Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najtańszy ;) A poważnie mówiąc nie zależało mi na kw tylko już na wymiarze i cenie, akurat spełnił je wkład wiktor , teraz się zastanawiam czy poszukać u lokalnych kamieniarzy (pomniki robiących) czarnego/szarego/białego kamienia czy zamówić z kratek coś takiego 1 i 2 tylko zastanawiam się jak to będzie wyglądało przy szarawych ścianach. Z drugiej strony meble będą czarnobrązowe a parapety wiecie jakie więc takie przejście może by i uszło. Jak myślicie?

A propos tanich to pan mi w sklepie zaproponował Antka ale ten jest sporo mniejszy (szyba mniejsza o 13cm na długości)

Do kamieniarzy pójdę jutro, o ile mój mąż odpuści. Na razie umówiłam się z wykonawcą że będzie biała ściana bez kamienia. Zobaczymy jak pójdzie z obkopcaniem ściany.

mówisz o czymś takim?

http://www.focus-stones.pl/shared/upload/editor/materialy/lupek/everestgreen.jpg

to był pierwszy pomysł męża ale obawiałam się że będzie to jeszcze gorzej czyścić niż całą białą obudowę. Gdybym wiedziała, że ten kominek pociągnie taką kasę i będzie takim problemem to bym go w ogóle nie robiła. Jeśli ma się kasę to można kombinować ale na chwilę obecną robocizna i sam wkład to już ponad 4tys a gdzie jeszcze rurki, stelaże, płyty i ta cholerna obudowa

Jak to dobrze mieć sąsiada :) Już wiem, że współpracują z firmą która robi nie tylko parapety ale też schody i.... obudowy do kominka wszelkiej maści. Przygotowałam więc co mi się podoba i mają teraz wycenić (jedna typowa ramka jak do zdjęcia, druga taka jakby z liter L się składająca) no i teraz poczekam na cenę a potem na dowiezienie wybranych kamieni (3 w czerni, 1 biały)