Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I wszystko jasne! Przypadkiem w wątku kuchennym trafiłam na wypowiedź o moim AGD i jest tak, jak myślałam wyświetlacze mają różne szerokości (szkoda, że pomyślałam o tym tak późno), ale piekarnik jest super, a mikrofala ładna - niczego lepszego nie znalazłam. Czy myślicie, ze w mojej wysokiej zabudowie, dwa środkowe słupki w czarnym szkle całe (tam gdzie będzie piekarnik i mikro) pozwolą zamontować sprzęty tak, aby uchwyty były na jednym poziomie? To jest ta zmiana w kuchni o której uprzedzałam...

A nie da rady jak górną linią pójdzie na tej samej wysokości?

A propos kuchni, znajomy dzwonił że właśnie kończą białą lakierowaną kuchnię i że zadzwoni kiedy mam wpaść ją obejrzeć. Kobitka wzięła blat pieprz i sól i ponoć wygląda bardzo fajnie. My mieliśmy pierwotnie wybrany coś a la beton ale może zerknę jeszcze i na coś jaśniejszego. Powiedział mi żebym przemyślała czy chcę oklejane w pełnym połysku czy lakierowane, ale tych lakierowanych jakoś szczególnie nie zachwalał więc mam zagwozdkę kolejną.

Nie da się, bo cały panel jest szerszy w piekarniku (ma podwójny wyswietlacz) i automatycznie, gdybym chciała zgrac wysokości to uchwyty by tańczyły, muszę podwyższyc mikrofalę i miec nadzieję, że wszystko w czarnym szkle sprawi wrażenie całego AGD... Czekam na opinię co o tym myślicie?

Lakierowane mam teraz, jaśniutkie szarości na górze w pełnym połysku - mogę polecic z czystym sumieniem, dolne mam w półmacie i też ok., ale łatwiej chwytają brud i trudniej się czyści, ale tragedii nie ma. Blat wzięłabym betonowy.

Chyba nie zostaje Ci nic innego jak poszukać po naszym forumowym wątku ewentualnie pogooglować różne słupki. Jeśli masz całe czarne bez srebrnych ramek to myślę, że idzie to zgrać wysokością.

Ardea tylko że ten blat to nie z betonu oryginalny tylko taki wiesz wizualnie podobny beton-tic ;) Ja się jeszcze nad grubością zastanawiała będę bo facet mi sugerował że może jak ciemny byśmy chcieli to brać nawet 2cm ale wtedy stół marny z tego by był

Pumpaluna, pamiętam naszą rozmowę o betonie i prawie betonie;) Grube podobają mi się np. w drewnie, w kamieniu już nie, a laminaty, konglomeraty to różnie... Pokaż ten sól z pieprzem.

Moje słupki miały byc całe w fornirze, ta zmiana na czarne szkło jest właśnie wynikiem tego zawirowania z szerokością wyświetlaczy:(:(

Sól i pieprz tzn taki nakrapiany trochę - w gazecie widzieliśmy i całkiem ok to wyglądało. Tu masz to samo foto tylko online tyle że yu mnie w kompie nie wygląda to już ciekawie KLIK

a tutaj masz beton jasny i beton ciemny, podobał mi się i jeden i drugi na próbniku (taki metr na dwa) ale nie widziałam go po całości w kuchni jeszcze. Chcielibyśmy jak najszybciej dokonać wyboru blatu żeby móc kupić zlew :/

Ten sól i pieprz na tych fotka to konglomerat, czy laminat będzie wyglądał podobnie? Wątpię, bo to inna tekstura, zresztą mnie najbardziej podoba się jasny beton i pasuje mi do Twojej takiej trochę surowej, nowoczesnej kuchni, odkryty panel zmywarki (pewnie inox, chrom lub coś takiego) i SBS, białe proste meble... - ja to widzę z betonem. Widziałam taki laminat betonowy na ścianie kuchni, nad blatem - fajny był.

ja na dzisiaj uciekam, trzymajcie jutro kciuki bo idziemy do banku o kolejną transzę a nie mamy zamontowanego pieca i grzejników tylko stoją w hurtowni czekając na alarm. Liczę że uda się stworzyć odpowiednio dobre pismo, żeby bez fot zamontowanego ustrojstwa kolejną kasę wypłacili bo jesteśmy co do złotówki spłukani.