Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Newsy

Lodówka - to, że nie wymaga szafy do zabudowy nie oznacza, że nie może być w nią wstawiona;) Zaskoczyłam Mastercooka i nie przewidzieli mojej opcji zabudowy;)ale nie musieli, bo jest to najnormalniejsza lodówka do zabudowy, tylko ma dodatkową możliwość - jeśli ktoś chce np. wolno stojącą lodówkę dopasowaną ze wszystkich stron do frontów mebli to ten model mu to umożliwia:) Ta dodatkowa opcja w niczym nie komplikuje moich planów zabudowy:P wg mojego stolarza wszystkie lodówki do zabudowy powinny mieć taką opcję:) Z wrażenia zapomniałam go zapytać jak czarne szkło modyfikuje cenę mojej kuchni

Vulcano Pilch - łazienka mojej znajomej 7m wyłożona płytkami od sufitu do podłogi, więc sobie zobaczyłam vulcano na dużej powierzchni. W świetle naturalnym są jasnoszare (w miom wc:no:), w sztucznym białawe złamane szarością, fuga 1,5 mm, czyli akceptowalnie przy tym formacie. Nie jest jednak idealnie: dużo odpadów, aby dobrać naprawdę te idealnie pasujące, równe płytki (urok nierektyfikowanych, ale da się) i nijak nie da się zgrać fug ściana- podłoga!

Mimo tego zostają:) do pralni kupię coś po sąsiedzku;)

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raczej kopalnia wątpliwości;)

Jedne rozwiałam, pojawiły się nowe:cool:

czy będziecie zgrywać kolory wyświetlaczy we wszystkich sprzętach? Nie interesuje mnie dyskotekowy efekt;)

U mnie mikro i piekarnik - niebieski, a indukcja - czerwony, okap mogę mieć Amicę czerwoną lub Ciarko niebieskie...

Płyta leży, więc jej nie widać tak bardzo, a piekarnik i mikro są wysoko naprzeciwko okapu...

a)wszystko wysoko niebieski, nisko czerwone

b)lewa str. kuchni okap i płyta - czerwone, prawa strona (mikro i piekarnik) - niebieska

Która opcja???

światełko które rzuca zmywarka (ta z ukrytym panelem) jest czerwone. Pada na podłogę ale nie wiem czy z prawej czy lewej str kuchni :p :P :p

powiem tak, gdyby nie to forum juz dawno miałabym wybrane sprzęty, kupione i rozplanowane płytki i trochę mniej siwych włosów na głowie ;) fakt nie miałabym zgranych fug ściana-podłoga, jednego koloru na wyświetlaczach w kuchni, przycisku geberitu centralnie na środku...itp. Juz sama nie wiem co wole bo czuję, że dopada mnie kolejna deprecha budowlana. Człowiek nie spi po nocach , przeżywa , zadręcza się a potem i tak na to nie zwraca uwagi.... Czy to wszystko jest naprawdę tego warte??!!

Ardea - to nie było absolutnie do Ciebie :no: Ja poprostu zastanawiam się czy my wszyscy tu zgromadzeni (zabrzmiało jak na kazaniu w niedzielę :p ) troszeczkę nie przesadzamy?? Czy to jest naprawdę aż tak ważne? Ja tak bardzo chciałabym już mieszkać a czuję, że to nie nastapi szybko :( jest jeszcze tyle decyzji do podjęcia a ja już najnormalniej nie mam siły :( :( :( :(

powiem tak, gdyby nie to forum juz dawno miałabym wybrane sprzęty, kupione i rozplanowane płytki i trochę mniej siwych włosów na głowie ;) fakt nie miałabym zgranych fug ściana-podłoga, jednego koloru na wyświetlaczach w kuchni, przycisku geberitu centralnie na środku...itp. Juz sama nie wiem co wole bo czuję, że dopada mnie kolejna deprecha budowlana. Człowiek nie spi po nocach , przeżywa , zadręcza się a potem i tak na to nie zwraca uwagi.... Czy to wszystko jest naprawdę tego warte??!!

