Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W związku z tym, że Ardea miała w planach żaluzję lecę z pytaniem tutaj - czy ktoś z was orientuje się jak droga może być roleta meblowa i gdzie w ogóle mam tego szukać poza sklepami online? chodzi mi o taką 2m wysoką a 45cm szeroką. Okazało się, że w dolnej łazience nie damy rady zrobić drzwiczek między kominem a ścianą tak żeby nie kolidowały z umywalką i teraz musimy coś wykombinować żeby pół metrową dziurę zatuszować a przy tym mieć tam przydatny schowek. Łazienka ma być grafitowo-drewnopodobna także typowa alu pasuje.

Pumpaluna myślę że wygodniej byłoby Ci zrobić żaluzję dzieloną na pół np - jeżeli chcesz mieć tam półki ze szpargałami łazienkowymi - nie trzeba by wtedy całej podnosić:) Chociaż nie wiem czy to nie będzie dużo droższe.

Ardea czyli idea zamknięcia spiżarni żaluzją nie upadła??:)

Pumpaluna myślę że wygodniej byłoby Ci zrobić żaluzję dzieloną na pół np - jeżeli chcesz mieć tam półki ze szpargałami łazienkowymi - nie trzeba by wtedy całej podnosić:) Chociaż nie wiem czy to nie będzie dużo droższe.

Nie omieszkam tego sprawdzić, zawsze można przedzielić płytą kg na stelażu i będzie 2 szafki :) Zobaczę jakie nam ceny zaoferuje nasz stolarz bo na allegro znalazłam możliwość kupna rolet na wymiar.

słuchajcie ja od rana przylatuję z pytaniem - czy kojarzycie firmę POLCOLORIT ? zapomniałam zapytać wcześniej ale już w 3 sklepach widziałam ich aranżacje, bardzo fajna kolorystyka płytek no i świetna cena. Tylko czy ktoś ich zna? Paradyż i Tubądzin, Ceramika Końskie i Pilch to firmy które najczęściej się 'przewijają' na forach internetowych. O polcolorit muszę pogooglować bo oferta łazienkowa jest zachęcająca.

Widziałam ich płytki i chyba jakością nie odbiegają od innych na pierwszy rzut oka.

Edytowane przez agalind

Nie omieszkam tego sprawdzić, zawsze można przedzielić płytą kg na stelażu i będzie 2 szafki :) Zobaczę jakie nam ceny zaoferuje nasz stolarz bo na allegro znalazłam możliwość kupna rolet na wymiar.

Ja w poprzednim mieszkaniu miałam taka dosyć wąską wnękę na korytarzu, podzielilismy ją tak aby w dolnej miescił się na długość kij od mopa i miotła:) a górę na 2 półki:) Tyle że drzwi z płyty meblowej tam miałam.

ten Polcolorit jest wyjątkowo przystępny cenowo, na dobrą sprawę w cenie dominio dlatego zastanawiałam się co z nimi nie tak... normalnie wszędzie spisek ostatnio ;) w sumie w sklepie płytki tubądzin jest w podobnych cenach ale u nas jednak ciągle sporo drożej, polcolorit to taka świeżynka w lokalnych sklepach

Aga, aktualizacja jakaś będzie, ale nie mam co focic, przęsła w foli? wylewki, które na zdjęciach wyjdą pewnie idealnie a świetle halogenika nie są jak lustro? Cały sprzęt jest zapakowany i składowany w jednym z boksów magazynu kumpla (w innej miejsowości)

Pumpaluna, cena w cale nie musi byc odpowiednikiem jakości. Ja np. nie mogę pisac o Tubądzinie (nie są przecież najtańsze), bo nie wypada lokalnemu producentowi robic antyreklamy, a nic pozytywnego nie mogę napisac ;) A nie, mogę - ładnie wychodzą na zdjeciach;) i Zień zrobił im jedyną dobrą kolekcję

Ten mój Pilch do wc jest tani a wygląda bardzo dobrze (zobaczymy czy kwiatki nie wyjdą podczas układania) Szczerze mówiąc nie widzę na polskim rynku konkurenta dla Hiszpanii. Paradyż mnie zadowala i mieści sie w budżecie, ale to ciągle nie to...

U mnie Paradyż do łazienki po zliczeniu wydatków "na już" przestał się mieścić w budżecie, tzn ten który mi się podoba. Biorę pod uwagę pilcha, tubądzin i właśnie ten polcolorit. O ceramice końskie zbyt wiele niepochlebnych opinii zarówno jeśli idzie o utrzymanie czystości jak i wykonawców się nasłuchałam więc mimo że jedne mi się podobają to je odpuściłam.

Pierwszy raz od początku budowy zaczynam mieć obawy, że nie zmieścimy się w budżecie i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam inwestując w droższe panele cy drzwi wewn. No ale są przecież rzeczy na których można zaoszczędzić - np oświetlenie.

Moim zdaniem z powodzeniem można oszczędzic na ruchomych rzeczach;) - lampy, a nawet częśc mebli (np. krzesła). W drzwi podłogi, okna warto zainwestowac. Tubądzina radzę zobaczyc na żywo bez sugerowania się zdjęciami, jeżeli nadal, jakimś cudem będziesz go brała pod uwagę to wyślę pw;)