1976pinacolada 04.01.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No niestety normalnego na budowie to się chyba zrobić nie da... każdy by chciał... ja już mieszkam a nadal bulę za budowlany no ale jak to? to kiedy to się zmienia? Dopiero po odbiorze domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.01.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 U moje operatora trzeba mieć odbiór budynku - niestety :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 oj Pinacolada ja tu tylko sprzątam całą stroną elektryczną zajmuje się nasz kolega i tylko mi papierek podrzucił do podpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Musisz mieć odbiór lub być w trakcie odbioru a ten w różnych częściach kraju różnie przebiega. W niektórych miejscowościach nei zrobią odbioru bez elewacji, w innych musi być balustrada na schodach i tarasie, a w jeszcze innych słyszałam że potrafią wilgotność powietrza i temp zmierzyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.01.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Musisz mieć odbiór lub być w trakcie odbioru a ten w różnych częściach kraju różnie przebiega. W niektórych miejscowościach nei zrobią odbioru bez elewacji, w innych musi być balustrada na schodach i tarasie, a w jeszcze innych słyszałam że potrafią wilgotność powietrza i temp zmierzyć :/ dobrze, że nie muszą się z inwestorką przespać...... Paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 no wiesz, pewnie niektóre inwestorki to by nawet chciały żeby musiał aaa i bez skojarzeń w nadzorze same brzydale :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.01.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 U nas w gminie podobno rzadko kiedy (właściwie nigdy do budynków prywatnych) do odbioru nie przyjeżdża nikt z Nadzoru Budowlanego. Wystarczy, że wszystkie papiery podpisane przez kierbuda sie złoży w stosownym pokoju i sprawa załatwiona. U nas z tynkiem szans nie ma. Z barierką tez ciężko bedzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 I jeszcze świadectwo energetyczne trzeba mieć. Na szczęście tym też się zajmie nasz pstryczek-elektryczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.01.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No ja się po prostu zgapiłam z tym odbiorem - już dawno stan był wystarczająco zaawansowany, ale najpierw mi się nie spieszyło, bo miałam do pobrania jeszcze ostatnią transzę kredytu, a potem jak już się za sprawy zabrałam to geodeta mi miesiąc zajął, bo tyle musiał na mapy ze starostwa czekać Mam zamiar w przyszłym tygodniu mieć to załatwione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 a drogo bierze geodeta za inwentaryzację? i jeszcze kominiarze muszą się zjawić, ci liczą u nas 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.01.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No niestety normalnego na budowie to się chyba zrobić nie da... każdy by chciał... ja już mieszkam a nadal bulę za budowlany a składałaś już wniosek o zmianę taryfy..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 a drogo bierze geodeta za inwentaryzację? my zapłaciliśmy 1200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.01.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 a drogo bierze geodeta za inwentaryzację? i jeszcze kominiarze muszą się zjawić, ci liczą u nas 500zł geodeta u nas wziął 800 zł, ale chyba nadal mamy promocję za tego ananasa, którego nam przysłał do wytyczania budynku a składałaś już wniosek o zmianę taryfy..? Nie składałam, bom poinformowana, że muszę mieć zaświadczenie zgłoszenia zakończenia budowy do nadzoru budowlanego i zaświadczenie nadzoru, że sprzeciwu nie zgłaszają. Mam to mieć w przyszłym tygodniu i wtedy się do Enei pofatyguję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Nasz geodeta to bardzo bliski kumpel także pytałam z ciekawości bo liczy nas od samego początku po innych stawkach niż panują w okolicy (400 za mapę, 500 za wytyczenie domu) i tak pytam, żeby wiedzieć jak się w miarę z nim liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.01.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Sprzęt chcieli dostarczyć dziś o 10.00, ale nie miałby kto go odebrać, więc przełożyliśmy na jutro po 15.00 U nas podobno odbiór domu jest czystą formalnością, papierki do pokoiku, pieczątka i można legalnie mieszkać Nie bardzo mam nastrój na uzupełnienie dziennika, ale zrobię to kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Co Cię z nastroju wybiło? Mnie dzisiaj własne dzieci przyprawiają o drgawki, szaleju się najedli normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.01.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pisałam Ci kiedyś na pw, chodzi o pewne dziecko, które przegrało walkę i jutro je żegnamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.01.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pisałam Ci kiedyś na pw, chodzi o pewne dziecko, które przegrało walkę i jutro je żegnamy Nie ma nic gorszego od śmierci dziecka. Łączę się w smutku razem z Tobą i jego rodzicami ..... [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.01.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Bardzo mi przykro Nie potrafię zrozumieć cierpień dzieci, a już śmierci dziecka to nigdy nie będę potrafiła sobie wytłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.01.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Przykro mi bardzo:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts