Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ardea - przychodzę w 2 sprawach :)

1. zapraszam do mojego stołu :)

2. wybacz ale muszę sie pochwalić a chwalę się Tobie bo Ty w temacie ;) - Julka dostała się do etapu wojewódzkiego konkursu humanistycznego :wave: . dziś natomiast pisała kolejny etap konkursu z poprawnej polszczyzny i jest raczej zadowolona - podobno źle odmieniła Włoszczowa - napisała (we) Włoszczowej zamiast Włoszczowie choć przyznaję, że i ja bym źle napisała..... Niewazne. Najważniejsze jest ,że jest taka szczęśliwa, że gdyby mogła juz zaczęłaby czytać kolejne pozycje. A ja dopiero uruchamiam znajomości i szukam , googluję, allegruję......;) No własnie, nie masz przypadlkiem "Pan samochodzik i święty relikwiarz" ? Bo zdobyłam ale wersję elektroniczną. Na druk trochę tuszu zejdzie a jednak niewygodnie i niezdrowo się czyta z monitora....

Gratulacje dla córy! I tak mi się z ową Włoszczową nasunęło - czyżby dyktando o słynnym peronie kolejowym traktowało? :)

Nie tak do końca wykonczeniówkę:)

Dachówka już z kredytu pójdzie...

Ja robiłam z kredytu wykończeniówkę - miałam 4 transze. Ale u mnie i tak to się nigdy nie mogło zgrać - niestety na większość rzeczy daje się spore zaliczki (np. kuchnia, drzwi, schody), a realizacja o wiele później, więc już się temat rozjeżdża. Podobnie z zakupami internetowymi - kupujesz np. armaturę, płytki - płacisz od razu, dostawa z kilka tygodni a montaż wiadomo, że następne kilka....

Nie umiałam zgrać tych transz z pracami za chiny ludowe - i tak się kończyło, że braliśmy z oszczędności a dopiero potem pokrywaliśmy transzą.

Pinacolada, Twoje dziewczynki podobne do taty?

Bardziej do niego niz do mnie :( Julka mieszana ale z przewagą w stronę Pawła. Nie mniej jednak na wielu zdjęciach podobna do swojej kuzynki - mojej siostrzenicy co dowodzi, ze moich genów tez ma sporo ;) Lena natomiast nawet nie jest podobna do Pawła tylko do jego (śp) ojca. paweł ma więcej genów po swojej matce a Lena to ksero rodziny teścia :yes: Bardzo podobna do siostry pawła z lat dziecięcych - mam nadzieję, że całkiem nie wda się w ciotkę bo ta nie dość że charakter ma wredny to od kilku lat straszy bez przebrania (tak sie dziewczyna zapuściła ;) ) :p

Ja robiłam z kredytu wykończeniówkę - miałam 4 transze. Ale u mnie i tak to się nigdy nie mogło zgrać - niestety na większość rzeczy daje się spore zaliczki (np. kuchnia, drzwi, schody), a realizacja o wiele później, więc już się temat rozjeżdża. Podobnie z zakupami internetowymi - kupujesz np. armaturę, płytki - płacisz od razu, dostawa z kilka tygodni a montaż wiadomo, że następne kilka....

Nie umiałam zgrać tych transz z pracami za chiny ludowe - i tak się kończyło, że braliśmy z oszczędności a dopiero potem pokrywaliśmy transzą.

Hmmm Myszonik to mnie nie pocieszyłas bo to co piszesz ma sens:(

Ale myślę że jakoś damy radę... Po prostu może ustalimy trochę odleglejsze terminy rozliczania transz bo u nas trochę to potrwa...;)

I co Esiak, widziałeś lodówkę na str. Masrercooka?

Zapomniałam Wam powiedziec, ze jutro idę oglądac Pilcha u znajomych... Jak będzie nie teges to go położę w pralni, tylko nic innego nie pasuje mi do wc:(

Ardea a jaką masz dużą pralnię??

I na poddaszu czy na parterze bo nie pamiętam?