Esiak 26.01.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 przecież nie wrzucałbym oryginalnej wersji, która wszyscy znają... jak już coś zapodawać to ciekawego i rzadkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.01.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Po jakim czasie od wylania wylewek można kłaść płytki? Do gresu chyba nie trzeba jakoś specjalnie wygrzewać wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.01.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) nie musi być taki suchy jak pod drewno...do grubości 4cm każdy 1cm schnie około tygodnia, powyżej 4cm grubości każdy następny 1cm schnie około 2 tygodni... Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.01.2012 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Na Ciebie w sprawach technicznych i muzyczno-rozrywkowych zawsze można liczyć Dzięki:) Te moje mają ok. 8tyg. i były dogrzewane, więc jeśli pogoda pozwoli to w przyszłym tygodniu płytkujemy kotłownię i garaz. Info w sprawie drzwi - nowo wstawione drzwi sąsiada właśnie przemarzły, a nasze stalówki te do domu i te do kotłowni trzymają się dzielnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.01.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A sąsiad jakie ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.01.2012 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Gerdę. Rano mówił mężowi, ze miał sople na klamce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 29.01.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Patrzyłam na nasze drzwi i póki co (odpukać) nic sie nie dzieje. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.01.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 U nas też nie przemarzły, uffff My w kotłowni płytki już mamy, teraz pora na garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Pumpaluna, pamiętaj żeby zdać fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.01.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 a nasze drzwi drewniane w dotyku są nawet ciepłe od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jakoś na tym etapie już mi się focić nie bardzo chce. Piec hula, połowa garażu ma płytki. Wyrysowałam z wykonawcą kominek i tylko zamówić jutro pójdę. Był pan schodziarz, zrobił pomiary, zapłaciłam zaliczkę i mają być w ostatnim tygodniu marca (kasuje nas 8tys grrr - dębowe 8stopni wachlarzowych, 8 prostych, białe 4cm kwadratowe tralki, trepy/stopnice wybarwiane 2 tony mocniej niż nasze panele i w takim samym kolorze listwa naścienna); niestety za balustradę na tarasie chce 3,5tys, drogo ale chyba nie mamy wyjścia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Esiak, co , jak co, ale drzwi na pewno masz najładniejsze:) Pumpaluna - wtedy, kiedy najfajniejsze rzeczy się zaczynają to Tobie się focić nie chce?! Pomierzyłam nasze stopnie i masakra każdy ma inną szerokość od 29 do 27 Ciekawe jak da sie do sensownie obłożyć? Na oko tych róznic nie widać i są bardzo wygodne, ale nie wiem jak bedzie gdy dojdzie drewno... Mówisz o balustradzie tego dużego tarasu nad garazem? Będzie taka sama jak ta schodowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Esiak, co , jak co, ale drzwi na pewno masz najładniejsze:) Pumpaluna - wtedy, kiedy najfajniejsze rzeczy się zaczynają to Tobie się focić nie chce?! Pomierzyłam nasze stopnie i masakra każdy ma inną szerokość od 29 do 27 Ciekawe jak da sie do sensownie obłożyć? Na oko tych róznic nie widać i są bardzo wygodne, ale nie wiem jak bedzie gdy dojdzie drewno... Mówisz o balustradzie tego dużego tarasu nad garazem? Będzie taka sama jak ta schodowa? U nas podobny rozrzut szerokości. Tylko, że przesunięcie kilku stopni o 2 cm spowoduje, ze całe schody sie przesuną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Rozmawiałaś już z jakimś schodziarzem? Da sie to sensownie skorygować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Z jednym gadałam, ale mnie nie przekonał mówiąc: "Pani, wszystko sie da". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Z jednym gadałam, ale mnie nie przekonał mówiąc: "Pani, wszystko sie da". Mnie to przekonuje;) Lubię rzeczowe argumenty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Mnie to przekonuje;) Lubię rzeczowe argumenty;) Pan był bardzo rzeczowy: Ja: Ile to bedzie kosztowało? Pan: Dogadamy się Uwielbiam takie merytoryczne rozmowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Balustrada tarasu to mają być 3 poprzeczne dechy (na TEJ zasadzie) , tyle że taras jest 3x7 więc "trochę" materiału potrzeba. Musimy zdecydować jakie ogrodzenie robimy bo jeśli metalowe to ni przypiął ni wypiął taka balustrada, jeśli jednak zdecydujemy się na drewniane to wtedy i balustradę balkonową zrobimy w drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Pumpaluna, fajne te Twoje dechy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Nie boisz się, że dzieciaki będą sie wspinać na szczebelki? W niektórych miastach nie pozwalają robić poziomych elementów w balustradach na balkonach...U nas nie ma takiego zakazu, ale chcę zrobić takie wąskie szparki, żeby nóżka wspinaczowi nie weszła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts