Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przez weekend balowaliśmy (roczek chrześnicy i potem impreza nasza domowa):) Ferie jeszcze do końca tygodnia, ale nigdzie nie jedziemy, w ubiegłym roku zresztą też nie byliśmy.

Widzisz Aga, bo Ty wymyślasz, a ja szukam gotowców, np. krzeseł i wtedy nie ma problemu z namierzeniem towaru. Najtrudniej znaleźc coś, co mi pasuje na 100%

Najgorzej, że niektórych rzeczy nie można zobaczyć na żywo, tylko w internecie i wtedy zagwozdka: zamawiać w ciemno czy szukać dalej?

My naszej małej też kupimy coś białego z Ikea, pewnie podobny regał i biurko też takie, a komodę to jeszcze nie wiem, bo nie wybrała:) Ze starego domu biorę tylko ekspres, regał z do pralni i nic więcej.

Ekspres, oj tak, pierwszy pojedzie;)

Z mebli to na pewno stół i krzesła zabierzemy, bo choć do domu chcemy kupić nowy to przy niektórych imprezach rodzinnych jeden (nawet rozciągany) będzie za mało.

Edytowane przez agalind

A ja nie mam ekspresu a tak mi się marzy... I pewnie sobie tak szybko w nowym domu nie kupię:(

A zabieramy w sumie dużo:

- stół i krzesła (brzydkie są ale cóż:()

- naszą wersalkę - pójdzie do gościnno-biurowego

- duża szafa od Wiktorii (nie wiem gdzie będzie, ale jest nowa i szkoda mi ją wyrzucic;))

Zobaczymy jak będziemy stali z kasą ale przypuszczam, że pod koniec będzie krucho więc w razie "W" mogę wziąć jeszcze małym łóżka i pewnie tak zrobię, meble od nich z pokoju podzielę na pół i wstawię każdemu po regale aby na zabawki mieli...

Mam jeszcze komodę z Ikei, może iść do garderoby jakiejś...

W sumie całe wyposażenie pokoju Wiki jest OK, mogę je wstawić do "biura": regał na książki, biurko i stolik "kawowy" pasują do szafy:)

Przypuszczam, że weźmiemy wszytsko co się da i bedziemy stopniowo wymieniać...

Ja planuję stół nierozkładany i tylko jeden. Mamy małe rodziny, przyjaciół też nie udaje się ściągnąć wszystkich w jednym czasie, większe imprezy zawsze robimy w restauracjach, więc myślę, że taki mi starczy.

Oczywiście weźmiemy kino domowe i ubrania, książki, zastawę stołową...;) ale mebli :no:

Nasza lodówka już mocno zdezelowana i nie wiem ile by jeszcze pociągnęła więc bez żalu ją wymienię na nowszy model. Pralka przeciekać mi ostatnio zaczęła więc mówiąc szczerze to modlę się żeby dotrzymała.

Agalind my się o resztę nie obawiamy. Jesteśmy wyliczeni do kilkunastu tysięcy zapasu i po prostu musi starczyć. Sypialnia nasza to też seria malm więc nie będzie mocno kosztowna. Obecnego regału z salonu nie mielibyśmy jak nawet zabrać bo to meblościanka brw, jak przesuniesz to się rozleci :bash: także salon kupimy z czasem. Pewnie tak jak stół dopiero po zwrocie podatku.

Nasz stół odkupiliśmy od ludzi którzy mieszkali przed nami w domu mojej siostry, chcieli grosze to wzięliśmy. Po 2 latach kupiliśmy mieszkanie i .... stół mi się nie zmieścił. Stoi więc dębowy klasyczny stół od kilku lat w piwnicy i przynosimy go tylko na większe imprezy (przy czym wtedy trzeba wynieść z pokoju fotele także ogólnie jest czaaaaaaaaaaaaaad)