pumpaluna 21.01.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Chyba zdam się na wizualizację. Mieliśmy brać online ceramikę i baterie ale jak poczytaliśmy że z 3 dni potrafią przeciągnąć dostawę do miesiąca, nie ma możliwości zwrotu w ciągu 10dni a co więcej jest problem z reklamacjami to chyba jednak dopłacimy te 500-600zł i weźmiemy na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.01.2012 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Najgorsze są te utrudnione reklamacje... ja jeszcze nie mam wybranego sklepu, nawet nie znam okolicznych cen, zresztą ceramika też nie wybrana do końca, ciągle szukam czegoś innego... Z drugiej strony 500zł piechotą nie chodzi (byłaby druga umywalka;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 No różnica jest konkretna ale boję się ryzykować, zwłaszcza że nasz wykonawca za 2tyg chce zaczynać łazienki i podłogi. Jeśli idzie o wannę to średnio mi się podoba mozaika, a tylko ta wchodzi w rachubę przy asymetrycznej wannie. Poza tym różnica w cenie mozaika vs obudowa jest spora (ponad dwa razy tyle!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.01.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Spróbuj jeszcze coś utargować. Widziałam kiedyś wannę asymetryczną obłożoną paskami z płytek, jak listwami i fajnie wyglądało. Nie da sie do takiej wanny zrobić prostej zabudowy k-g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Jestem ciekawa jak tną się te płytki, o ile miałaś na myśli paski TEGO typu. W sumie jeśli byłabym pewna, że będą się dobrze cięły tzn idealnie równo na paseczki no i że nasz wykonawca się podejmie, to bym zaryzykowała ale trochę mam pietra. Obudowa to jakieś cegły i płyta także samo to nie jest drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.01.2012 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Właśnie to miałam na myśli - wygląda fajnie. A woodentic przecież dałoby się tak położyć bez specjalnego cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.01.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Woodentic będzie na dole, akurat w łazience z prysznicem (i modern square). Na górze idzie elegant natur więc tu pole do popisu mniejszeNo nic, będę myślała jak pogadam z wykonawcą i w czasie realizacji projektu. Tymczasem uciekam. Dobrej nocy chorowitku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.01.2012 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ja cały dzień przespałam to mogę buszować, gorączkę zbiłam do 37,5 więc jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.01.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 pampalunonie ma takiej możliwości żeby kupując on line konsument nie mógł zwrócić towaru w ciągu 10 dni od zakupu - to gwarantuje ustawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.01.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Myszonik taką opinię znalazłam na ceneo i opineo, wielokrotne komentarze o problemach ze zwrotem i reklamacjach. Na razie jeszcze podjedziemy do znajomego i zobaczymy jaki może nam dać rabat lokalnie. Jeśli różnica nie przekroczy na wszystkim 500zł to bierzemy tutaj. Poza tym tak sobie myślałam, że przy takich większych, droższych zakupach to łatwiej jednak brać z płatnością przy odbiorze, w razie czego nie płacisz jak coś nie pasuje i tyle. Kolejne pytanie - JAKIE STELAŻE KIBELKOWE BIERZECIE? W jednym ze sklepów polecali nam grohe, nasz wykonawca mówi, żeby na tym nie oszczędzać i wziąć geberit (różnica w cenie na 2 szt to ponad 600zł) a najwyżej do bidetu coś tańszego. Zgłupiałam z lekka mówiąc szczerze, fakt że wczoraj macałam i grohe taki "latający" trochę a geberit solidniejszy ale czy to jest istotne skoro to i tak jest zamurowane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.01.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 A to się nie zrozumiałyśmy - rozumiem, że dany sklep "robi problemy", ale tak naprawdę nie ma żadnych podstaw odmowy zwrotu towaru, więc racja jest po stronie klienta - acz rozumiem, że nie każdy ma czas i ochotę bawić się potem w odzyskiwanie swego od sklepu. Stelaże powinnaś dobrać pod kątem przycisków, które Ci się bardziej podobają Nie wiem dlaczego Wasz wykonawca tak wychwala geberit, bo grohe nie są od nich nic gorsze (a moim zdaniem nawet lepsze, bo przyciski chodzą leciutko i płynnie). Podobno b. dobre i konkurencyjne cenowo są TECE i mają fajne, niedrogie przyciski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.01.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Myślę, że on chwalił geberit bo tylko te montuje, jakby nie było są najpopularniejsze Mówiąc szczerze to nad przyciskiem zupełnie się nie zastanawiałam, nie mam pod tym kątem określonych wymagań i jeśli bym miała brać grohe to bym poszła na łatwiznę i wzięła jakiś zestaw z promocji np jak ten niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.01.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 To weź grohe - w użytkowaniu są super, a jeśli chodzi o jakość i trwałość nijak nie ustępują geberitom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Aga, dzięki za namiary na schody, fajne, ale dywanowymi bym ich nie nazwała. Białe matowe płytki dość duży wybór ma Rako, ale nie wiem czy mają Twoje rozmiary... Od wczoraj mam prawie 39 gorączki, a czeka mnie tydzień pełen zawodowych wrażeń, więc muszę wyzdrowieć i nie mam siły poszukać. Oczywiście, ze nie są dywanowe, bo właśnie nie udało się ich zrobić (za wąskie stopnie). Dywanowe musiałyby mieć stopień i podstopnicę ścięte pod kątem 45st, z tym, że głębokość stopnia min. 28cm. Mam nadzieję, ze lepiej się czujesz. Mój sposób na przeziębienie to pyralgina, vit. C 1000mg, nurofen i dużo spania. Życzę zdrówka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.01.2012 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Niestety nie obejdzie się bez wizyty u lekarza i zwolnienia, nocami gorączka wraca, rano jestem jak z krzyża zdjęta i jeszcze przyplątało się zapalenie spojówek:( Gdzie ma być te 28cm, przy ścianie? Jeżeli będzie 27cm to się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Niestety nie obejdzie się bez wizyty u lekarza i zwolnienia, nocami gorączka wraca, rano jestem jak z krzyża zdjęta i jeszcze przyplątało się zapalenie spojówek:( Gdzie ma być te 28cm, przy ścianie? Jeżeli będzie 27cm to się nie da? Koniecznie leć do lekarza, nie ma się co męczyć. Pytałam w różnych miejscach i mówili, ze 28cm to minimum żeby były wygodne schody. Jeśli jest mniej to trzeba zrobić nosek (a to już jak dobrze wiemy nie są schody dywanowe). Nie wiem czy 1 cm robi aż taką różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.01.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Wyceniałaś już takie schody? jakie są widełki cenowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 W prawdzie my będziemy mieć inne schody niż dywanowe ale mogę podać ceny orientacyjnie - robione z dębu z wybarwieniem na kolor panela i białymi barierkami od 8 do 10tys. Wyceniałam też jesion ale ten podawali mi tylko o jakieś 300-500zł taniej także się nie opłaca taka oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.01.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Znajomi robili podobne dębowe schody i zapłacili 14tys. Mam nadzieję, że znajdę tańszego stolarza. EDIT: Cena razem z balustradą, której trochę maja, bo na poddaszu całe schody wokół są z balustradą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Ja mam dębowe z balustradą za 14.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts