Ardea 01.02.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 krzesełko w stylu skandynawskim z nowoczesną poduchą ze styropianu - konstrukcja made in Ola;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ardea, pamietam, że szukasz drewnianych surowych drzwi. Co Ty na to?:http://www.skleppd.pl/static/userfiles/image/produkty/518.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Albo takie mniej hardcorowe;):http://www.skleppd.pl/static/userfiles/image/produkty/521.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 te pierwsze cudo, ale tylko do sypialni by mi pasowały do łazienki już mniej. Te drugie zdecydowanie bardziej bez wyrazu, ale też bardzo w moim typie, skąd je masz? jeśli mnie będzie stac to zlecę takie stolarzowi, tylko bez takich okuc (okucia będą w garderobianych). Na lite dębowe mnie nie stac, sosnowych się boję, mąż też straszy rozsychaniem, wypaczaniem itp. fornirze nie będa surowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.02.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czysto nie jest, nie pokazałam schodów i salonu;) Placyk - nazywamy to lądowiskiem dla schodków strychowych. Wszystkie wymiary sprawdzę na jutro z natury:) Sam korytarzyk (ta kładka nad przepaścią ma 110 na 230) Pytałam bo u mnie kładka ma wymiar 120 na 300, a że nie mam ścianek działowych to sobie nie potrafię wyobrazić jak wyglądać będzie... To czekam na wymiary lądowiska:) I zastanawiam się gdzie u nas zrobimy właz na mini-mini-mini stryszek:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.02.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 te pierwsze cudo, ale tylko do sypialni by mi pasowały do łazienki już mniej. Te drugie zdecydowanie bardziej bez wyrazu, ale też bardzo w moim typie, skąd je masz? jeśli mnie będzie stac to zlecę takie stolarzowi, tylko bez takich okuc (okucia będą w garderobianych). Na lite dębowe mnie nie stac, sosnowych się boję, mąż też straszy rozsychaniem, wypaczaniem itp. fornirze nie będa surowe... Ostatnio w jakiejś gazecie "wnętrzarskiej" widziałam urządzony dom w stylu starej chaty i właśnie stąd mieli różne rzeczy. Od razu pomyślałam o Tobie:) W tym sklepie trochę kosztują, ale myślę, że stolarz zrobi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ardea przyjechało już w końcu wasze AGD? Do nas właśnie dzwonili że wszystko już czeka na odbiór ale po znajomości przetrzymają nam to u siebie w magazynie. Na jutro przewidziany jest kurier ze zmywarką, płytą i mikrofalówką ale to z innego źródła brane i miesiąc czekaliśmy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Aga, no ceny takie, jak za debowe lite powiedział mi mój stolarz - 2500 za drzwi to dość normalna cena, ale nie mieści się w moim budżecie absolutnie, muszę szukać o co najmniej tysiac tańszych. Piękne są. Pumpaluna, mam AGD, poza okapem, którego jeszcze nie zamówiłam, bo tuba wypadłą, wiec musiałam wybierać od nowa. Trzymamy wszystko w boksie magazynu kumpla. W domu by na razie przeszkadzały. I jak jesteś zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 02.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Postępy, postępy i jeszcze raz postępy. To się chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Fulek, ale nie takie jak u Was:) i Wy jeszcze duuużo samorobnie, a tego z niczym nie da się porównać. Ja się cieszę, gdy posprzątam, czy płytki przeniosę, bo mój mąż to nawet sporo robi:) Lukarna pytałaś o lądowisko - 210 na 310 to ten szerszy korytarzyk, na który będą się opuszczały schody strychowe, ten wąski prowadzący jedynie do łazienki, 230 na 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Trudno powiedzieć czy jestem zadowolona, obejrzałam w prawdzie kiedyś tam w sklepie ale listę dałam koledze i to on się wszystkim zajął. Właściwie to nawet nie wiem kiedy to przywiozą do nas bo dopóki mamy gdzie trzymać to nie zrobimy u siebie magazynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ty to się umiesz ustawić, do wszystkiego masz ludzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.02.