Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

Stare złoto odpada, bo nie przepadam za takimi ozdobami. Myślałam o brązie, ale wygladają plastikowo. Poza tym w domu planuję szaro-białą kolorystykę (mało to odkrywcze w tym towarzystwie:)), więc srebrne satynowe wydają sie najlepszym rozwiązaniem. Prog przy drzwiach tarasowych macie niski?

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Klaudiuszozo, a jakich to najpotrzebniejszych rzeczy uczą w szkole?;) Budowa to jest szkoła życia i próba charakteru;)

Mnie w salonie mówili, że wszyscy biorą stare złoto, bo klamki nie są wtedy widoczne... Błyskotek w sensie biżuterii mam dużo, ale nie noszę prawie wcale;)

Pytasz czy mam okna z niskim progiem - odpowiedź brzmi NIE, ale gdybyś pytała czy chciałabym mieć z niskim to odp. brzmi TAK:) Niski próg podobno jest sensownym rozwiązaniem przy HS, inaczej jest problem z izolacją, podobno... Na przesuwne nie było miejsca u nas:(

U nas drzwi tarasowe beda tradycyjnie otwierane, zadne HS, bo za wąskie. Zawsze mi sie marzylo wyjscie z niskim progiem i polaczenie salonu z derwnianym tarasem. Tym bardziej, ze teraz w mieszkaniu mam drzwi balkonowe z tradycyjnym wysokim progiem i ich szczerze nie znoszę. Tylko ta izolacja:bash: Edytowane przez agalind

no te srebro u nas było jak to mój mąż stwierdził takie "ordynarne" z pobłyskiem i mimo że ogólnie ugodowy jest to na inne klamki mi się nie zgodził

może gdybym jeszcze dopłaciła to znalazłyby się i inne (np zmatowione stare srebro) ale już i tak dopłacam za zaokrąglony kształt od wewnątrz i na zewnątrz (w standardzie tylko zaokrąglone profile od jednej strony) i za klik-klaki tarasowe więc stwierdziłam że przeżyję. I tak w salonie będą firany bo by mi sąsiedzi zaglądali ;)

a wiecie że ja nawet nie wiem z jakim progiem mam te okna? baaa ja nasze okna to zobaczyłam dopiero dzień przed pomiarem bo wszystkim zajmował się nasz serdeczny kolega, wot i taka ignorantka ze mnie :)

w salonie i sypialni mam okna tradycyjnie otwierane, ja się śmieję że trochę tak jak szafa, za dwie części i sruuu do siebie ale dzięki temu będzie jak wnosić meble na dole i na podwórko na grilla z tacą lecieć a na górze w sypialni jak fotel wytargać żeby kawkę wypić :) ooo i dzięki temu przypomniało mi się że jeszcze za ruchomy słupek dopłacaliśmy :/

ta nasza klamka to jak dobrze pamiętam będzie taka hoppe secustic z ponoć fajną funkcją antyrozwierceniową co daje dodatkową ochronę przed włamaniem. aż tak mocno nie świeci :D

http://www.ms.pl/var/ms/storage/images/media/images/dodatkowe_mozliwosci/klamki/zlota_hoppe_secustic/55530-2-pol-PL/zlota_hoppe_secustic.jpg

Mój sąsiad jest niestety obecnym sąsiadem. Bardzo fajne małżeństwo i będzie mi ich straaaasznie brakowało. Już nawet szukałam dla nich działki w naszej okolicy ale tam ceny są zaporowe jak się chce kupić (ja działkę dziedziczyłam). Za to nowy sąsiad jest elektrykiem i nam będzie robił za pół lokalnej ceny ;)