Ardea 06.02.2012 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 My naszej małej też kupimy coś białego z Ikea, pewnie podobny regał i biurko też takie, a komodę to jeszcze nie wiem, bo nie wybrała:) Ze starego domu biorę tylko ekspres, regał z do pralni i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Przez weekend balowaliśmy (roczek chrześnicy i potem impreza nasza domowa) Ferie jeszcze do końca tygodnia, ale nigdzie nie jedziemy, w ubiegłym roku zresztą też nie byliśmy. Widzisz Aga, bo Ty wymyślasz, a ja szukam gotowców, np. krzeseł i wtedy nie ma problemu z namierzeniem towaru. Najtrudniej znaleźc coś, co mi pasuje na 100% Najgorzej, że niektórych rzeczy nie można zobaczyć na żywo, tylko w internecie i wtedy zagwozdka: zamawiać w ciemno czy szukać dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) My naszej małej też kupimy coś białego z Ikea, pewnie podobny regał i biurko też takie, a komodę to jeszcze nie wiem, bo nie wybrała:) Ze starego domu biorę tylko ekspres, regał z do pralni i nic więcej. Ekspres, oj tak, pierwszy pojedzie;) Z mebli to na pewno stół i krzesła zabierzemy, bo choć do domu chcemy kupić nowy to przy niektórych imprezach rodzinnych jeden (nawet rozciągany) będzie za mało. Edytowane 7 Lutego 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 My z mebli zabieramy łóżka dzieciaków bo kupiliśmy 3lata temu. Zestaw mebli, który teraz ma mała, przejdzie do pokoju młodego a szafa która stoi u niego wyląduje w wiatrołapie. A no i sprzęt rtv bierzemy plus oczywiście ekspres do kawy i moje klamoty do gotowania. Reszta nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Reszta nowa. Cały czas się zastanawiam, czy po skończeniu budowy starczy na tą "resztę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.02.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A ja nie mam ekspresu a tak mi się marzy... I pewnie sobie tak szybko w nowym domu nie kupię A zabieramy w sumie dużo: - stół i krzesła (brzydkie są ale cóż) - naszą wersalkę - pójdzie do gościnno-biurowego - duża szafa od Wiktorii (nie wiem gdzie będzie, ale jest nowa i szkoda mi ją wyrzucic;)) Zobaczymy jak będziemy stali z kasą ale przypuszczam, że pod koniec będzie krucho więc w razie "W" mogę wziąć jeszcze małym łóżka i pewnie tak zrobię, meble od nich z pokoju podzielę na pół i wstawię każdemu po regale aby na zabawki mieli... Mam jeszcze komodę z Ikei, może iść do garderoby jakiejś... W sumie całe wyposażenie pokoju Wiki jest OK, mogę je wstawić do "biura": regał na książki, biurko i stolik "kawowy" pasują do szafy:) Przypuszczam, że weźmiemy wszytsko co się da i bedziemy stopniowo wymieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Cały czas się zastanawiam, czy po skończeniu budowy starczy na tą "resztę" Święte słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja planuję stół nierozkładany i tylko jeden. Mamy małe rodziny, przyjaciół też nie udaje się ściągnąć wszystkich w jednym czasie, większe imprezy zawsze robimy w restauracjach, więc myślę, że taki mi starczy. Oczywiście weźmiemy kino domowe i ubrania, książki, zastawę stołową... ale mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.02.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ooo zapomniałam o naszym wielkim telewizorze:D I kino też I mąż planuje zabrać lodówkę ale zobaczymy jak się koncepcja kuchni rozwinie;) I pralka idzie z nami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dorzucam pralkę, ale tv to mamy lichutkie i do wymiany. Przeraża mnie wizja ekranu w salonie i mocowań rzutnika, chyba za jakąś belką to schowamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ardea nasz tv jest wielki ale nie myślałam o przekątnej ekranu;)Jak bedzie jeszcze żył to go zabierzemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A to nasz Panas też wielki inaczej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.02.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nasza lodówka już mocno zdezelowana i nie wiem ile by jeszcze pociągnęła więc bez żalu ją wymienię na nowszy model. Pralka przeciekać mi ostatnio zaczęła więc mówiąc szczerze to modlę się żeby dotrzymała. Agalind my się o resztę nie obawiamy. Jesteśmy wyliczeni do kilkunastu tysięcy zapasu i po prostu musi starczyć. Sypialnia nasza to też seria malm więc nie będzie mocno kosztowna. Obecnego regału z salonu nie mielibyśmy jak nawet zabrać bo to meblościanka brw, jak przesuniesz to się rozleci także salon kupimy z czasem. Pewnie tak jak stół dopiero po zwrocie podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja stołu zabrać nie mogę, bo nie mam;) Mam taki rodzaj półwyspu na granicy salonu i otwartej kuchni przy którym stoją 4 krzesła, blokowisko i metraż 40m wymuszały dużo karkołomnych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.02.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A to nasz Panas też wielki inaczej;) Może mamy taki sam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dołączam do grona tv dużego inaczej;) Ostatnio widziałam taki płaski, że aż trudno uwierzyć, gdzie oni te całe wnętrze schowali. No i ramki żadnej wokół nie miał. Taki to ja moge mieć EDIT: Cenę przemilczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.02.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nasz stół odkupiliśmy od ludzi którzy mieszkali przed nami w domu mojej siostry, chcieli grosze to wzięliśmy. Po 2 latach kupiliśmy mieszkanie i .... stół mi się nie zmieścił. Stoi więc dębowy klasyczny stół od kilku lat w piwnicy i przynosimy go tylko na większe imprezy (przy czym wtedy trzeba wynieść z pokoju fotele także ogólnie jest czaaaaaaaaaaaaaad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja pamiętam w domu dziadków stał stół czterometrowy to dopiero był czad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 U nas duża rodzina, wiec duży stół musi być. Nasz obecny ma po rozłożeniu 2m i żeby wszystkich zmieścić to trzeba było drugi z piwnicy wyciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja chcę dwumetrowy bez rozkładania, a ostatnio nie udało nam się zrobić imprezy większej niż 10 osobowa, najczęściej jest 6-8 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts