1976pinacolada 06.01.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Lukarna, pomysłów to mam 5 na rozwiązanie, ale jeszcze nie mogę się zdecydować, już wiem że mi nie pomożecie, bo nie działam w żadnym programie, aby wstawić wizualki, a bez nich trudno sobie to wszystko wyobrazić. Wzięłam linijkę, kredki i mazaki dziecka narysowałam 5 takich zabudów i różne wersje rozmieszczenia czarnego szkła i coś tam mi się klaruje... Ardea - a nie masz painta? ja wiekszość moich rysunków robie w tym programie bo do tych programów typowo wnętrzarskich nie mam cierpliwości. A tu rysujesz kreseczkami mażesz gumeczką jak coś nie wyjdzie, zmieniasz kolory, kolorujesz jednym kliknięciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Mówisz tak, bo nie widziałaś moich rysunków;) Wiem, że osobie, która robi takie bombki trudno to sobie wyobrazic, ale ja z tych, którymmamy wszystko rysowały;) Poproszę męża o pomoc to może zobaczycie, co wydumałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Możesz mi powiedzieć ile szerokości ma Twoja mikrofala? (o ile pamiętasz)Nas na razie nie będzie stać na mikro do zabudowy i chcemy wstawić zwykłą, czarną w miejsce gdzie kiedyś będzie zabudowana. Tyle, że ta którą możemy wziąć ma niecałe 50cm i zastanawiam się czy nie będzie to wyglądało 'pacześnie' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Wysokośc 46cmszerokośc 59,5 Zróbcie miejsce (półkę) na docelową i wstawcie tam na razie mniejsza 50 i będzie grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 No właśnie taki jest zamiar bo i tak doradził nam stolarz tyle, że ta do zabudowy właśnie musi być 60 no i nie wiem ile docelowo wysokości robić, a ta nasza do wstawienia ma zaledwie 49cm szerokości i 28cm wysokości i stąd mój dylemat co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Skoro tymczasowa to ja bym nic nie robiła. Ale jeśli ma Ci bardzo przeszkadzac to możesz ją zamknąc drzwiczkami, albo jakąś blendę ramkę machnąc, może stolarz doradzi jakieś rozwiązanie. Ja bym nic nie robiła, nawet jeśli tymczasowa ma stac rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 06.01.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Nie, nie to nie o to chodzi. Tylko o wielkość otworu, wiesz na zasadzie że muszę poszperać czy wszystkie mikrofalówki do zabudowy mają taki sam wymiar żeby było wiadomo jaką dziurę zrobić A niestety ta obawiam się, że postoi dłużej niż rok a może nawet dwa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ardea, tez sobie na paierze rysowałam układ Twojego sprzętu:) I wydaje mi sie, że powinn pasować. A to jest już postanowione, ze mają byc obok siebie a nie nad sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Narysowałam jeden układ z pionowym słupkiem, ale myślę, że w poziomie będzie wygodniej (nie jestem zbyt wysoka) i nawet ściankę specjalnie wydłużałam, żeby mi 4 symetryczne słupki weszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Narysowałam jeden układ z pionowym słupkiem, ale myślę, że w poziomie będzie wygodniej (nie jestem zbyt wysoka) i nawet ściankę specjalnie wydłużałam, żeby mi 4 symetryczne słupki weszły. Wygodniej to na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Szkoda, że nikt nie wie dlaczego, skoro tak jest wygodniej nie projektują tak pasujących sprzętów?! Pasują do siebie kompakty i mikrofale (piekarnik+mikro i mikro=bardzo logicznie?) Nowa linia Perezio z marca 2011 i nie da się zamontowac zestawu piekarnik +mikro:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Kompakt pasuje bo jest tak mały jak mikrofala (dlatego go nie chcę, bo co ja w takim małym piekarniku upiekę). Tylko po co komu mikrofala i kompakt z funkacją mikrofali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Kompakt pasuje bo jest tak mały jak mikrofala (dlatego go nie chcę, bo co ja w takim małym piekarniku upiekę). Tylko po co komu mikrofala i kompakt z funkacją mikrofali? Logiczne nie?!!! Zirytowana jestem na maxa. Niesamowicie trudno to ograc, już nawet się łamałam i miałam wziąc tę nielogiczną wersję, ale praktycznosc przeważyła nad estetyką. Jaki układ tego szkła radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Przypomnij czy piekarnik i mikro miały byc w środkowych słupkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 A nie myślałaś żeby kupić pod mikrofalę szufladę do podgrzewania w czarnym szkle żeby wszytsko wyrównać? Nie wiem coprawda jaki koszt takiego wynalazku oraz czy wymiary by pasowały, ale może jest to jakieś rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Pisałam tym wcześniej, miała byc taka szuflada znalazłam idealnie pasującego Boscha za niewiele ponad tys. AGD ma byc w środkowych słupkach, 1 lodówka 2 miko 3 piekarnik 4 wysoka szafka. Tak miało byc, ale jeszcze te wyswietlacze i uchwyty!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 4 słupy będziesz miała..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.01.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 4 słupy będziesz miała..? A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.01.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 duża kuchnia zatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.01.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Nieduża, niecałe 10m;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts