Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Sorry, że dopiero dzisiaj, ale już Cie pocieszam;)

Wys. piekarnika 59,5cm, wys. mikrofali 46cm. Wydaje mi się, że mimo różnych wysokości paneli, jeśli zrównasz uchwyty mikrofala będzie "w połowie" piekarnika. Nie masz srebrnych ramek wokół, więc czarne szkło idealnie wykończy całość, nawet jeśli będzie jakieś małe przesunięcie. Poza tym, sprzęt jest z jednej firmy i myślę, że mają tam jakiś kumatych projektantów, którzy nie strzeliliby takiego błędu.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich po długim niepisaniu:)

Miałam taki nawał pracy, że nawet nie zaglądałam na forum i co dziwne nie dostawałam na pocztę powiadomień o wpisach.

Jutro luzik - na szczęście, może w weekend nadrobię jeszcze zaległości.

Ardea - rozumiem Twój smutek i w pełni go podzielam. Ta śmierć była zupełnie niepotrzebna. Pozostaje żal i pytanie, na które nikt nie da odpowiedzi - Dlaczego właśnie ON?!

Strata dziecka jest czymś tak bolesnym, że żadne słowa nie są w stanie tego wyrazić.:(

Dziewczyny - wracam do tematu prądu budowlanego. Otóż po ostatniej rozmowie z Wami mówie do m , że sie mylił, oczekując od ostatniego rachunku już normalnej taryfy. On sie upierał, że był juz w energetyce i składał pismo w sprawie zmiany taryfy, ja swoje, że bez odbioru nie ma mowy. No i tak go zmobilizowałam tym gadaniem, ze sie dzis tam przejechał ponownie i wyszło na jego :sick:. Otóż mamy już przyłącz i możemy juz zmienic taryfę. I to co wcześniej wypełniał (ten wniosek) jest ok tylko, że sie okazało, że trzeba było jeszcze jeden paierek wypełnic i dlatego ostatni rach. jeszcze z taryfa budowlana (notabene 25zł za zużycie a rach na 115 chyba :bash: ). Wypełnił dziś zatem papierek nr2 i za 3 tyg mamy mieć decyzję i zmieniona taryfe :wave:

to od czego zależy zmiana taryfy na niebudowlaną? Co trzeba już miec? Pinacolada to gratuluję niższych rachunków:)

Ewanz, przecież w tym zawodzie się nic nie robi;)

Pumpalunko, a u nas nikt nie chce oglądac dziennika budowy, ale wizytacja była, nazywam ją troską banku;) na szczęscie pani sensowna, sama też buduje i nie robiła żadnych problemów, bo nie mogła mieliśmy zrobione więcej niż sobie życzyli;)

Nasza pani od transz też się buduje i dzisiaj wymieniałyśmy się spostrzeżeniami budowlanych zaskoczeń cenowych :D

Wybraliśmy dzisiaj gres do części gospodarczej, będzie gres techniczny Virginia Paradyż i tylko na podłogi. Na razie kupujemy tylko na kotłownię bo jeszcze nie jesteśmy rpzekonani czy garaż idą płytki czy jednak farba. Płytki 30x30, ścieralność ponoć 4, cena zachęcająca bo przed rabatem 18,50 no a tak wygląda

http://image.ceneo.pl/data/products/2089435/i-paradyz-virginia-gres-naturalny-30x30.jpg

Wracając jeszcze do mojego kłopociku (niedopatrzenia?). Projektanci nie popełnili błędu, po prostu sprzęt jest do zabudowy w słupku pionowo. Gdyby problemem była tylko wysokośc to pod mikrofalą byłaby (tak myślałam zanim wyszło jak wyszło) szuflada grzewcza - nawet znalazłam odpowiednią, ale te wyświetlacze i uchwyty to koszmar.

Teraz proszę o opcje rozplanowania czarnego szkła w dwóch środkowych słupkach.

1) całe dwa (może przytłaczac moją mała kuchnię)

2) tylko od AGD do góry, bo samo wyrównanie paskami szkła mogłoby nie wyjsc naturalnie

3) inne wersje:)

Nie będzie żadnych stalowych ramek, tylko te srebrne uchwyty

Edytowane przez Ardea

Pinacolada gratuluję zmiany taryfy:)

Pumpaluna a ten gres jest chropowaty czy gładki?? Kolor świetny, cena (zapewne) też:D

Ardea od jakiegos czasu czytam Twoje piekarnikowo-mikrofalowe dylematy ale zupełnie nie umiem sobie tego wyobrazić... Tzn rozumiem ze problem jest z wysokością tych urządzeń ale zupełnie nie umiem znaleźć rozwiązania:(

Lukarna ten nasz gres jest typowy techniczny a co za tym idzie chropowaty, coś podobnego czasami ludzie na schodach kładą (była też wersja z tymi paskami ślizgowymi). Cenowo to jeden z najtańszych. Były jeszcze dwa tańsze a pozostałe właśnie tak 18-21zł. Nam w sumie trzeba 29m także cena wyjdzie jeszcze w miarę

Lukarna, pomysłów to mam 5 na rozwiązanie, ale jeszcze nie mogę się zdecydować, już wiem że mi nie pomożecie, bo nie działam w żadnym programie, aby wstawić wizualki, a bez nich trudno sobie to wszystko wyobrazić. Wzięłam linijkę, kredki i mazaki dziecka narysowałam 5 takich zabudów i różne wersje rozmieszczenia czarnego szkła i coś tam mi się klaruje...

Pumpaluna - nasz gres nie jest śliski, ale chropowaty też nie jest. Potrzebujemy dokładnie tyle, ile Ty 30m i też ma IV kl. ścieralności - będziemy miały podobne garazo-kotłownie:)