(

Pinacolada święta słowa... ja się właśnie wczoraj nad tym zastanawiałam:) Ale się pocieszam, że nie jest ze mną źle: fugi niezgrane mi nie przeszkadzają (chyba) chociaż przycisk geberitu będę celowac pośrodku i gniazdka tez:D

Wszystko zależy od podejścia, jeśli kogoś to frustruje, zamiast przeżywać katusze może wziąć projektanta, jeżeli nie zwraca uwagi na detale to mu wiele pierdół nie przeszkadza i się nie frustruje - mnie to bawi, kręci nieziemsko i za nic bym z tego nie zrezygnowała!!! Mnóstwo wyzwań, kombinacji - to lubię:) Uwielbiam też o tym rozmawiać...

światło zmywarki będzie padać za wysoką zabudową w taki kącie:P

Lodówka - to, że nie wymaga szafy do zabudowy nie oznacza, że nie może być w nią wstawiona;) Zaskoczyłam Mastercooka i nie przewidzieli mojej opcji zabudowy;)ale nie musieli, bo jest to najnormalniejsza lodówka do zabudowy, tylko ma dodatkową możliwość - jeśli ktoś chce np. wolno stojącą lodówkę dopasowaną ze wszystkich stron do frontów mebli to ten model mu to umożliwia:) Ta dodatkowa opcja w niczym nie komplikuje moich planów zabudowy:P wg mojego stolarza wszystkie lodówki do zabudowy powinny mieć taką opcję:) Z wrażenia zapomniałam go zapytać jak czarne szkło modyfikuje cenę mojej kuchni

i to jest dobra wiadomość, ważne że sprawdziłaś, że wszystko będzie grało :)

Nie wiem czy pomogę: ja mam piekarnik i mikrofalę świecące na niebiesko (ale jak się o dziwo okazało to sprzęt tej samej firmy świecą różnymi odcieniami niebieskiego!!!), płyta i okap na czerwono - dyskoteki nie zauważam ;)

bo żeby było disco musi byc muza a Ty se radia do kuchni pewnie nie kupiłas :p

To albo olej fugi;) albo przeczekaj, może to przesilenie budowlane:)

Robię to etapami, sukcesywnie od początku, znam siebie i wiem, że gdybym musiała te wszystkie decyzje podjąć tuż przed wprowadzeniem ich w życie to bym ześwirowała. Mam nadzieję, że taka metoda pozwoli mi w miarę łagodnie przejść przez wykończeniówkę, którą uważam za najprzyjemniejszy etap budowy:) Gdy czytam, co ludzie przeżywają na samym końcu to ja na ich miejscu wzięłabym specjalistę, naprawdę pozwala oszczędzić wiele nerwów. Mnie na razie bawi, nie nudzi, bo jest wyzwaniem;)

Głowa do góry, jesteś bardzo kreatywną osobą i w końcu zapał wróci a wtedy nam pokażesz na czym polega urządzanie:)

Nie wiem czy pomogę: ja mam piekarnik i mikrofalę świecące na niebiesko (ale jak się o dziwo okazało to sprzęt tej samej firmy świecą różnymi odcieniami niebieskiego!!!), płyta i okap na czerwono - dyskoteki nie zauważam ;)

Myszonik, bo wybrałaś wersję b, a dyskoteka była wersją - c;)

Esiak - radio to muza a dyskoteka to jeszcze światła. Tylko błagam nie montuj w łazience mikrofali i okapu :rotfl:

sorki ale ja dzis juz po winku rozluźniającym .....

Zara nie pomogła - kupiłam 1 sweterek na przecenie za 29,99 :( I jest taki sobie. Wziełam do przymierzalni 9 sztuk a kupiłam tylko 1 , buuuuuu..... Gruba jestem :(

Nadrobiłam wszystkie wpisy i wychodzę na straszną ignorantkę. Nawet nie przyszło mi do głowy patrzeć na kolor cyferek z wyświetlacza. Chyba by mnie mąż śmiechem zabił gdybym o coś takiego zapytała w sklepie ;) Mówiąc szczerze to nie przywiązuję do tego wagi pewnie dlatego, że teraz z wyświetlaczem mam tylko kuchenkę więc na razie o tym nawet nie myślałam.

A propos szafek kuchennych, ja chciałam do samego sufitu, myślicie że to zły pomysł??