agalind 07.02.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja chcę dwumetrowy bez rozkładania, a ostatnio nie udało nam się zrobić imprezy większej niż 10 osobowa, najczęściej jest 6-8 osób. U nas urodziny, czy święta to przynajmniej 15osób (tylko najbliższa rodzina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 U nas urodziny, czy święta to przynajmniej 15osób (tylko najbliższa rodzina). Szczęściarze z Was. U nas nie dość, ze mało to jeszcze porozjeżdżali się po świecie i ciężko zebrać wszystkich w jednym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Rodziców i rodzeństwo mamy prawie na miejscu, tzn. w promieniu 60km, więc tylko godzina autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nie wszyscy mają rodzeństwo... Szczęściarze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nie wszyscy mają rodzeństwo... Szczęściarze:) No tak, a jak jeszcze każdy z rodzeństwa żonaty i część dzieciata, a te dzieci to już pełnoletnie to jeszcze dłuższy stół będę potrzebować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja pamiętam Wigilie, gdzie przy wielkim stole siedzieliśmy w 5 osób... Nocne dyżury, wojaże po świecie i tak z 12 osób robiła się garstka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dziś rozmawiałam ze stolarzem, na jutro przygotuje mi szczegółową wycenę drzwi, rozrysuje wszystkie warstwy i połączenia. Stanęło na fornirowanych w związku z tym mało surowych, a bardziej klasycznych. Zawiasy chcę odkryte, bo tak lubię i takie mam w oknach. Po co są opaski w drzwiach - wiecie? I dlaczego klamki są takie drogie? Na pewno nie kupię klamki za 190zł do drzwi wewnętrznych! Powyższy projekt jest powrotem do tego, co sobie na początku wymyśliłam, zmiana polega na dodaniu przeszkleń. Zrobiłam eksperyment i pozasłaniałam otwory drzwiowe... Schody ładnie doświetlone bokiem, ale korytarzyki na górze upiornie- mroczne. Mądrzy, którzy zrobili świetliki. Drzwi nie będą naprzeciwko łóżek i oświetlenie klatki schodowej też mocno zróżnicowane, wiec mam nadzieję, ze smuga światła nie będzie przeszkadzać. Drzwi będą podobne do tych wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.02.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dziś rozmawiałam ze stolarzem, na jutro przygotuje mi szczegółową wycenę drzwi, rozrysuje wszystkie warstwy i połączenia. Stanęło na fornirowanych w związku z tym mało surowych, a bardziej klasycznych. Zawiasy chcę odkryte, bo tak lubię i takie mam w oknach. Po co są opaski w drzwiach - wiecie? I dlaczego klamki są takie drogie? Na pewno nie kupię klamki za 190zł do drzwi wewnętrznych! Powyższy projekt jest powrotem do tego, co sobie na początku wymyśliłam, zmiana polega na dodaniu przeszkleń. Zrobiłam eksperyment i pozasłaniałam otwory drzwiowe... Schody ładnie doświetlone bokiem, ale korytarzyki na górze upiornie- mroczne. Mądrzy, którzy zrobili świetliki. Drzwi nie będą naprzeciwko łóżek i oświetlenie klatki schodowej też mocno zróżnicowane, wiec mam nadzieję, ze smuga światła nie będzie przeszkadzać. Drzwi będą podobne do tych wejściowych. opaski są raczej dla ozdoby, aby poszerzyć ościeżnicę, która sama w sobie jest wystarczająca dla osadzenia drzwi... napisz później ile Ci wycenił za szt. te drzwi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dziś rozmawiałam ze stolarzem, na jutro przygotuje mi szczegółową wycenę drzwi, rozrysuje wszystkie warstwy i połączenia. Stanęło na fornirowanych w związku z tym mało surowych, a bardziej klasycznych. Zawiasy chcę odkryte, bo tak lubię i takie mam w oknach. Po co są opaski w drzwiach - wiecie? I dlaczego klamki są takie drogie? Na pewno nie kupię klamki za 190zł do drzwi wewnętrznych! Powyższy projekt jest powrotem do tego, co sobie na początku wymyśliłam, zmiana polega na dodaniu przeszkleń. Zrobiłam eksperyment i pozasłaniałam otwory drzwiowe... Schody ładnie doświetlone bokiem, ale korytarzyki na górze upiornie- mroczne. Mądrzy, którzy zrobili świetliki. Drzwi nie będą naprzeciwko łóżek i oświetlenie klatki schodowej też mocno zróżnicowane, wiec mam nadzieję, ze smuga światła nie będzie przeszkadzać. Drzwi będą podobne do tych wejściowych. I nie wrzucisz nawet zdjęcia, którym się inspirowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Wrzucę ceny jutro, jeśli stolarz dotrzyma słowa. Nie wiem czy chcę poszerzac ościeżnice... na rzazie nie, a później zobaczę, dlatego wycena będzie dotyczyła drzwi przylgowych bez opasek. Aga, nie ściągałam z niczego;) te z szybkami będa takie jak wejściowe, tylko szybki wielkości Twoich wikędowych, a łazienka i wc - bardzo podobne tez do Twoich Polskone Sempre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Aga, nie ściągałam z niczego te z szybkami będa takie jak wejściowe, tylko szybki wielkości Twoich wikędowych, a łazienka i wc - bardzo podobne tez do Twoich Polskone Sempre. Jak nie ściągałaś, to tym bardziej jestem ciekawa co tam wymyśliłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Tylko to co napisałam, 4 sztuki prawie takie jak te zewnętrzne kmt, 2 sztuki podobne do Twoich Sempre. Bardzo zwyczajnie i klasycznie, fornir jaśniejszy niż okienny. A Ty jaki kolor wybrałaś? Robisz opaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Drzwi chcę jaśniejsze niż okna, ale w Pol-scone odcień nie do końca mi pasuje. Jak nic nie znajdę, skończy się na stolarzu. Opaski będziemy robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Nie chcę ozdobnych drzwi, najlepiej takie niezwracające uwagi... może jakieś wąskie i proste... Bez opasek nie będzie to dobrze wyglądac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 U nas drzwi też proste, zresztą opaski jakoś szczególnie ozdobne nie są Moim zdaniem drzwi ładniej wyglądają z opaskami. A opaski będę wąskie, tyle tylko, zeby ładnie drzwi wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Mój stolarz powiedział, że do jego ościeżnic opaski są niepotrzebne, bo ościeżnica "obejmuje" mur i jest wykończeniem drzwi... Pokazywał mi rys. schematyczny i fotki i to co widziałam było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Chyba, ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Zmykam, bo głowa mi już pęka i to nie od nadmiaru informacji, ale przeziębienia. Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.02.2012 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dużo zdrówka, ja tydzień temu zwalczyłam wiruska, ale nie było to przyjemne:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.02.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wstawiam skróconą wersję specyfikacji drzwi do wyceny: - konstrukcja oparta na ramiaku z drewna sosnowego i warstwy stabilizującej z mdf- okleina fornir naturalny + lakier UV-drzwi przylgowe (2 zawiasy czopowe z osłonkami)- szczelina wentylacyjna w cenie- zamek jednopunktowy wpuszczany- szyba bezpieczna 4mm (satynowana)-ościeżnica obejmująca mur ze wzmocnionymi kieszeniami na zawiasy i wzmocnioną uszczelką Cena za 1 skrzydło wraz z ościeżnicą 1650zł (lite sosnowe bez przeszkleń wyszłyby tak samo) do tego pomiar i montaż oraz ewentualna regulacja i serwis przez 12 msc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts