agalind 10.08.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 że ja nie przepadam za ozdóbkami to mało powiedziane, ja ich nie cierpię, przynajmniej u siebie;) Wydawało mi się, że proste rzeczy np. drzwi będzie łatwo znaleźć a okazuje się, że wcale tak nie jest... Też wydawało mi się, że będę przebierać w ofertach, a wyszło jak zwykle - trochę pod górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.08.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 to fajnie! ja juz robiłam wstępne rozeznanie i wahamy się jeszcze między zwykłą drenażową a taka na pakietach/tunelach drenażowych. Wszelkie podpowiedzi bardzo mile widziane Nawet nie mam pojęcia co to jest?! Czym się różni zwykła od tej na pakietach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.08.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Jakie macie dalsze plany budowlane skoro SSZ już prawie prawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.08.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Jakie macie dalsze plany budowlane skoro SSZ już prawie prawie? Hydraulika, potem wylewki - przerwa na wyschnięcie wylewek i elektryka + alarmy, tynki w garażu, montaż bramy... pewnie do listopada nam zejdzie:) Wiem, że to nie jest typowa kolejność Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.08.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Pewnie tak. Napięty harmonogram:) Może zadam głupie pytanie, ale jakiego koloru masz uszczelkę przy szybie w oknie? Standardowo są czarne, ale zastanawiam się czy szara nie pasowałaby lepiej do złotego dębu niż czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.08.2011 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Szczerze powiem, że całkowicie nie przemyślałam tego detalu:eek: nawet nie wiedziałam, że mam wybór?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.08.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 to może ja zabiorę głos w sprawie uszczelki też myslałam poczatkowo o szarej ( jeszcze przy białych PCV w bloku) , ale podobno bardziej się brudzi. Teraz tez pytałam posrednika o kolor uszczelki i namawiał na zwykłą czarną i taką też mamy - jest naprawdę mało widoczna i nic absolutnie nie razi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ardea - kiedy pokażesz piękno swych profili już bez taśm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.08.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Dzieki ewanz. Właśnie wczoraj takim pytaniem zaskoczyli mnie w salonie. Podobnie jak Ty, Ardea, nie wiedziałam, że jest wybór. Rozumiem, że jesli ktos bierze np. grafitowe okna, to szara bedzie pasowala, ale przy zlotym debie nie bylam juz tego taka pewna. Stąd moje pytanie. Sprzedawca mowil, ze wiekszosc klientow wlasnie wybieraszara, a mi to jakos do konca nie pasuje. Co prawda nie mam gdzie tego podpatrzec, bo nawet w salonie mieli czarna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.08.2011 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Żartujecie sobie, a ja naprawdę jestem mile zaskoczona tymi oknami, bo zawsze chciałam drewniane... A ich piękno muszę dawkować Nie wiem kiedy te taśmy się odkleja? Chyba nie powinny być dłużej niż 2-3 tyg.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.08.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 podobno takie detale zaprzątają nam głowę tylko przy wyborach podczas budowy domu - podczas mieszkania i zwykłej eksploatacji nikt nie zwraca już na to uwagi. No chyba że chodzi o kolor fugi, która z jasnej przybrała kolor burej szmaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.08.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ardea - ja nie żartuje, tylko na poważnie pytam. Mam na myśli ukazanie tylko zewnętrznej strony. Na taśmie powinno być napisane do kiedy trzeba usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Czasami sobie myślę, że problem z wyborem wynika z tego, że sprzedawca mnie zakręci swoimi opowieściami, a nie z powodu mojego niezdecydowania. Bo ja z tych zdecydowanych bab, co to wiedzą czego chcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.08.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 oj sprzedawcy to potrafią dobrze kręcić, często nie można odróżnić co jest prawdą a co tylko ich wymysłem, żeby sprzedać towar; oczywiście najlepsze jest to, co właśnie mają w swoim magazynie lub na linii produkcyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.08.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ogólnie tam gdzie byłam właśnie można liczyć na fachowość i rzeczowość, dlatego tym bardziej mnie zdziwili wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a możesz napisać ile zapłaciłaś za te swoje KMT? bo ty masz te PLUS, ja na razie mam wycenę na standard ale trochę mnie nie przekonują tak do końca. Chciałam drzwi porządne antywłamaniowe (to dobre w standardzie w delta jest) ale mi tłumaczą, że nie warto w to inwestować jeśli będziemy zakładali alarm i przy wyjechanej w kosmos witrynie od tyłu. Sama nie wiem czy dokładać i mieć chociaż małe poczucie że jest antywłamaniowo czy tak to zostawić jak jest. Cena będzie pewnie z 600-800zł wyższa także nie tak małono i ta cholerna brama, wsyzscy mówią że Hormann i tylko Hormann, i że napęd brać od razu bo nie odżałujemy, tylko że 4tys za wrota garażowe to dla mnie 'przybogato'. U nas jeszcze tylko wiśniowski jest ale cena jeszcze wyższa bo nie mamy dojść rabatowych i jakieś jedne lokalne niepolecane :/ dobrze że akurat drzwi wejściowe i bramę na wiosnę zostawiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 10.08.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 jeśli chodzi tylko o aspekt estetyczny uszczelki w złotym dębie to pozostaje porównać, która bardziej pasuje - szara czy czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a co do taśm na oknach to przy upałach i mrozach nie powinny być oklejone ale przy takiej pogodzie jak teraz to nie ma (ponoć) problemu i mogą zostać na dłużej no i Ardeo faktycznie nietypowa kolejność, z reguły tynki się przed wylewkami robi ze względu na "brudną" robotę i możliwość zrównania tego co skapnie. A poiwedz - nie boisz się robić elektryki i alarmu i nie przykrywać tego od razu tynkami, w sensie czy nie obawiasz się, że przyjdą i kable zerwą jak na zimę zostawicie takie niewykończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.08.2011 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ewanz - na taśmie napis - eins Monat, prawda, że ładnie brzmi;) pumpaluna - boję się, bo ja wszystkiego się boję i nie wiem, czy tylko w garażu nie pociągniemy elektryki, z drugiej strony chciałabym już na zimę mieć alarm...o wylewki jestem spokojna, mamy specjalne pokrowce do przykrycia więc nie powinno nic się ubrudzić. Ja nie patrzyłam na antywłamaniowość drzwi, ten model do tego 100cm był tylko w serii Plus. Cena katalogowa samego skrzydła to chyba 1800zł, ale braliśmy trzy sztuki i ceny za konkretne nie pamiętam, klamkę też wybrałam ze względu na wygląd, bo nie przekonuje mnie "antywłamaniowość";) poza tym firma chce żebyśm wzięli też bramę, więc była skłonna do rabatów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 10.08.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a jaką bramę bierzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts