Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na Ciebie w sprawach technicznych i muzyczno-rozrywkowych zawsze można liczyć:) Dzięki:) Te moje mają ok. 8tyg. i były dogrzewane, więc jeśli pogoda pozwoli to w przyszłym tygodniu płytkujemy kotłownię i garaz.

Info w sprawie drzwi - nowo wstawione drzwi sąsiada właśnie przemarzły, a nasze stalówki te do domu i te do kotłowni trzymają się dzielnie:)

Jakoś na tym etapie już mi się focić nie bardzo chce. Piec hula, połowa garażu ma płytki. Wyrysowałam z wykonawcą kominek i tylko zamówić jutro pójdę. Był pan schodziarz, zrobił pomiary, zapłaciłam zaliczkę i mają być w ostatnim tygodniu marca (kasuje nas 8tys grrr - dębowe 8stopni wachlarzowych, 8 prostych, białe 4cm kwadratowe tralki, trepy/stopnice wybarwiane 2 tony mocniej niż nasze panele i w takim samym kolorze listwa naścienna); niestety za balustradę na tarasie chce 3,5tys, drogo ale chyba nie mamy wyjścia :/

Esiak, co , jak co, ale drzwi na pewno masz najładniejsze:)

Pumpaluna - wtedy, kiedy najfajniejsze rzeczy się zaczynają to Tobie się focić nie chce?!;) Pomierzyłam nasze stopnie i masakra każdy ma inną szerokość od 29 do 27

Ciekawe jak da sie do sensownie obłożyć? Na oko tych róznic nie widać i są bardzo wygodne, ale nie wiem jak bedzie gdy dojdzie drewno...

Mówisz o balustradzie tego dużego tarasu nad garazem? Będzie taka sama jak ta schodowa?

Esiak, co , jak co, ale drzwi na pewno masz najładniejsze:)

Pumpaluna - wtedy, kiedy najfajniejsze rzeczy się zaczynają to Tobie się focić nie chce?!;) Pomierzyłam nasze stopnie i masakra każdy ma inną szerokość od 29 do 27

Ciekawe jak da sie do sensownie obłożyć? Na oko tych róznic nie widać i są bardzo wygodne, ale nie wiem jak bedzie gdy dojdzie drewno...

Mówisz o balustradzie tego dużego tarasu nad garazem? Będzie taka sama jak ta schodowa?

U nas podobny rozrzut szerokości. Tylko, że przesunięcie kilku stopni o 2 cm spowoduje, ze całe schody sie przesuną:bash:

Balustrada tarasu to mają być 3 poprzeczne dechy (na TEJ zasadzie) , tyle że taras jest 3x7 więc "trochę" materiału potrzeba. Musimy zdecydować jakie ogrodzenie robimy bo jeśli metalowe to ni przypiął ni wypiął taka balustrada, jeśli jednak zdecydujemy się na drewniane to wtedy i balustradę balkonową zrobimy w drewnie