Lukarna 12.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Pralnię mam na górze, wchodzi się bezpośrednio z łazienki, jest pod skosem z oknem połaciowym, użytkowej ma ok. 5m Bo się właśnie ostatnio zaczęłam nad ustawieniem w pralni zastanawiać i nijak nie mogę tego ogarnąć... Mamy w projekcie dodatkowy kibelek w pralni i się zastanawiam czy faktycznie będzie potrzebny i czy go nie wywalić:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 tutaj masz więcej informacji...np ona ma wysokość 2m zamiast 177cm i szerokość 60cm zamiast 54cm... więc nie wstawisz ją w komin do lodówek, tylko jeśli będzie stała wśród niższych mebli musi być obudowana frontem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Ty masz ogromną piwnicę, wiec masz dużo możliwości. Ja mało miejsca i skosy, ale już poustawiałam i nawet suszarka na pralce mi się zmieści i deska do prasowania, kosze na pranie i prasowanie oraz szafka na chemię i stojąca suszarka - nieźle pokombinowałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Esiak nadal nie kumam... Dlaczego jej nie zabuduję normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.01.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ponieważ ma inne wymiary niż typowe lodówki do zabudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Nie nie - w piwnicy nie będzie nic po co musiałabym schodzić częściej niż raz na miesiąc;) Wszystko ma być w pralni na poddaszu i planuję dokładnie taki program jak Ty: pralka, miejsce na suszarkę (na razie Minister mówi zdecydowane NIE ale mam swoje sposoby;)), deska, kosze (do segregacji, tak sobie marzę), suszarka rozkładana i oczywiście szafka na chemię No i własnie się zastanawiam nad tym kibelkiem bo przydałby się na pewno tylko gdzie go upchnąć...Bardzo podoba mi się pralnia Venus, widziałaś może?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No dlatego ją wybrałam, ale to chyba nie ma znaczenia dla stolarza? Jest sporo wyższa od typówek a szersza tylko 4cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Może to intymne pytanie, ale po co Ci kibelek w pralni, która jest na użytkowym poddaszu? Nie wczuwam się w to wnętrze, ma tylko byc funkcjonalne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 no ale jak stolarz ma Ci w miarę tanio kuchnie złożyć, to nie robi sam szafek meblowych, tylko kupuje je w hurtowni...a te gotowe są dopasowane do lodówek o wysokości 178cm wysokości i 54cm szerokości...jeśli chcesz tą lodówkę zgrać z innymi meblami, to obudowujesz ją frontami, w zależności gdzie będzie stała...spójrz w tego pdf-a co podałem, tam są rysunki, jakie ma ona możliwości zabudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 U mnie w pralni nie będzie kibelka tylko lodówka:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 no ale jak stolarz ma Ci w miarę tanio kuchnie złożyć, to nie robi sam szafek meblowych, tylko kupuje je w hurtowni... a te gotowe są dopasowane do lodówek o wysokości 178cm wysokości i 54cm szerokości... jeśli chcesz tą lodówkę zgrać z innymi meblami, to obudowujesz ją frontami, w zależności gdzie będzie stała... spójrz w tego pdf-a co podałem, tam są rysunki, jakie ma ona możliwości zabudowy... A było tak pięknie... Też chce wysoką lodówkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Zrobi mi tanio i z tą lodówką, bo widział te schematy, robił mi wycenę pod konkretne sprzęty, dojdzie tylko czarne szkło, ale to plan ostatnich paru dni. Nie robi z gotowców nigdy w życiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Lukarna, ja myślałam, że ten kibelek to ma być w piwnicy, a wychodzi, ze na poddaszu w pralni. Jesteście pewni, że będzie Wam tam potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Aga, u mnie w garażu stanie obecna blokowa albo zamrazarka jeszcze dodatkowo -chyba zrobię jakąś ściankę, zeby po otworzeniu bramy garażowej nie było tego widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Może to intymne pytanie, ale po co Ci kibelek w pralni, która jest na użytkowym poddaszu? Nie wczuwam się w to wnętrze, ma tylko byc funkcjonalne;) Ardea powiem tak: duża z nas rodzina to musi mieć dużo ekhm... ujść Ale na razie chyba zrobimy tak, że kanaliza będzie doprowadzona ale sprzętu niet. I jak się okaże że faktycznie by się przydał to się zrobi. Tak to sobie wymyśliłam:) w sumie to nie wiem kto wpadł na ten wspaniały pomysł z kibelkiem w pralni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Lukarna, ja myślałam, że ten kibelek to ma być w piwnicy, a wychodzi, ze na poddaszu w pralni. Jesteście pewni, że będzie Wam tam potrzebny? No własnie nie jestesmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Zrobi mi tanio i z tą lodówką, bo widział te schematy, robił mi wycenę pod konkretne sprzęty, dojdzie tylko czarne szkło, ale to plan ostatnich paru dni. Nie robi z gotowców nigdy w życiu! taaa, szafki sam skręca z mdf... kupują gotowe szafki, do tego odpowiednie fronty i robią kuchnie, wiesz jaki rynek jest akcesoriów do kuchni... jedna z hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Ostatnio widziałam kilka nówek-kuchni i w kazdej lodówka była dużo wyzsza niż standard (o ile jeszcze taki istnieje) i nie było mowy o wyzszej cenie z tego wzgledu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.01.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 A Wy nie planujecie jeszcze wc w okolicach garazu - piwnicy? Starczy Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 A Wy nie planujecie jeszcze wc w okolicach garazu - piwnicy? Starczy Wam. Nie, tam nie będzie. Ale dobra im Was więcej czytam tym więcej mnie watpliwosci co do tego kibelka nachodzi i utwierdzam się w przekonaniu że dobrze myslę żeby go zrezygnować To forum to kopalnia złota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts