agalind 12.08.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Stare złoto odpada, bo nie przepadam za takimi ozdobami. Myślałam o brązie, ale wygladają plastikowo. Poza tym w domu planuję szaro-białą kolorystykę (mało to odkrywcze w tym towarzystwie:)), więc srebrne satynowe wydają sie najlepszym rozwiązaniem. Prog przy drzwiach tarasowych macie niski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.08.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Klaudiuszozo, a jakich to najpotrzebniejszych rzeczy uczą w szkole? Budowa to jest szkoła życia i próba charakteru;) Mnie w salonie mówili, że wszyscy biorą stare złoto, bo klamki nie są wtedy widoczne... Błyskotek w sensie biżuterii mam dużo, ale nie noszę prawie wcale;) Pytasz czy mam okna z niskim progiem - odpowiedź brzmi NIE, ale gdybyś pytała czy chciałabym mieć z niskim to odp. brzmi TAK:) Niski próg podobno jest sensownym rozwiązaniem przy HS, inaczej jest problem z izolacją, podobno... Na przesuwne nie było miejsca u nas:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) U nas drzwi tarasowe beda tradycyjnie otwierane, zadne HS, bo za wąskie. Zawsze mi sie marzylo wyjscie z niskim progiem i polaczenie salonu z derwnianym tarasem. Tym bardziej, ze teraz w mieszkaniu mam drzwi balkonowe z tradycyjnym wysokim progiem i ich szczerze nie znoszę. Tylko ta izolacja:bash: Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.08.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Problem z izolacja jest i w HS i w zwyklych (bo na tym samym polega montaz progu), tyle ze w HS nie ma innej możliwości i prog musi byc niski. W przypadku HS po prostu nikt o tym nie mówi, bo inaczej sie nie da zrobic tego typu okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 no te srebro u nas było jak to mój mąż stwierdził takie "ordynarne" z pobłyskiem i mimo że ogólnie ugodowy jest to na inne klamki mi się nie zgodził może gdybym jeszcze dopłaciła to znalazłyby się i inne (np zmatowione stare srebro) ale już i tak dopłacam za zaokrąglony kształt od wewnątrz i na zewnątrz (w standardzie tylko zaokrąglone profile od jednej strony) i za klik-klaki tarasowe więc stwierdziłam że przeżyję. I tak w salonie będą firany bo by mi sąsiedzi zaglądali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.08.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 A taras jeszcze na równi z ziemią - ja tak chciałam, ale tak nie będzie:( Popytaj może da się to sensownie rozwiązać... U mnie mąż powiedział kategorycznie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.08.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 pumpaluna, stare złoto klamek moim zdaniem jest dość neutralne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 a wiecie że ja nawet nie wiem z jakim progiem mam te okna? baaa ja nasze okna to zobaczyłam dopiero dzień przed pomiarem bo wszystkim zajmował się nasz serdeczny kolega, wot i taka ignorantka ze mnie w salonie i sypialni mam okna tradycyjnie otwierane, ja się śmieję że trochę tak jak szafa, za dwie części i sruuu do siebie ale dzięki temu będzie jak wnosić meble na dole i na podwórko na grilla z tacą lecieć a na górze w sypialni jak fotel wytargać żeby kawkę wypić ooo i dzięki temu przypomniało mi się że jeszcze za ruchomy słupek dopłacaliśmy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.08.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 W HS jest coś co polecają bardziej niż zwykłe z niskim progiem, nie wiem o co chodzi, sztywność, czy coś takiego, mąż powiedział, NIE więc nie wnikałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 ta nasza klamka to jak dobrze pamiętam będzie taka hoppe secustic z ponoć fajną funkcją antyrozwierceniową co daje dodatkową ochronę przed włamaniem. aż tak mocno nie świeci http://www.ms.pl/var/ms/storage/images/media/images/dodatkowe_mozliwosci/klamki/zlota_hoppe_secustic/55530-2-pol-PL/zlota_hoppe_secustic.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.08.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Chyba też mamy taki klamki, a na górze jeszcze kluczyk. A te Twoje klamki mają się zlać z kolorem profili, a nie być ozdóbką, są ok. Ja chciałam, żeby były widoczne i tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 A w normalnych oknach brałyście ruchomy słupek? my tylko w tarasowych górnych i dolnych się na to zdecydowaliśmy, jednak to za duży wydatek a z tego co mówił kolega od okien to sprawdza się głównie przy myciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.08.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 my mam trzy takie i wszędzie wzięłam ruchomy, ale ostrzegają,że podobno są wtedy łatwiejsze do wyważenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.08.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Jeszcze trzeba się zdecydować na kolory "ciepłych" ramek... My mamy pod kolor profili, bo paleta kolorów nie była zbyt duża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 eee no to ignorantka jestem do kwadratu, poza tym że wiem że coś takiego jest to nie wiedziałam że się kolor dobiera też sąsiad to załatwiał baaa on nawet nam drzwi wybrał i bramę garażową a ja tylko na obrazkach akceptowałam buehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 12.08.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Nie wszyscy mają tak dobrze jak Ty:) chociaż ja na swoich sąsiadów też nie mogą narzekać, cała nowo powstająca uliczka jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 No i znów zagwostka do rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Mój sąsiad jest niestety obecnym sąsiadem. Bardzo fajne małżeństwo i będzie mi ich straaaasznie brakowało. Już nawet szukałam dla nich działki w naszej okolicy ale tam ceny są zaporowe jak się chce kupić (ja działkę dziedziczyłam). Za to nowy sąsiad jest elektrykiem i nam będzie robił za pół lokalnej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 13.08.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Nie tylko ja zastanawiam się nad kolorem klamki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184365-Okna-złoty-dąb-srebrna-klamka Tyle, że ja wiem, że wezmę srebrną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.08.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 i pomyśleć że taka drobnostka a wzbudza tyle przemyśleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts