pumpaluna 02.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Kurde o śmietniku nie pomyślałam :/ Chociaż u nas na ulicy wszyscy wystawiają za bramę. Muszę jeszcze pomyśleć jak to rozwiązać, kurczaki My zdecydowaliśmy się na drewniany taras i tylko pionowe słupki będą metalowe także metal ostatecznie nie przypiął ni wypiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Taras, to insza inszość, bo on od drugiej strony i tam żadnych balustrad nie będzie. Chyba, że Ty mówisz o swoim tarasie nad garażem? U mnie stal będzie i nawiązanie będzie stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Mówią o swoim nad garażem bo tylko ten robimy, będzie miał drewnianą balustradę (te 3 poprzeczne dechy łączone z pionowymi słupkami metalowymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czyli metal będzie. Nie robicie tarasu nisko? Ten nad garażem to przy Waszej sypialni? To gdzie będzie garden party;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.02.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Dokładnie - ten nad garażem to od nas z sypialni. Musi być ogrodzony raz że ze względu na dzieci a dwa chcę jakoś sypialniane wielkie okno odgrodzić przed oczami gapiów z ulicy nim się dorobimy zasłon a potem rolet Dolny taras to kiedyś w przyszłości. Stolarz zaproponował drewno egzotyczne ale to nie na naszą kieszonkę. Zobaczymy jak będziemy stali finansowo pod koniec budowy i jeśli będzie jeszcze jakaś kasa to może weźmiemy deskę kompozytową chociaż nie wiem czy w takim przypadku nie wolałabym jakiś płytek. Nad tym pomyślimy, możemy zrobić za rok, teraz jest wylany beton więc można po nim potańczyć będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 02.02.2012 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 My robimy taras z modrzewia, najwyżej częściej będziemy impregnować, a gdy będzie kasa to wymienimy na egzotyk. Mam obietnicę od kolegi z tartaku, że żywica lać mi się strumieniami nie będzie, nazywa się to deska ryflowana czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 My też deskę ryflowaną chcemy tyle że do modrzewia już mnie skutecznie zniechęcili więc skoro na egzotyk nas nie stać to będzie coś żeby się maź do 1,5tys zmieścić o ile w ogóle zrobimyTymczasem uciekam spać, jutro będę się na grzejnikach dogrzewać pewnie czekając na dostawę, szkoda że kominka jeszcze nie można odpalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.02.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Modrzew - absolutnie TAK. -mam 18m taras w domku letniskowym od 20 lat z modrzewia-w moim mieście jest ponad 100-letni modrzewiowy dworek- mnóstwo forumowiczów ma takie tarasy i elementy elewacji - nie narzekają Mnie to wystarcza i przekonuje do modrzewia. Egzotyk pojawi się, gdy przestanie mnie cieszyć impregnacja drewna, a pojawi się przypływ kasy:) Pumpaluna - pod Twoim wpływem zmieniłam piec na nową linię, ale model pozostaje bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.02.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Poczytałam Wasze tarasowe pogaduchy i zamarzyło mi się posiedzieć na słoneczku z książką w ręku Wyprzedzając niektórych, którzy pewnie powiedzą, że "teraz tez można", dodam, ze marzy mi się siedzenie na tarasie bez ryzyka odmrożenia tyłka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.02.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 W takich okolicznościach przyrody to książka przy kominku jest kuszącym rozwiązaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.02.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 NA kominek, przy którym można usiąść z ksiażką to muszę jeszcze "trochę" poczekać. Wiosny mi sie chce, tym bardziej, ze właśnie usłyszałam, ze na naszym osiedlu jest awaria sieci ciepłowniczej (pewnie nie wytrzymała tych mrozów) i sa zimne kaloryfery:bash: EDIT. Za oknem -15st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.02.2012 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Chyba będę musiała się przeprosić z pierwotną koncepcją drzwi (najprostsze i fornirowane), bo drewniane, żeby były porządne muszą kosztować... Siedzę i przeglądam drzwi... i ciągle szukam wanny. Co sądzicie: miska wc roca gap + wanna np. koło modo, czy do tej wanny miska koło style? W pierwszym przypadku chodzi o biele, w drugim o nieciekawe opinie o koło style i jednak Roca gap podoba mi się bardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.02.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Modrzew - absolutnie TAK. -mam 18m taras w domku letniskowym od 20 lat z modrzewia -w moim mieście jest ponad 100-letni modrzewiowy dworek - mnóstwo forumowiczów ma takie tarasy i elementy elewacji - nie narzekają Mnie to wystarcza i przekonuje do modrzewia. Egzotyk pojawi się, gdy przestanie mnie cieszyć impregnacja drewna, a pojawi się przypływ kasy:) Pumpaluna - pod Twoim wpływem zmieniłam piec na nową linię, ale model pozostaje bez zmian. a jeszcze lepiej modrzew syberyjski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.02.2012 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ja właśnie o syberyjskim pisałam;) Taki planuję, chociaż mój taras letniskowy z krajowego i trzyma się dzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.02.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Aga, właśnie w RMF słyszałam, ze w Trójmieście pękła rura ciepłownicza... czeka Cię grzejnik elektryczny, no chyba że uda się szybko naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.02.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Chyba będę musiała się przeprosić z pierwotną koncepcją drzwi (najprostsze i fornirowane), bo drewniane, żeby były porządne muszą kosztować... Siedzę i przeglądam drzwi... i ciągle szukam wanny. Co sądzicie: miska wc roca gap + wanna np. koło modo, czy do tej wanny miska koło style? W pierwszym przypadku chodzi o biele, w drugim o nieciekawe opinie o koło style i jednak Roca gap podoba mi się bardziej... Niestety porządne drzwi kosztują i chyba już sie pogodziłam z myślą, że nie bedzie porządnych drewnianych. Jeśli wanna koło modo, to zdecydowanie Roca Gap. Koło style zbytnio zaokraglone przy kanciastej wannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.02.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Aga, właśnie w RMF słyszałam, ze w Trójmieście pękła rura ciepłownicza... czeka Cię grzejnik elektryczny, no chyba że uda się szybko naprawić Wieczorem wychodzimy, więc nie bedziemy marznąć, a potem będziemy się przytulać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.02.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Aga - w takim razie miłego wieczoru (nie ma tego złego;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.02.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.02.2012 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Rozważania łazienkowe: skoro powierzchnia niemała 12m, wanna na innej ścianie, blisko okna i na innym tle (betonowo - drewnianym), miska na tle taranto dość daleko od wanny i w większym cieniu, wiec różnica w odcieniach nie będzie się zbyt rzucała w oczy (będą to jedyne białe elementy tego wnętrza) - pozostaje moja świadomość, ze są to sprzęty z innych firm i serii... myślę, że się przyzwyczaję Miska wc na 99% roca gap, wanna koło modo lub cersanit intro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts