Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

że ja nie przepadam za ozdóbkami to mało powiedziane, ja ich nie cierpię, przynajmniej u siebie;)

Wydawało mi się, że proste rzeczy np. drzwi będzie łatwo znaleźć a okazuje się, że wcale tak nie jest...

Też wydawało mi się, że będę przebierać w ofertach, a wyszło jak zwykle - trochę pod górkę.

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakie macie dalsze plany budowlane skoro SSZ już prawie prawie?

Hydraulika, potem wylewki - przerwa na wyschnięcie wylewek i elektryka + alarmy, tynki w garażu, montaż bramy... pewnie do listopada nam zejdzie:)

Wiem, że to nie jest typowa kolejność;)

Edytowane przez Ardea

to może ja zabiorę głos w sprawie uszczelki :) też myslałam poczatkowo o szarej ( jeszcze przy białych PCV w bloku) , ale podobno bardziej się brudzi. Teraz tez pytałam posrednika o kolor uszczelki i namawiał na zwykłą czarną i taką też mamy - jest naprawdę mało widoczna i nic absolutnie nie razi :D

Dzieki ewanz. Właśnie wczoraj takim pytaniem zaskoczyli mnie w salonie. Podobnie jak Ty, Ardea, nie wiedziałam, że jest wybór. Rozumiem, że jesli ktos bierze np. grafitowe okna, to szara bedzie pasowala, ale przy zlotym debie nie bylam juz tego taka pewna. Stąd moje pytanie. Sprzedawca mowil, ze wiekszosc klientow wlasnie wybieraszara, a mi to jakos do konca nie pasuje. Co prawda nie mam gdzie tego podpatrzec, bo nawet w salonie mieli czarna:)

a możesz napisać ile zapłaciłaś za te swoje KMT? bo ty masz te PLUS, ja na razie mam wycenę na standard ale trochę mnie nie przekonują tak do końca.

Chciałam drzwi porządne antywłamaniowe (to dobre w standardzie w delta jest) ale mi tłumaczą, że nie warto w to inwestować jeśli będziemy zakładali alarm i przy wyjechanej w kosmos witrynie od tyłu. Sama nie wiem czy dokładać i mieć chociaż małe poczucie że jest antywłamaniowo czy tak to zostawić jak jest. Cena będzie pewnie z 600-800zł wyższa także nie tak mało

no i ta cholerna brama, wsyzscy mówią że Hormann i tylko Hormann, i że napęd brać od razu bo nie odżałujemy, tylko że 4tys za wrota garażowe to dla mnie 'przybogato'. U nas jeszcze tylko wiśniowski jest ale cena jeszcze wyższa bo nie mamy dojść rabatowych i jakieś jedne lokalne niepolecane :/ dobrze że akurat drzwi wejściowe i bramę na wiosnę zostawiliśmy.

a co do taśm na oknach to przy upałach i mrozach nie powinny być oklejone ale przy takiej pogodzie jak teraz to nie ma (ponoć) problemu i mogą zostać na dłużej

no i Ardeo faktycznie nietypowa kolejność, z reguły tynki się przed wylewkami robi ze względu na "brudną" robotę i możliwość zrównania tego co skapnie. A poiwedz - nie boisz się robić elektryki i alarmu i nie przykrywać tego od razu tynkami, w sensie czy nie obawiasz się, że przyjdą i kable zerwą jak na zimę zostawicie takie niewykończone?

ewanz - na taśmie napis - eins Monat, prawda, że ładnie brzmi;)

pumpaluna - boję się, bo ja wszystkiego się boję i nie wiem, czy tylko w garażu nie pociągniemy elektryki, z drugiej strony chciałabym już na zimę mieć alarm...

o wylewki jestem spokojna, mamy specjalne pokrowce do przykrycia więc nie powinno nic się ubrudzić. Ja nie patrzyłam na antywłamaniowość drzwi, ten model do tego 100cm był tylko w serii Plus. Cena katalogowa samego skrzydła to chyba 1800zł, ale braliśmy trzy sztuki i ceny za konkretne nie pamiętam, klamkę też wybrałam ze względu na wygląd, bo nie przekonuje mnie "antywłamaniowość";) poza tym firma chce żebyśm wzięli też bramę, więc była skłonna do rabatów:)