Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie wszystkie płytki Taranto, tylko rozmiary inne. W wc też bym je położyła, ale są zbyt ciemne. Nuuudaaa;)

Aga, Masto będziesz kładła jak leci, czy pilnowała zgrania się tych "fal"? Nawet nie wiem jak je się układa, żeby była taka jakby kontynuacja falki

Jak leci to na pewno nie, bo potem to bym dopiero się wściekła;) Na tych płytkach są strzałki jak ułożyć ten wzór. Chociaż znając życie najpierw sama to wypróbuję;)

Nie pomyślałam w ogóle o tym, że jak nie będzie płytek na ścianie to jakoś trzeba ją wykończyć; pokazałybyście te listwy mdf?

Ja płytki łazienkowe też kupuję u siebie, niewiele drożej będzie niż na plytki24.pl. Jedynie pomyślę co zrobić z zamówieniem drewnopodobnych bo u mnie nawet te najtańsze są sporo droższe. Ceramikę planujemy w zależności od rabatów - albo na miejscu albo ze sklepkati.pl bo cenowo jeśli idzie o ceny rzeczy+transport najlepszą ofertę mają.

Spędziliśmy dzisiaj kilka godzin na łażeniu po sklepach z akcesoriami do łazienek i powiem tylko tyle - WIELKIE rozczarowanie. Przejechaliśmy ponad 100km a tam wybór mniejszy niż lokalnie (tzn słabsze wystawki-wizualizacje), zerowa szansa obejrzenia jakiejkolwiek roca poza hall i dama senso (te też tylko w 1 sklepie), armatura firmy krzak i tres, brak deante czy kludi, wanny excellent są moim zdaniem żółte więc odpadły a ani koła ani poolspa nie mieli. Wróciliśmy więc do domu z przekonaniem, że trzeba docenić nasze 'wypierdziewie pospolite'. Ostatecznie mąż stwierdził, że na górę też idzie tubądzin - elegant nature - tyle że same jasne płytki na ścianę nad wannę i na geberit plus dekor ten jaśniejszy nad wannę, a na podłogę jakieś szare 60x60 pójdą. No i jednak przekonałam go do woodentica na cały dół, zamiast substytutów koło-drewno-niestojących :) Pewnie gdyby nie to, że uśmieliśmy się jak dzieci, nacieszyliśmy byciem tylko we dwoje to byłabym wściekła a tak... postawiłam na swoim więc mimo że nie kupiliśmy nawet 1 złamanej rzeczy domowej to i tak fajny dzień mieliśmy.

Aga, dzięki za namiary na schody, fajne, ale dywanowymi bym ich nie nazwała. Białe matowe płytki dość duży wybór ma Rako, ale nie wiem czy mają Twoje rozmiary... Od wczoraj mam prawie 39 gorączki, a czeka mnie tydzień pełen zawodowych wrażeń, więc muszę wyzdrowieć i nie mam siły poszukać.

Pumpaluna, czyli mimo nieudanych zakupów miałaś udany dzień:) Ja już zwątpiłam w Roca Gap, bo kształt ma fajny, ale te zagłębienia z boku..., chyba poszukam czegoś innego, ale w podobnej klasie cenowej. Rozumiem, że wszędzie w łazienkach będzie Elegant, a na podłogach na dole Woodentic?

Nie, nie - dolna łazienka bez zmian modern square - 2 ściany (te prysznicowe że się tak wyrażę) w graficie, ściana przeciwległa na drugim końcu łazienki z tymi się nie stykająca w tym brudno-kremowym z lustrem otoczonym drobnym dekorem. Geberit będzie albo taki jak podłoga woodentic ochra albo też ten jasny.

Górna łazienka dokładnie tak komponowana jak TUTAJ widać

Ja się naparłam na roca gap ze względu na wygodę, fajnie się na nim siedzi (lepiej w porównaniu z kołem style). Też mnie to zagłębienie boli, bo nie lubię zakamarków do sprzątania, ale na roca element ani nawet roca hall nas nie stać więc wybór dokonany. Na szczęście to mąż sprząta częściej niż ja ;)

ps. nie znalazłam nawet JEDNEGO piekarnika z nieprześwitującą szybą :devil:

No "lustrzanek" też ani w media-markt ani w takim drugim większym nie było.

Z tymi wizualizacjami to mam cichą nadzieję, że mi je w ogóle dadzą bo coś ostatnio koleżanka mówiła, że w jednym z salonów nie dają.

Wizualizację kuchni odpuszczamy, trzeba wpłacić 500zł kaucji, zwracanej dopiero po zamówieniu systemów.

Dziewczyny a jak macie zamiar sobie poradzić z bateriami do wanny? Bierzecie montowane na ścianie czy nawannowe? Jeśli nawannowe to pokażcie wannę. Naczytałam się na forach, że to zły wybór i mam obawy jak to by się w ostatecznym rozrachunku sprawdzało. Na podtynkowe to już chyba za późno skoro tynki poszły, co? W tych na ścianie przeraża mnie to, że znowu wąż od prysznica będzie mi w wannie zalegał :(

U nas by nie miała co odbijać - po drugiej stronie będzie pusta ściana :p

W mojej blokowej odbija salon, po prostu to, co jest na przeciwko.

W sprawie baterii już była debata w moich komentarzach, Aga czytała gdzieś, że woda z węża od prysznica może wpływać za wannę. Trochę się wystraszyłam, bo nie chcę hodowli grzybków i wysłalam maila do projektanta wnętrz mojej przyjaciółki. Jego zdaniem woda nie ma prawa wpływać, chyba że jest błednie zamontowana bateria, w jego karierze nigdy nie słyszał o takim przypadku. Nawet jeśli bateria nie jest z najwyższej półki to i tak liczy się montaż.

Ja planuję tę samą co Ty i montowaną tak jak u Myszonik.:)

Kurcze u nas nie ma jak odsunąć tej wanny od ściany, chyba że dobudować kawałek półki w tej wąskiej części wanny (tu gdzie nogi będą i kurek odpływowy). Musiałabym najpierw projekt mieć żeby podjąć decyzję. Tylko czy to nie będzie beznadziejnie wyglądało jak my nie planujemy obudowywać wanny kafelkami tylko akrylową dajemy?