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 To akurat mąż zadziałał, czasami mu się zdarza Bym zapomniała napisać, mamy u siebie dystrybutora drewbetu o czym dowiedziałam się na infolinii, po niedzieli skoczę spróbować coś ustalić (konkretnie o wycenę chodzi). Możesz zdradzić ile wzięła ekipa za robociznę (gotowe te słupki klinkierowe plus drewniane panele) przy jakiej ilości metrów? Chcę porównać naszą ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.02.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ardea: Nowa płyta Anathemy ukaże się nakładem KSCOPE 16-go kwietnia 2012r. Będzie nosić tytuł "Weather Systems" i muzycznie ma być kontynuacją "We’re Here Because We’re Here. Jak mówi Danny nie jest to na pewno album na imprezy... muzyka ma głęboko poruszać słuchacza, podnosić na duchu, a także zabierać do najzimniejszych zakamarków duszy. Tak więc tym razem nie tylko pozytywnie i optymistycznie. Oczywiście ma to być najlepszy album w dorobku zespołu http://www.kscopemusic.com/2012/01/31/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 (edytowane) Jak nie na imprezy to co to za płyta:P;) A poważnie - dzięki za info, moja miłość do Anathemy jest dozgonna:) Edytowane 2 Lutego 2012 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Aga, no ceny takie, jak za debowe lite powiedział mi mój stolarz - 2500 za drzwi to dość normalna cena, ale nie mieści się w moim budżecie absolutnie, muszę szukać o co najmniej tysiac tańszych. Piękne są. Nie sprawdzałam cen litych drewnianych drzwi, ale myślałam,że ok. 2000zł mogą kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 02.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Lukarna pytałaś o lądowisko - 210 na 310 to ten szerszy korytarzyk, na który będą się opuszczały schody strychowe, ten wąski prowadzący jedynie do łazienki, 230 na 110. To fajne to lądowisko, duże i wygodne. U nas na górze przestrzeń szumnie zwana komunikacyjną ma aż 21m ale mam kiszki:/ Ze schodów wchodzi się na korytarzyk 350 x 120 (z niego wejście do pralni, pokoi dziewczyn i do łazienki) Potem zakręcamy wzdłuż balustrady o 90 stopni, wchodzimy na drugi korytarzyk 300 x 120 (tam wielka szafa przesuwna) I dochodzimy nim do "przedsionka" 145 x 220 z którego jest wejście do naszej sypialni i pokoju Najmłodszego. Czyli z parteru, z kuchni do naszej sypialni mam 16,5 m - może nie będzie mi się chciało przynajmniej wstawać w nocy i podjadać, nie?? W sumie nie wiem po co ja się tak cieszę ale mnie bardzo rozbawiło to liczenie:D:D Tak się nie mogę doczekac momentu zamieszkania że "spaceruję" non stop po monitorze komputera... i fotki oglądam... i wizualizacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Słupki są betonowe:P 50m frontu, ławy pod słupki i 14 paneli, ilość i wysokość słupków muszę policzyć. Bramę i 2 furtki będziemy mieć stalowe. Ogrodzenie wraz z wylewką pod murki tarasowe i wylewką pod składzik opału robiła nam ekipa naszych murarzy i cena była za całość, więc zupełnie niewspółmierna do kosztów postawienia samego ogrodzenia (ale tanio wzięli). Sprawdzę i Ci wyślę wszystkie dane. Ja dziś bym murowała słupki zwyczajnie i je tynkowała, ładnie a taniej zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 My przeliczyliśmy wstępnie tradycyjne murowane vs te gotowce i wychodzi nam że gotowce jednak wyjdą ciut taniej. W mojej okolicy to wszyscy albo kamień albo klinkier mają więc nawet nie mam gdzie otynkowanych pooglądać. A czemu nie zdecydowałaś się na bramę taką samą jak ogrodzenie? Bo my właśnie taką rozważamy. No i u nas jednak 1/4 Twojego ogrodzenia więc nieporównywalnie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Duużo taniej wychodziło nam murowane i tynkowane - nie wiem gdzie ja miałam głowę. Bramę taką jak ogrodzenie ma Myszonik, ale na razie fotek brak. Ja chciałam mieć nawiązanie do stalowych balustrad balkonowych (brama i furtki będą bardzo podobne do balkonu). U nas słupków dużo, bo raz, że długa linia brzegowa;), potem słupki od bramy wjazdowej, furtka wejściowa, furtka śmietnikowa i jeszcze obudowę śmietnika będziemy mieć z tych słupków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts