednim w groszowym rozliczeniu i trochę mi skoda nie skorzystać by było a z drugiej strony jeśli to jest do kitu to może nie warto się w takie cudo pakować, no mam dylemat

A mogłabyś mi podać jeszcze model piekarnika który zamówiliście? U nas w sklepach jest strasznie kiepski wybór i obawiam się, że się nie powiedzie poszukiwanie piekarnika z nieprzezroczystą szybą a na oślep w necie nie chcę brać :( do jakiegoś większego typu mediamarkt czy saturn mamy grubo ponad 100km :(

Piekarnika strasznie się boję, bo dałam ciała i mi się panele sterujące mogą nie zgrac z mikrofalą... Widziałam na żywo, oglądałam na klęczkach i nie prześwitywał - Samsung BQ2D7G144 i jeszcze na stronie pokazują, ze ma czerwony wyświetlacz, w innych produktach z tej linii są niebieskie - mam nadzieję że nie będę miała kolorowo w kuchni;)

Może to nie jest kwestia zaprzątania sobie głowy ale po prostu ja potrzebuję duuuużej lodówki. Uwielbiam piec i gotować i wiecznie nie mam miejsca na trzymanie tego co zrobię a o przechowywaniu zakupionych produktów nie wspomnę. Ostatnimi czasy mężowe piwo trzeba było na balkonie chłodzić ;)

Z tą zmywarką to dałaś mi mocno do myślenia, znaczy z tym efektem wizualnym. W sumie wszyscy znajomi mają taką z panelem na zewn. więc może nie powinnam się czepiać że nie będzie idealnej tafli szafki tylko skorzystać z okazji. Jeszcze jedno - jakie decybelowo wybraliście urządzenia?

Nawet oglądałam ten piekarnik na necie, ale on tu właśnie na prześwitujący wyglądał. I weź tu uwierz zdjęciom w sieci :/

Zerknęłam, że ta wasza zmywarka ma 46db, ta którą my możemy wziąć 49, nie mam pojęcia jaka jest i czy faktycznie jest, odczuwalna jakaś różnica. Swoje sprzęty kupowaliśmy 11 lat temu i nie mamy już kart żeby to posprawdzać. No i kolejna sprawa do przemyślenia. Ech chyba udam się na pięterko pogadać ze ślubnym. Może coś wymyślimy.

Dobrej nocy.

pumpaluna - ja od 4 lat użytkuję zmywarkę (AEG) z panelem z przodu i nie wyobrażam sobie uzytkowania takiej z zakrytym. wchodząc do kuchni widzę na jakim etapie jest zmywanie . Czasami musze w trakcie mycia wyciagnąc cos bardzo potrzebnego i wtedy widze czy jest w trakcie namaczania, czy w trakcie gorącej wody (wtedy trzeba uwazac zeby nie poparzyc sie "wybuchem" pary) czy już w trakcie suszenia. ja z mojej jestem bardzo zadowolona i zabieram ją ze sobą. Ale gdybym musiała wybierac teraz jakąś do nowego domku to mimo "zaburzenia efektu wizualnego" zdecydowałabym się na taką samą :)

U nas zmywarka ma być z ukrytym panelem, bo teraz mam z widocznym i cały czas mnie razi. Ale może to ja tak mam. Inna sprawa, że jak słusznie zauważyła Pinacolada, nie będzie widać na jakim etapie jest zmywanie (ja też czasami wyciągam sztućce podczas pracy zmywarki).

Ardea, to kiedy aktualizacja dziennika? Sprzęt już jest;)

Zdecydowaliśmy, że darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda i płytę plus zmywarkę bierzemy bosha w ramach premii ślubnego. Nie dość że w przeliczniku wychodzi taniej niż w jakimkolwiek sklepie online to na dodatek by zapłacimy za to zaledwie podatek od nagród także grosze.

a no i uwaga chwalę się - MAMY W KOŃCU PRĄD :)