Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No krzeseł to ja na razie w ogóle nie planuję kupować. Stół do salonu kupimy później a na razie pójdzie nasz stary dębowy i obecne krzesła z kuchni takie a'la barowe z ikei. Jak dostaniemy zwrot za kolejną porcję vatu to wtedy kupimy.

Tubądzin widziałam w sklepie ale nie na aranżacjach tylko na "paleciaku", bierzemy pod uwagę po tychże oględzinach elegant nature (podobała nam się jeszcze seria braid, square i wave)

Zmieniłam koncepcję szafki wiszącej i okapu;) Szafka (taka płytka kubkowa) będzie odwzorowaniem wysokiej zabudowy, a okap tuba będzie zamieniony na kominowy skośny z czarnym szkłem... Trwa ustalanie szerokosci 60 czy 90? Modele w zasadzie byłam przywiazana do firmy Ciarko, ale pojawiło się ładne Neto (co to za firma?) i rozważam Amicę, bo by mi do indukcji pasował...

Ceny drzwi wewnętrznych z litego dębu nie są małe:( W sprawie kuchni - fornir modyfikowany do 2,5m idealnie daje się zgrac słojami, dłuższy już bez 100% gwarancji, ale nie ma dopłat za kontynuację wzoru w poziomie, bo prawdziwi artyści po prostu tak robią w standardzie ;)

Ciarko to mi się jedynie z przechodzącymi dreszczami kojarzy, nawet nie wiedziałam że jakiś producent się tak nazywa :D

Nazwa może nie zbyt szczęśliwie się kojarząca;) ale okapy mają dobre, te przynajmniej znam, Amica też cieszy się popularnością i jest bardzo chwalona, a Neto ma dobre parametry (mniej dB), ale skąd to się wzięło to nie wiem, muszę o tym poczytac, ceny mi nie pomogą, bo są zbyt zbliżone, wyglądem to chyba Ciarko wygrywa...

Ardea - przychodzę w 2 sprawach :)

1. zapraszam do mojego stołu :)

2. wybacz ale muszę sie pochwalić a chwalę się Tobie bo Ty w temacie ;) - Julka dostała się do etapu wojewódzkiego konkursu humanistycznego :wave: . dziś natomiast pisała kolejny etap konkursu z poprawnej polszczyzny i jest raczej zadowolona - podobno źle odmieniła Włoszczowa - napisała (we) Włoszczowej zamiast Włoszczowie choć przyznaję, że i ja bym źle napisała..... Niewazne. Najważniejsze jest ,że jest taka szczęśliwa, że gdyby mogła juz zaczęłaby czytać kolejne pozycje. A ja dopiero uruchamiam znajomości i szukam , googluję, allegruję......;) No własnie, nie masz przypadlkiem "Pan samochodzik i święty relikwiarz" ? Bo zdobyłam ale wersję elektroniczną. Na druk trochę tuszu zejdzie a jednak niewygodnie i niezdrowo się czyta z monitora....

Ardea - przychodzę w 2 sprawach :)

1. zapraszam do mojego stołu :)

2. wybacz ale muszę sie pochwalić a chwalę się Tobie bo Ty w temacie ;) - Julka dostała się do etapu wojewódzkiego konkursu humanistycznego :wave: . dziś natomiast pisała kolejny etap konkursu z poprawnej polszczyzny i jest raczej zadowolona - podobno źle odmieniła Włoszczowa - napisała (we) Włoszczowej zamiast Włoszczowie choć przyznaję, że i ja bym źle napisała..... Niewazne. Najważniejsze jest ,że jest taka szczęśliwa, że gdyby mogła juz zaczęłaby czytać kolejne pozycje. A ja dopiero uruchamiam znajomości i szukam , googluję, allegruję......;) No własnie, nie masz przypadlkiem "Pan samochodzik i święty relikwiarz" ? Bo zdobyłam ale wersję elektroniczną. Na druk trochę tuszu zejdzie a jednak niewygodnie i niezdrowo się czyta z monitora....

kup córce ebooka a ja Ci podeśle potężną kolekcje... :)

Ta niewłasciwa forma odmiany Włoszczowa została rozpropagowana przez media, dlatego dziecku się pomyliło. Gratulacje się Wam należą: Julce za konkurs, Tobie za dziecko:):):)

Niestety nie mam Nienackiego, mąż ma kolekcję, ale akurat nie tę częśc:(

Pumpaluna, to już ostatnia transza? Na ile części mieliście podzielone? Fajnie jest miec nagle tyle kasy na koncie:):)