Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wysłałam prośbę o wycenę zamówienia do sklepu internetowego w pobliskiej miejscowości w którym chcemy całe zakupy łazienkowe zrobić, czekam co mi odpiszą odnośnie transportu bo jak nie to pewnie sami tak pojedziemy. Trochę mi mina zrzedła bo bez wanny i płytek wyszło 8tys a prysznic bierzemy taki zwyklasty półokrągły cersanit :/

Pinacolada gratulacje dla Julki:)

A pochwalę się że Wika moja w zeszłym roku tez w Wojewódzkim startowała... W tym roku już odpuściła niestety, zmieniła jej się polonistka i nie miał ja kto motywować a do tego chyba jej się niestety priorytety zmieniły:/

A dzisiaj była u mnie koleżanka "bankowa" i ją kredytowo trochę pomęczyłam:)

Opowiedziała mi zabawna historię jak to jeden Pan upierał się że on chce mieć kredyt podzielony na 20 tysięczne transze:D

ps. a jak myslicie, ile transz planować??

Pinacolada gratulacje dla Julki:)

A pochwalę się że Wika moja w zeszłym roku tez w Wojewódzkim startowała... W tym roku już odpuściła niestety, zmieniła jej się polonistka i nie miał ja kto motywować a do tego chyba jej się niestety priorytety zmieniły:/

ps. a jak myslicie, ile transz planować??

U nas to wyłącznie zasługa polonistki. Julka za nia przepada ! odkąd ją uczy marzeniem Julki jest zostać śpiewającą panią od polskiego . Śpiewającą bo wcześniej miała zostać piosenkarką i trochę jej chyba szkoda tego marzenia :rotfl: Pierwsze jak wyczytałysmy na internecie wyniki to zadzwoniła nie do taty tylko do Pani Ani :D A Pani Ania dała taki popis okrzyków, że było ją słychać na odległość. I powiedziała, że jutro najpierw im pogratuluje a zaraz potem zabierają się do ciężkiej pracy :jawdrop:

My mielismy 3 transze

Pumpaluna do tej wyceny to wchodzą stelaże, miski wc, bidety, umywalki i wszystkie baterie oraz prysznic?

Lukarna podział na transze to akurat nie sprawia większego problemu - zrobicie kosztorys i harmonogram (co po czym) i samo wyjdzie - najczęsciej są 3-4. Wy właściwie to z kredytu wykończeniówkę robicie

Pumpaluna do tej wyceny to wchodzą stelaże, miski wc, bidety, umywalki i wszystkie baterie oraz prysznic?

Lukarna podział na transze to akurat nie sprawia większego problemu - zrobicie kosztorys i harmonogram (co po czym) i samo wyjdzie - najczęsciej są 3-4. Wy właściwie to z kredytu wykończeniówkę robicie

Nie tak do końca wykonczeniówkę:)

Dachówka już z kredytu pójdzie...

Nie tak do końca wykonczeniówkę:)

Dachówka już z kredytu pójdzie...

Poniekąd to zamknięty będziecie już kredytować. Można to zrobić na zasadzie takiego chociażby podziału transz (na szybko machniętego)

1. dachówka+okna,drzwi, brama

2. instalacje elektryczna, wod-kan, gazowa

3. wykończeniówka (w tym wylewki, tynki i cała reszta)

4. elewacja i ogrodzenie, zagospodarowanie terenu

Edytowane przez pumpaluna

Poniekąd to zamknięty będziecie już kredytować. Można to zrobić na zasadzie takiego chociażby podziału transz (na szybko machniętego)

1. dachówka+okna,drzwi, brama

2. instalacje elektryczna, wod-kan, gazowa

3. wykończeniówka

4. elewacja i ogrodzenie, zagospodarowanie terenu

Dzięki:) Kazdy pomysł się przyda:)

Ardea ja szukałam sklepu, który będzie miał wszystko co nas interesuje. Miało być nano do dolnej łazienki ale stwierdziliśmy, że do obydwu idzie seria gap. podobają mi się te kibelki, wygodne są więc nie będę kombinowała z sedesem dla krasnoludków o ile tylko okaże się że ten nam się mieści. Możesz zerknąć TUTAJ bo mają spory wybór