Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałam Wam pokazać fotkę, która mnie dziś mocno rozbawiła, ale nie chce się wkleić... może później spróbuję. Znajomy przesłał mi zdjęcie ptaka (chyba?);) z zapytanie co to za gatunek - a tam szary kształt na tle szarego nieba:D Nieźle mnie docenił, ale wróżyć to ja nie umiem;) Mam nadzieję, ze uda mi się pokazać, co chciał żebym oznaczyła

Nie za bardzo, będzie tylko lekko stylizowana na górskie schronisko;) a te surowe, tradycyjne drzwi pasują do wszystkich pomieszczeń, w których będą.

U mnie chyba najwięcej będzie bieli i dębiny, trochę szarości i kropla czerni.

Lubię jasne wnętrza i nie widzę tam nawet kropli czarnego;)

Chciałam Wam pokazać fotkę, która mnie dziś mocno rozbawiła, ale nie chce się wkleić... może później spróbuję. Znajomy przesłał mi zdjęcie ptaka (chyba?);) z zapytanie co to za gatunek - a tam szary kształt na tle szarego nieba:D Nieźle mnie docenił, ale wróżyć to ja nie umiem;) Mam nadzieję, ze uda mi się pokazać, co chciał żebym oznaczyła

Wziął Cię za eksperta;)

Ważne decyzje za mną. Zamówiłam już obydwie łazienki i woodentic ochra na cały dół (poza salonem). Poza tym w KOŃCU, po wielkich bojach i dziesiątkach obejrzanych modeli wybrałam piekarnik. Nie było nic co do końca spełniało nasze wymagania (przy cenie do 1,5tys bo owszem były ale ale za 2,5!!!) także decyzja padła na ten model na zasadzie mniejszego zła. W sumie teraz mam amice, siostra i koleżanki też mają i chwalą także liczę, że dalej będę zadowolona. Teraz muszę go jeszcze tylko zamówić ale to jak dokonamy wyboru pralki (mamy 3 na uwadze - lg, beko i samsung)

Ważne decyzje za mną. Zamówiłam już obydwie łazienki i woodentic ochra na cały dół (poza salonem). Poza tym w KOŃCU, po wielkich bojach i dziesiątkach obejrzanych modeli wybrałam piekarnik. Nie było nic co do końca spełniało nasze wymagania (przy cenie do 1,5tys bo owszem były ale ale za 2,5!!!) także decyzja padła na ten model na zasadzie mniejszego zła. W sumie teraz mam amice, siostra i koleżanki też mają i chwalą także liczę, że dalej będę zadowolona. Teraz muszę go jeszcze tylko zamówić ale to jak dokonamy wyboru pralki (mamy 3 na uwadze - lg, beko i samsung)

Linia Integra jest bardzo fajna. Myślę, ze nie będziesz żałować. Nie znam nikogo, lto narzekałby na ich piekarnik czy płytę.

Pumpaluna, a ten Twój piekarnik ma nieprześwitującą szybę? Nie przekonałam Cię do dwóch komór pieczenia... Amica od dawna uchodzi za specjalistę w grzaniu. Ja też będę miała ich indukcję i nie chyba nie będzie mi przeszkadzało, że nie jest z tej samej firmy co piekarnik:)

A co jest nie tak z płytami Ammici, że wzięłaś Boscha?

Edytowane przez Ardea

Szyba jest z odbiciem lustrzanym. Wygląda to tak jak na tym zdjęciu w wątku kuchennym post nr 13872

Dla mnie te dwie komory pieczenie to był na tyle zbytek, że nie chciałam inwestować większej kasy (400zł i więcej), a wybór wyżej pokazywanej amici jest trochę na zasadzie cięcia kosztów (trzeba na czymś oszczędzać skoro zamówiłam dzisiaj 30m2 woodentica) . Płyta boscha to dlatego, że za prawdziwy bezcen ją mieliśmy i grzechem byłoby nie skorzystać. Żadnej innej nie szukaliśmy ani nie porównywaliśmy, ta nasza ma bardzo dobre recenzje w necie i parametry niczego sobie także to nam wystarczyło

Edytowane przez pumpaluna

Czyli nie słyszałaś negatywnych opinii o płytach Amici. Bardzo dobrze, bo już się bałam, że znów będę musiała szukać czegoś innego, a Amica mi odpowiada i pod względem funkcji i wyglądu i oczywiście ceny:)

Wręcz odwrotnie - słyszałam sporo pozytywnych od zadowolonych użytkowników płyt indukcyjnych amici :)

Bardzo ładna ta kuchnia i piekarnik w zabudowie też się super prezentuje. Z informacjami w necie to jest tak, że każdy produkt ma dobre opinie i negatywne;) Ja w sprawach kuchennych wiem czego potrzebuję i szukałam tych funkcji, potem robiłam selekcję pod względem estetyki i na końcu weryfikację cenową:)

ja chyba wezmę grohe z cosmopolitan

Pumpaluna, kupiłaś całe wyposażenie łazienek (wc, umywalki, baterie itp) czy tylko płytki? Jaki wybrałaś stelaż pod wc? Myśle, że do góry damy Grohe a na dół Geberit. No chyba, że znajdę jakiś pasujący na dół przycisk;)

Zakupy kompleksowe, od syfonów przez armaturę, ceramikę aż po płytki :) Stelaż grohe do miski gap (ta sama w obydwu łazienkach), a do bidetu nawet nie wiem jaki - poprosiłam o najtańszy z przyzwoitych. Mówiąc szczerze olałam przycisk, jest najzwyklejszy ze zwykłych - widziałam ale nawet teraz bym go online nie odnalazła, jak kiedyś będziemy mieli dużą kasę to wymienimy. Obsługiwał mnie znajomy więc trochę zmian było i np kabina ostatecznie radaway a nie cersanit, armatura paffoni a nie deante, wanna koło a nie poolspa czy excellent (booosh ale excellent jest żółta!!!). Jedynie nie podjęliśmy decyzji co do deszczownicy. Ta którą mi doradzał przekracza nasz budżet o 600zł więc na razie nie wzięliśmy i będziemy czegoś innego, tańszego szukać. Jak nic nie znajdziemy to będzie deante albo ferro czy inna chińszczyzna